Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dlaczego nie trzyma sprayow przy moto w garazu podziemnym

Featured Replies

Napisano

bo przyjdzie jakis ...ujek i wysmaruje cale moto smarem do lancucha i bitexem.

dziekuje za uwage, jeszcze jestem fqrfiony

Napisano

> bo przyjdzie jakis ...ujek i wysmaruje cale moto smarem do lancucha i bitexem.

> dziekuje za uwage, jeszcze jestem fqrfiony

ja smaruje łańcuch olejem przekładniowym i problem znika wink.gif

Napisano

> ja smaruje łańcuch olejem przekładniowym i problem znika

A razem z łańcuchem smarujesz felgę i wszystko co jest blisko:)

Napisano

> A razem z łańcuchem smarujesz felgę i wszystko co jest blisko:)

hmmm jakoś się nie zdarzyło widocznie mam dobry pędzel hehe.gif

Napisano

> hmmm jakoś się nie zdarzyło widocznie mam dobry pędzel

Ja tylko raz użyłem oleju do smarowania łańcucha:D Całą felga i wahacz były zachlapane. Więcej tego błędu nie zrobię;p

Napisano

> Ja tylko raz użyłem oleju do smarowania łańcucha:D Całą felga i wahacz były zachlapane. Więcej tego

> błędu nie zrobię;p

jak się ma dwie lewe ręce to rzeczywiście wink.gif chociaż bardziej podejrzewam brak techniki u kolegi ok.gif

Napisano

komuś zalazłeś za skórę ?

Napisano

> jak się ma dwie lewe ręce to rzeczywiście chociaż bardziej podejrzewam brak techniki u kolegi

Dziękuję za komplement:D jestem leworęczny;p

A jaka jest ta dobra technika? Jedynie jeździć powoli zaraz po smarowaniu. Smar motocyklowy jest gęsty i trzyma się łańcucha. Chociaż są smary które też brudzą felgę. Olej jest na tyle rzadki że nie trzeba zbyt dużych obrotów koła, żeby chlapało olejem na wszystkie strony. Możliwe że nie umiem smarować olejem, ale proszę o wytłumaczenie jak to się robi:)

Napisano
  • Autor

> komuś zalazłeś za skórę ?

albo gownazeria sie nudzi. Zeby moc pojechac mlodym na rehabilitacje musialem jakos bitex z lampy zmyc, w efekcie lampa jest porysowana i do wymiany, cos kole 600 PLN - rewelacja

Napisano

> albo gownazeria sie nudzi. Zeby moc pojechac mlodym na rehabilitacje musialem jakos bitex z lampy

> zmyc, w efekcie lampa jest porysowana i do wymiany, cos kole 600 PLN - rewelacja

no to nieciekawie

papierek, pasta polerska, szmatka i jechane

Napisano
  • Autor

> no to nieciekawie

> papierek, pasta polerska, szmatka i jechane

poszukam jakiegos speca od tego

Napisano

> Dziękuję za komplement:D jestem leworęczny;p

> A jaka jest ta dobra technika? Jedynie jeździć powoli zaraz po smarowaniu. Smar motocyklowy jest

> gęsty i trzyma się łańcucha. Chociaż są smary które też brudzą felgę. Olej jest na tyle rzadki

> że nie trzeba zbyt dużych obrotów koła, żeby chlapało olejem na wszystkie strony. Możliwe że

> nie umiem smarować olejem, ale proszę o wytłumaczenie jak to się robi:)

Czekasz 15 minut aż olej spenetruje i wycierasz szmatką nadmiar oleju i tyle wink.gif Łańcuch wygląda jak nowy nie ma gluta i nie łapie syfu.

Napisano

> bo przyjdzie jakis ...ujek i wysmaruje cale moto smarem do lancucha i bitexem.

jakby nie było smarów, to pewnie znalazłby jakiegoś gwoździa i jego użył :/ Niestety nie mamy na to wpływu frown.gif

U mnie w zeszłym sezonie dwa razy ktoś wywracał wszystkie zaparkowane motocykle, więc znam to uczucie.

Napisano

Mam przykre wspomnienia z garazem podziemnym. Gnojki siadaly mi na moto i przyciskaly co sie da. W koncu zaczelem zakladac pokrowiec i przyczepialem go do kol zeby sie nie dalo podniesc. conajmniej 5 minut stracone na rozpakowanie i 5 na pakowanie.

Probowali mi zakosic wydech MICRONA. Znam te numery i wiem ze ciekawe wydechy to dosc chodliwy towar. Zaraz po kupnie 200 dokrecilem najmocniej jak sie da i od tylu skrzywilem srube zeby nakretki juz sie nie dalo sciagnac. Widze ze musialem sq....li wqr....c bo odkrecili mi nozki, wyjeli sruby i tak zostawili. Niewiele brakowalo a zaliczylbym niezla glebe jak mi podnozki odpadly przy wyjezdznaiu z garazu.

Sasiad sie wyprowadzil z bloku. Mial Bandita z zarznietym silnikiem, moto strasznie skatowane, poobijane. Jak sie wyprowadzal to powiedzial ze jak ktos bedzie to chcial to niech sobie bierze, jemu nie oplaca sie tego zabierac i naprawiac. Sprytnie przygotowalem to moto i sqrw..... sie sie zlapali za niespodzianke. Moto bylo na boku w garazu i mam nadzieje ze sie odpowiednio mocno poobijali.

Od tego momentu juz byl absolutnie spokoj w garazu.

Garaz na 150 samochodow, zamykany z kartami kodowymi, kamery i takie numery byly no.gif

Od 3 lat mam juz wlasny garaz i juz nie wyobrazam sobie trzymac 200 w komunie parkingowej, gdzie kazdy moze odkrecic odpowietrzniki z zaciskow hamulcowych

Napisano

> kazdy moze odkrecic odpowietrzniki z zaciskow hamulcowych

wiesz... kretynow nie brakuje i nie trzeba parkowac w garazu zeby ktos Ci odpowietrzniki poluzowal tym bardziej ze to kilka sekund roboty... zostawisz przed sklepem na 5 minut i moze sie to samo zdarzyc... frown.gif taki kraj frown.gif

Napisano

> wiesz... kretynow nie brakuje i nie trzeba parkowac w garazu zeby ktos Ci odpowietrzniki poluzowal

> tym bardziej ze to kilka sekund roboty... zostawisz przed sklepem na 5 minut i moze sie to

> samo zdarzyc... taki kraj

Dlatego uważam że motocykl jest tylko do zabawy. Jak mam coś do załatwienia to zazwyczaj jadę autem (no chyba że na czasie mi bardzo zależy) bo nie lubię motocykla zostawiać gdzieś na mieście. Wiem że w samochodzie też można dużo szkód narobić, ale nic az tak groźnego przez co mogę się zabić.

Napisano

> Dlatego uważam że motocykl jest tylko do zabawy. Jak mam coś do załatwienia to zazwyczaj jadę autem

> (no chyba że na czasie mi bardzo zależy) bo nie lubię motocykla zostawiać gdzieś na mieście.

> Wiem że w samochodzie też można dużo szkód narobić, ale nic az tak groźnego przez co mogę się

> zabić.

Wiesz, tak jak zapalasz silnik w samochodzie, zanim wlaze kluczyk do stacyjki to wciskam sprzeglo.

W moto pierwsze co robie ZA KAZDYM RAZEM jak wsiadam na moto, to sprawdzam hamulec tuz po odpaleniu silnika. Mysle ze to zdrowy nawyk ok.gif

Napisano

> W moto pierwsze co robie ZA KAZDYM RAZEM jak wsiadam na moto, to sprawdzam hamulec tuz po odpaleniu

> silnika. Mysle ze to zdrowy nawyk

A ja mam taki głupi (zdrowy?) odruch, że odpalam motocykl z mocno wciśniętym przednim hamulcem.

Napisano

Ja wsiadając na motocykl trzymam przedni hamulce, żeby motocykl przez przypadek nie odjechał:) Ale nie jesteś w stanie wszystkiego przewidzieć, tak jak tego że ktoś poluzuje śruby na podnóżkach, przypiłuje łańcuch lub coś innego głupiego (przykłady teraz wymyśliłem, nie wiem czy są idioci którzy mogą podpiłować łańcuch)

Napisano

... tych bandziorów na moturach to trzeba ogniem i mieczem!

Napisano

> hmmm jakoś się nie zdarzyło widocznie mam dobry pędzel

Albo napęd wałem.... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> ... tych bandziorów na moturach to trzeba ogniem i mieczem!

Po co zaraz ogień i scyzoryk, skoro aby unieszkodliwć "dawcę nerek" wystarczy zwykłe Bravo.

Napisano

> Po co zaraz ogień i scyzoryk, skoro aby unieszkodliwć "dawcę nerek" wystarczy zwykłe Bravo.

a moze wez kolo i pie.....ij sie w czolo. A potem napisz to jeszcze raz.

Napisano

> a moze wez kolo i pie.....ij sie w czolo. A potem napisz to jeszcze raz.

Nie poznałbyś się na ironii nawet jakby przyszła i kopnęła Cię z całej siły w dupę...

Napisano

Bez zdjęć się nie liczy...

Napisano

> Nie poznałbyś się na ironii nawet jakby przyszła i kopnęła Cię z całej siły w dupę...

Amen

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.