Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Od 1 stycznia 2012 ON pewnie zdrożeje.

Featured Replies

Napisano

.. i nie będzie to podwyżka z powodu wzrostu popytu na olej opałowy czy inne sezonowe potrzeby gospodarki...

Gazeta Prawna

Napisano

> .. i nie będzie to podwyżka z powodu wzrostu popytu na olej opałowy czy inne sezonowe potrzeby

> gospodarki...

> Gazeta Prawna

Cóż poradzić...

Napisano

> Żeby ON się nie opłacał to musiałby kosztować chyba z 7 zł albo i 8

to zależy od wielu czynników, a nie tylko ceny.

Poza tym dziwne jest, że paliwo zawierające w litrze znacznie więcej energii jest obciążone niższą akcyzą. ON w rafinerii kosztuje drożej niż benzyna. Na stacji cena się odwraca za sprawą akcyzy.

A tak BTW to pisałem o tej podwyżce w roku 2007 ZTCP. Jak się okazuje wejdzie ona w życie, chodź wtedy wszyscy tu po mnie jechali.

Napisano

No to niech sobie wyrównają i niech będzie droższe. Mnie to powiewa kalafiorem,

bo z wyboru korzystam z takiego, a nie innego paliwa i tyle smile.gif

Napisano

> .. i nie będzie to podwyżka z powodu wzrostu popytu na olej opałowy czy inne sezonowe potrzeby

> gospodarki...

> Gazeta Prawna

Wzeszłym roku było już też tak , teraz u mnie większość stacji cene ma równą albo i niższą dla PB i trzeba się do tego przyzwyczajać:P

Napisano

> Żeby ON się nie opłacał to musiałby kosztować chyba z 7 zł albo i 8

heh, swietny dowcip. Szczegolnie w czasach diesli z common rail, dwumasami, dpf i innymi ficzerami grinser006.gifzlosnik.gif

Napisano

> heh, swietny dowcip. Szczegolnie w czasach diesli z common rail, dwumasami, dpf i innymi ficzerami

mitomania. Jakos od dobrych 4-5 lat jezdze dieslami i nie mialem problemow z w-w podzespolami. Auta uzywane ale dosc mlode. W mondeo na ten przyklad walilo sie wszystko oprocz wymienionych podzespolow rotfl.gif Na szczescie koszt = zero (gwarancja).

No ale jak ktos kupuje zajechane auta albo wierzy w magiczny przebieg (<200 tys km w kazdym aucie niezaleznie od wieku) to juz inna sprawa.

Napisano

> heh, swietny dowcip. Szczegolnie w czasach diesli z common rail, dwumasami, dpf i innymi ficzerami

W trasie takie auto nadal pali 4,5-6 ON/100, a w mieście 6,5-7 więc myślę

że to nadal ma sens.

Napisano

to tylko kilka % wiecej... a co maja powiedzieć ci z LPG jak im UE szykuje + 400% podwyżki sick.gif

Napisano

> to tylko kilka % wiecej... a co maja powiedzieć ci z LPG jak im UE szykuje + 400% podwyżki

Ile wtedy prawdopodobnie będzie kosztował litr LPG?

Napisano

> to tylko kilka % wiecej... a co maja powiedzieć ci z LPG jak im UE szykuje + 400% podwyżki

Ja im mowie- do widzenia i przestane tankowac LPG bo sie nie bedzie oplacac

Napisano

> gospodarki...

> Gazeta Prawna

To ile zdrożeje? 10-20 gr/litr, nie ma sensu bić piany, bo to żadna podwyżka. Takie wartości można zrekompensować tańszą stacją benzynową.

Napisano

Nic, wystarczy nacisnąć guziczek i jeździć na benzynie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.