Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mierniki grubości lakieru a ich jakość

Featured Replies

Napisano

Witajcie

Czy coś takiego lub to przedstawia jakąkolwiek wartość? Chciałem sobie sprawić coś takiego ale nie wiem czy to nie będzie wyrzucanie pieniędzy w błoto.

Napisano

> Witajcie

> Czy coś takiego przedstawia jakąkolwiek wartość? Chciałem sobie sprawić coś takiego ale nie wiem

> czy to nie będzie wyrzucanie pieniędzy w błoto.

Płaskie powierzchnie sprawdzisz, przy zakamarkach będzie kłopot bez "ogonka" oslabiony.gif

Napisano

Od dawna użytkuję ten pierwszy - MGR 10 a czasami drugi w wersji z sondą na przewodzie elastycznym. Nie mam żadnych zastrzeżeń.

Napisano

> Witajcie

> Czy coś takiego lub to przedstawia jakąkolwiek wartość? Chciałem sobie sprawić coś takiego ale

> nie wiem czy to nie będzie wyrzucanie pieniędzy w błoto.

Mam ten pierwszy, ale nastepny bym kupowal "z ogonkiem" wink.gif

Co do dzialania - brak zastrzezen.

Napisano

> Witajcie

> Czy coś takiego lub to przedstawia jakąkolwiek wartość? Chciałem sobie sprawić coś takiego ale

Ja w zeszłym miesiącu korzystałem dość intensywnie z GL-1 Fe i także mogę go śmiało polecić... Tylko wymaga częstej ponownej kalibracji.

Napisano

zależy do jakich potrzeb...

jak do domowych to wystarczy....

z profesjonalnymi miernikami (grubościomierzami) nie mają nic wspólnego - to właściwie tylko wskaźniki

Napisano

mam taki o i działa. Myślę, że do zastosowań domowych / prywatnych całkowicie zdaje egzamin ok.gif

Jam jest zadowolony smile.gif

Napisano

Mam mgr ale z sondą i tylko taki z sondą polecam o wiele wygodniejszy smile.gif

Poszukaj na "kupuj z autokącikiem" to jeszcze jakiś rabat na niego możesz dostać smile.gif

Napisano

Jako że ostatnio magicy przyjechali oglądać moje auto z takim czujnikiem (jak ten pierwszy) mogę tylko powiedzieć że pieniądze w błoto wyrzucone, bo wyszło im że całe auto było lakierowane, takie miał przekłamanie. Może pokaże że coś było przy aucie robione, ale co do dokładności pomiaru to pozostawia wiele do życzenia czerwona.gif

A dla potwierdzenia swojego wywodu weryfikowałem to profesjonalnym miernikiem grubości powłoki lakierniczej.

Napisano

nie mierzyłem nastu samochodów ale mam podobny i sprawdzałem kilka aut...

elegancko wskazywał miejsca malowania...pewnie jakoś super dokładnie nie pokaże ale widać co gdzie było robione...

Napisano

> Jako że ostatnio magicy przyjechali oglądać moje auto z takim czujnikiem (jak ten pierwszy) mogę

> tylko powiedzieć że pieniądze w błoto wyrzucone, bo wyszło im że całe auto było lakierowane,

> takie miał przekłamanie.

Przecież to się kalibruje.

Napisano
  • Autor

Zamówiłem wczoraj na allegro jutro przyjdzie mi paczka, będę miał także dla porównania miernik mojego znajomego blacharza (podobno dał za niego 3tyś dwa lata temu, więc to pewnie profi sprzęt) porównam wskazania.

Napisano

> Jako że ostatnio magicy przyjechali oglądać moje auto z takim czujnikiem (jak ten pierwszy) mogę

> tylko powiedzieć że pieniądze w błoto wyrzucone, bo wyszło im że całe auto było lakierowane,

> takie miał przekłamanie. Może pokaże że coś było przy aucie robione, ale co do dokładności

> pomiaru to pozostawia wiele do życzenia

> A dla potwierdzenia swojego wywodu weryfikowałem to profesjonalnym miernikiem grubości powłoki

> lakierniczej.

to, że posiadali miernik nie oznacza wcale, że umieli go odpowiednio używać, daj małpie brzytwę a prędzej się pochlasta niż ogoli ok.gif

Napisano

> Przecież to się kalibruje.

A widzisz, może chłopaki o tym nie wiedzieli skromny.gif

Napisano
  • Autor

> A widzisz, może chłopaki o tym nie wiedzieli

pewnie nie grinser006.gif kurcze myślałem, że paczkę dostanę na jutro ale sprzedawca nie honoruje potwierdzenia bankowego z którego wynika, że przelew został zrealizowany.

Napisano

> Witajcie

Witam,

ten pierwszy tylko z sondą na kablu bardzo ładnie i wiarygodnie mierzy. Nie wiem jak z trwałością - użytkuję kilka miesięcy.

Odpowiednia wersja dobrze rozpoznaje podłoże - stal/aluminium.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.