Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Środki do czyszczenia wtryskiwaczy

Featured Replies

Napisano

Potrzebuję jakiś wynalazek do czyszczenia wtryskiwaczy diesla. Jakiś czas temu używałem STP do diesla i byłem zadowolony z efektu. Teraz znowu musze ten zabieg przeprowadzić i zastanawiam się czy dalej kupić STP czy może jest na rynku cos lepszego w podobnej cenie?

Wiem, że pojawią się głosy żeby umyć wtryski ultradźwiękowo itd. itp. Ja jednak wolę kupić jakiś dodatek do paliwa. Co polecicie?

Napisano

,,Jakiś czas temu używałem STP do diesla i byłem zadowolony z efektu."

Więc nie kombinował bym tylko to co Ci pomogło kupił i zadziałał cool.gif

Napisano

Ja ze swojej strony polecam produkty firmy Valvoline. Pewnie nie beda dostepne w Tesco, ale dobry sklep motoryzacyjny bedzie mial na miejscu lub na drugi dzien.

Masz serie zwykla i profesjonalna VPS. Jednego i drugiego uzywaj zgodnie z instrukcja i bedziesz zadowolony, VPS oczywiscie jest mocniejszy.

Napisano
  • Autor

> Więc nie kombinował bym tylko to co Ci pomogło kupił i zadziałał

też tak myślę, jednak czasem warto spróbowac coś innego dlatego pytam czy jest coś warte uwagi

Napisano

Wlej litra albo 2 litry mixolu na bak elegancko ci przeczyści i nasmaruje wtryskiwacze. Ważne mixol tylko mineralny bo ma więcej rozpuszczalników i lepiej miesza się z ON.

Napisano

> Wlej litra albo 2 litry mixolu na bak elegancko ci przeczyści i nasmaruje wtryskiwacze. Ważne mixol

> tylko mineralny bo ma więcej rozpuszczalników i lepiej miesza się z ON.

Piszesz to z doświadczenia czy zasłyszałeś to gdzieś? Bo ja słyszałem o jednym litrze na bak i syntetycznym bądź półsyntetycznym oleju.

Sam dolewałem około 0,6 litra na bak oleju do silników dwusuwowych ale jakiejś wyraźnej zmiany nie zauważyłem.

Napisano

> Potrzebuję jakiś wynalazek do czyszczenia wtryskiwaczy diesla. Jakiś czas temu używałem STP do

> diesla i byłem zadowolony z efektu. Teraz znowu musze ten zabieg przeprowadzić i zastanawiam

> się czy dalej kupić STP czy może jest na rynku cos lepszego w podobnej cenie?

> Wiem, że pojawią się głosy żeby umyć wtryski ultradźwiękowo itd. itp. Ja jednak wolę kupić jakiś

> dodatek do paliwa. Co polecicie?

Jeśli jest dopuszczone to zatankowałbym kilka zbiorników BIO100, ma bardzo dobre właściwości myjące (na tyle że po pierwszym tankowaniu trzeba wymienić filtr paliwa bo wywala cały syf ze zbiornika).

Napisano

A ja słyszałem, że w przypadku Common Raila lepiej nie kombinować.

Bo można sobie popsuć delikatne wtryskiwacze i potem to już trzeba

bulić za nowe...

Napisano

> Wlej litra albo 2 litry mixolu na bak elegancko ci przeczyści i nasmaruje wtryskiwacze. Ważne mixol

> tylko mineralny bo ma więcej rozpuszczalników i lepiej miesza się z ON.

potwierdzam...można też skorzystać z produktów Liqui Moly np. z Jet Cleaner Diesel

Napisano
  • Autor

> A ja słyszałem, że w przypadku Common Raila lepiej nie kombinować.

> Bo można sobie popsuć delikatne wtryskiwacze i potem to już trzeba

> bulić za nowe...

ale mój silnik od common raila dziela milony lat świetlnych grinser006.gif

Napisano

> ale mój silnik od common raila dziela milony lat świetlnych

No to ja tylko tak, żeby nie próbować tego robić w CR, ale w pozostałych

to chyba można zlosnik.gif

Napisano

> A ja słyszałem, że w przypadku Common Raila lepiej nie kombinować.

> Bo można sobie popsuć delikatne wtryskiwacze i potem to już trzeba

> bulić za nowe...

Owszem ale bez przesady.... dobre preparaty naprawde pomagają co wielokrotnie udowodniono.... ważne aby nie wlać zaraz max dawkę tylko stopniowo dawkować na kilku zbiornikach systematycznie zwiększając ilość środka i oczywiście filtr paliwa wymieniać.... wink.gif przed i po całej operacji....

Jeśli jednak w zbiorniku jest sam syf to lepiej zacząć od wyczyszczenia zbiornika - niestety miałem tak w Bravie po zatankowaniu na renomowanej stacji paliw w 3-mieście sick.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.