Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy to ktoś wogóle kradnie?

Featured Replies

Napisano

chce kupić chevy (lacetti), na plus tego auta działa chyba też brak zainteresowania złodzieji marką chevy, czy komuś z Was zginelo autko?

Napisano

> chce kupić chevy (lacetti), na plus tego auta działa chyba też brak zainteresowania złodzieji marką

> chevy, czy komuś z Was zginelo autko?

Bodajze w PZU na laczka jest dodatkowa znizka na AC smile.gif

Napisano

> Bodajze w PZU na laczka jest dodatkowa znizka na AC

Moj stal przez godzine otwarty pod Auchan i nikt nawet drzwi nie otworzył cool.gif

Napisano

> Moj stal przez godzine otwarty pod Auchan i nikt nawet drzwi nie otworzył

Znasz dowcip o alarmie w Uno ?

Napisano

> Znasz dowcip o alarmie w Uno ?

Kiedyś UNO miało w opcji Rust Evader.

Jeździłem paroma Uno, żadne nie miało alarmu. Ale raz mieliśmy szybę tylną wybitą, bo jakiś pacjent zostawił na tylnej półce saszetkę sciana.gif

A Lacetti jak i inne Chevy pewnie nie są chodliwe wśród złodziei. Za tanie części??? hmm.gif

Napisano

brak prestiżuuuuuu grinser006.gif

Napisano

> dawaj ten dowcip

Bylebym nie spalil wink.gif

Parking pod blokiem , gosc wychodzi z psem i patrzy a tam sasiad montuje alarm do swojego fiata uno. Zaciekawiony pyta:

- Paaanie , po co alarm montujesz przeciez tego nie kradna ?

- Krasc nie kradna ale sraja do nich wink.gif

Napisano

> Bylebym nie spalil

> Parking pod blokiem , gosc wychodzi z psem i patrzy a tam sasiad montuje alarm do swojego fiata

> uno. Zaciekawiony pyta:

> - Paaanie , po co alarm montujesz przeciez tego nie kradna ?

> - Krasc nie kradna ale sraja do nich

claps.gifzlosnik2.gif

Napisano

> A Lacetti jak i inne Chevy pewnie nie są chodliwe wśród złodziei. Za tanie części???

Mało tego jezdzi = maly popyt na czesci, auta sa stosunkowo mlode, wiele z nich na gwarancji wiec ludziska do ASO jezdza.

Sam poszukujac czasem jakiegos elementu, ktory nie musi byc nowy (np. polki tylnej bagaznika) przekonalem sie, ze uzywanych czesci jest niewiele i w chorych cenach.

Napisano

> Mało tego jezdzi = maly popyt na czesci, auta sa stosunkowo mlode, wiele z nich na gwarancji wiec

> ludziska do ASO jezdza.

> Sam poszukujac czasem jakiegos elementu, ktory nie musi byc nowy (np. polki tylnej bagaznika)

> przekonalem sie, ze uzywanych czesci jest niewiele i w chorych >cenach.

Slabo szukales albo sie nie targowales smile.gif ja kupilem komplet foteli od topowej wersji za 250pln , teraz mam regulacje ledzwi , szufladke i podlokietnik z tylu :D

Napisano

> Slabo szukales albo sie nie targowales ja kupilem komplet foteli od topowej wersji za 250pln ,

> teraz mam regulacje ledzwi , szufladke i podlokietnik z tylu :D

A badałeś możliwość podłączenia poduszek tych co są w fotelach?? hmm.gif

Napisano

> A badałeś możliwość podłączenia poduszek tych co są w >fotelach??

Nie smile.gif auto idzie na sprzedaż , wiec olewam temat wink.gif

Zastanawiam sie czy dolozyc kupujacemu orginalne kanapy panic.gif

Napisano

> Nie auto idzie na sprzedaż , wiec olewam temat

> Zastanawiam sie czy dolozyc kupujacemu orginalne kanapy

Daj, bo sam nie sprzedasz, a tylko bedzie miejsce zajmowac.

Ja mam tak z spojlerem do lacetti. Dalem kupe kasy, myslalem ze sprzedam za jakies rozsadne pieniadze, a tu nawet chetnych nie ma zeby targowac.

Napisano

> Daj, bo sam nie sprzedasz, a tylko bedzie miejsce zajmowac.

> Ja mam tak z spojlerem do lacetti. Dalem kupe kasy, myslalem ze sprzedam za jakies rozsadne

> pieniadze, a tu nawet chetnych nie ma zeby targowac.

Dorzuce wszystkie gadzety ,ktore jeszcze leza tj:

- grzalka w blok defa

- stara kierownica (zmienilem gumiana na skorzana z multifunkcja :D )

Napisano

> Slabo szukales albo sie nie targowales ja kupilem komplet foteli od topowej wersji za 250pln ,

> teraz mam regulacje ledzwi , szufladke i podlokietnik z tylu :D

Mowisz o szufladcepod przednim fotelem? Ja to w standarcie mialem.

Ty mieszkasz w wielkim swiecie, w moich okolicach znam 1 szrot, na ktorym stoi Laczek i ceny ma malo przystepne i trudni sa do targowania (czesto taniej sciagnac nowa czesc z Potaka wychodzi).

Przykladowe ceny:

polka bagaznika - 150zl

zaglowki tylne - 50zl/szt

silnik tylnej wycieraczki - 100 po ostrych targach z 200

cewka zaplonowa - 150 (pytalem z ciekawosci bo nowa kupilem)

Napisano

> Mowisz o szufladcepod przednim fotelem? Ja to w standarcie mialem.

> Ty mieszkasz w wielkim swiecie

I omijam szeeeroookimmmmm lukiem wszystkie okoliczne szroty bo to zlodzieje i oszusci...

Jeden szrot chwali sie regerowanym czesciami - widzialem jak regenerowali rozrusznik druciakiem na wiertarce smile.gif

Do laczka wszyssttkooo kupuje na allegro :D

Napisano

Ja, jak na razie kupuje do laczka same nówki (bo nowy samochód nie używany był to i kupuje też nie używane smile.gif)))) trochę drożej, ale dzięki taki firmom jak potak można mieć nowe org. części za 1/3 tego co chcą w ASO (a czasem i taniej niż zdezelowane graty z allegro).

Samochodu nie kradną (na razie) bo jest mało popularny - a auta się kradnie w 90% na części (więc wiadomo czemu VW tak znikają) - po prostu sprzedać trzeba byłoby za granicą.

Rocznikowo model zaczął produkcję od 2003/2004, więc dopiero teraz zacznie się przekazywanie go w kolejne ręce, które już będą szukać części zamiennych jak najtaniej (omijając ASO).

Ja w swoim mieście dopiero zaczynam widzieć te samochody! Jeszcze rok temu to nie wiedziałem, że taki model istnieje.

Z drugiej strony jest to dla mnie zaleta - mieszkam w bloku i auto stoi na parkingu, ubezpiecz. było tanie (za nowy wóz pełen pakiet - 1300 zł) i śpię spokojnie.

Napisano

Części eksploatacyjne kupuje nowe , tylko gadzety kupiłem używane bo w aso sa tacy chętni do sprzedaży , ze szkoda gadac a w potaku, nie maja no.gif

Napisano
  • Autor

ja mieszkam na wyjątkowo złodziejskim poznańskim osiedlu i dlatego jestem troche przewrażliwiona, ale mam jeszcze jeden pomysł

gdyby tak wygrawerować (widocznie palacz.gif) sobie numer VIN na wszystkim co się da (szczególnie radio, felgi, wkłady, lusterja + info o tym = naklejka na szybie, czy ktoś by się wtedy pokusił, przecież już tego nie sprzeda jedynie chyba ze zwykłej złości i polskiej zawiści angryfire.gif mogły coś urwać czyż nie?

Napisano

> ja mieszkam na wyjątkowo złodziejskim poznańskim osiedlu i dlatego jestem troche przewrażliwiona,

> ale mam jeszcze jeden pomysł

> gdyby tak wygrawerować (widocznie ) sobie numer VIN na wszystkim co się da (szczególnie radio,

> felgi, wkłady, lusterja + info o tym = naklejka na szybie, czy ktoś by się wtedy pokusił,

> przecież już tego nie sprzeda jedynie chyba ze zwykłej złości i polskiej zawiści mogły coś

> urwać czyż nie?

Kiedys znakowali elementy, lacznie z markowaniem na ultrafiolet i tez kradli takie elementy.

Na to nie ma zadnego lekarstwa. Chyba tylko dobre ubezpieczenie AC/KR

Napisano

Szkoda zdrowia , czesci do lancetnika sa taanie a brak odpowiedniego znaczka powoduje ,ze lepki omijaja te auta szerokim lukiem patrzac na nie z pogarda waytogo.gif

Dla mnie to ogromny plus tej furki.

Napisano
  • Autor

> Kiedys znakowali elementy, lacznie z markowaniem na ultrafiolet i tez kradli takie elementy.

> Na to nie ma zadnego lekarstwa. Chyba tylko dobre ubezpieczenie AC/KR

a jeśli jest to widoczne (nie ultrafiolet, lecz wręcz wyryte w szkle, metalu) na wszystkim co się da oznakować , wiem że to zajeb. pracochłonne....(napis z VIN , lub np. WŁASNOŚĆ KAROLINY S.) to kto to od nich kupi? chyba tylko kradną aby właściciela auta "ukarać"

Napisano

> a jeśli jest to widoczne (nie ultrafiolet, lecz wręcz wyryte w szkle, metalu) na wszystkim co się

> da oznakować , wiem że to zajeb. pracochłonne....(napis z VIN , lub np. WŁASNOŚĆ KAROLINY S.)

> to kto to od nich kupi? chyba tylko kradną aby właściciela auta "ukarać"

Ukradli Ci cos ,ze tak dramatyzujesz ?

Napisano
  • Autor

> Szkoda zdrowia , czesci do lancetnika sa taanie a brak odpowiedniego znaczka powoduje ,ze lepki

> omijaja te auta szerokim lukiem patrzac na nie z pogarda

> Dla mnie to ogromny plus tej furki.

u mnie na osiedlu niedawno ukradziono stare uno właśnie, więc to nie prawda że na nie tylko srają (to dot. dowcipu

) ;-) ja poprostu nie chce zeby gówniatrstwo z lepkim łapkami na mnie zarabiało grinser006.gif

Napisano

> u mnie na osiedlu niedawno ukradziono stare uno właśnie, więc to nie prawda że na nie tylko srają

> (to dot. dowcipu

> ) ;-)

Ukradli ,zeby sciagnac kata i porzucic w lesie stary numer...

Laczka nie odpala bo ma immo a czyli lepek krojacy uniaki nie ma z nim szans a prawdziwy zlodziej na laczka nawet nie splunie...

> ja poprostu nie chce zeby gówniatrstwo z lepkim łapkami na >mnie zarabiało

Jeszcze raz zapytam ukradli Ci juz cos ? Laczek to niszowe auto wrecz egzotyk nikt nie kupi od lebka kradzionych czesci od laczka w przeciwienstwie do czesci od golfa czy corolli.

Napisano
  • Autor

> Ukradli Ci cos ,ze tak dramatyzujesz ?

tak, kilkakrotnie włam do piwnicy , ostatnim razem (bo już wszystko co ma wartość większa nić 50 zł jest w mieszkaniu) weszli po stare kalosze i kłódka znowu rozjeb... (teraz kłódki nie zakładam), to nie tyle dramat co wkurw...zależy gdzie mieszkasz, ale jakby ktoś non stop Cie skubał na różne rzeczy też by Cie poniosło ! a na laczka odkładałam każdą pensję cały rok wiec chce go (w miarę możliwość) zabezpieczyć jak tylko się da, nie wiem co w tym dziwnego

Napisano

Jezeli chcesz sobie oszpecic auto to droga wolna , zreszta jezeli maja zrobic po zlosci to i tak zrobia. Pamietaj jednak ,ze chevrolet to dla nich obciach a czesci do niego sa zupelnie niechodliwe.

Napisano

> na laczka odkładałam każdą pensję cały rok wiec

> chce go (w miarę możliwość) zabezpieczyć jak tylko się da, nie wiem co w tym dziwnego

przypomniales mi dowcip o tym jak to na autostradzie zderzył sie Niemiec w BMW, Włoch w Ferrari i Polak w PF126p smile.gif

Napisano

> przypomniales mi dowcip o tym jak to na autostradzie zderzył sie Niemiec w BMW, Włoch w Ferrari i

> Polak w PF126p

Przypomniałaś 270751858-jezyk.gif

Ja się koleżance nie dziwię. Ja z kolei mam ten problem, że wychodzę co kilka dni i widzę nowe rysy czy obicia i szlag mnie trafia... (zaraz pewnie będą komentarze o przesadzie bo to normalne ślady użytkowania), ale dlaczego skoro ja mogę uważać i nikomu nie obijam to ktoś nie może? Czy to znaczy, że skoro się to się zdarza i jest to normalne to może ja sobie też kogoś porysuję albo obiję?

Ps. Pewnie to jest tak, że jak kogoś nie stać co chwilę na lakiernika i poprawki (jak np. mnie) to będzie mieć poobijane czy zniszczone ("samochód będzie wyglądać na niekochany") a wiadomo, że z AC takich śmiesznych rzeczy robić nie będę (śmiesznych, bo potem cena za AC wyjdzie kosmos i zniżek się nie dorobię, ale jednak doprowadzają do sciana.gif bo przez kogoś są, a mogło by nie być, a dodatkowo obniża to wartość przy ewentualnej sprzedaży).

Z drugiej jednak strony wracając do tematu, przed kradzieżą czy dewastacją warto ubezpieczyć jednak i mieć to AC, wtedy śpi się spokojniej, bo jak coś będzie pierdołą to zrobi się za swoje a przy większej stracie to najwyżej 10% czy 20% za stawkę ubezpieczenia więcej wyjdzie. W przypadku laczka to nie są chyba aż takie straszne pieniądze.

Napisano

To chyba kwestia miekkiego lakieru w laczku , szczegolnie na zderzakach... Moj jest zmasakrowany z kazdej strony ale porobilem zaprawki i jakos to wyglada frown.gif ludzie nie maja rispa i obijaja laczki frown.gif

Napisano

No z tego co mówisz to akurat marka samochodu nie ma żadnego znaczenia, masz po prostu taki element na osiedlu że nie podarują niczemu i wybór marki nie ma tu zupełnie znaczenia.

Gollab: takie ryski powstałe na parkingu, nie wiem jak u innych ubezpieczycieli, ale normalnie jest traktowane jako "mała szkoda" i nawet zagwarantowane jest, że nie może to mieć wpływu na przyszłą wysokość zniżek (raz już z tego korzystałem).

Co do kradnięcia takich wozów o b. małej wartości (tak jak przytoczone tu Uno), to potwierdzam że to nie na kradzież a zwykły wybryk "młodzieży" aby pochasać gdzie popadnie, rozwalić co się da, a potem porzucić.

Szczerze mówiąc to jeszcze gorszy przypadek niż "klasyczna" kradzież, bo takie auta ogolnie są poźniej szybko odnajdywane - a z takim gratem już nic nie można zrobić...

Napisano

U mnie jest podobnie ale po zakupie gdy wszyscy przyszli podziwiać i pytać co to za model i firma a w szczególności bywalcy piwkoławki , to powiedziałem że to dajewo w,nowej odsłonie ifama poszła tam gdzie trzeba.Dla zawodowca marka niechodliwa szczególnie z BEAREM a dla małolatów wystarczy fabryczne zabezpieczenie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.