Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Maluch 91r pytanie o przednie lampy.

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie. Jakie reflektory montowano fabrycznie do tego rocznika ??? Chodzi mi oczywiscie o to, czy juz montowano H4, czy jeszcze stare do zarowek R2 ???

Napisano

> Jak w temacie. Jakie reflektory montowano fabrycznie do tego rocznika ??? Chodzi mi oczywiscie o

> to, czy juz montowano H4, czy jeszcze stare do zarowek R2 ???

Jakie były takie wkładali, ale raczej R2.

Napisano

> Jakie były takie wkładali, ale raczej R2.

Moje maluchy z 1987 i 1988 fabrycznie miały lampy z H4.

Teraz taka nowa lampa kosztuje ze 40 złotych, więc chyba to niewielki problem.

Napisano

> Moje maluchy z 1987 i 1988 fabrycznie miały lampy z H4.

> Teraz taka nowa lampa kosztuje ze 40 złotych, więc chyba to niewielki problem.

Mój 89r FL miał R2. Przy wymianie należy pamiętać o przekaźnikach. Do tego od razu warto zmienić przerywacz kierunkowskazów na elektroniczny.

Napisano

> Jak w temacie. Jakie reflektory montowano fabrycznie do tego rocznika ??? Chodzi mi oczywiscie o

miałem taki sprzęcik ad 1991 i było R2

Napisano

R2

Do dzisiaj pamiętam pierwszą poważna lekcje motoryzacji, gdy podczas badań 126p z 91r., pan diagnosta w nie dopuścił do ruchu, ponieważ nie miałem granicy cienia...... (1998r.) zlosnik.gif

Ale R2 było na każdej stacji, czego wedy o H4 nie można było powiedzieć... zlosnik.gif A H7 to głównie w sklepie...

Były nawet R2 halogenowe.... (kołnierz R2, a bańka H7) zlosnik.gif Dzisiaj prawie niespotykane...

Napisano

> Jakie były takie wkładali, ale raczej R2.

Pod koniec roku na 100% były H4 - choc nie wiem czy w każdym modelu - w moim były...

Napisano

> Były nawet R2 halogenowe.... (kołnierz R2, a bańka H7) Dzisiaj prawie niespotykane...

hmm.gif R2 ma dwa żarniki, a H7 jeden ... ?

u mnie były chyba H4 (rocznik 90), ale czy ktoś coś nie pozmieniał niewiem.gif

Napisano

> Były nawet R2 halogenowe.... (kołnierz R2, a bańka H7) Dzisiaj prawie niespotykane...

a nie przypadkiem H4?

nie wiem jak u Ciebie ale ja do swojego malca wkladalem wlasnie H4 ka kolnierzu R2 - byly do kupienia niemalze na kazdej stacji benzynowej (w polowie lat 90)

Napisano

IMHO H4 dopiero w serii w EL od 1994

Napisano

> R2

> Do dzisiaj pamiętam pierwszą poważna lekcje motoryzacji, gdy podczas badań 126p z 91r., pan

> diagnosta w nie dopuścił do ruchu, ponieważ nie miałem granicy cienia...... (1998r.)

> Ale R2 było na każdej stacji, czego wedy o H4 nie można było powiedzieć... A H7 to głównie w

> sklepie...

Kołnierz R2 bańka H4. Takie żarówki miałem założone i w maluchu i w uno z 1998 roku które miało reflektory na R2 właśnie. Dokładnie to H4 p45t

KLIK po więcej info :D

Napisano

FL 91 rok fabrycznie mialem przekazniki i lampy H4. Pamietaj, ze do Hr jest INNA LAMPA niz do R2 - chodzi o ksztalt odblysnika i inaczej dzielone szklo lampy (chodzi o uytworzenie wlasnie swiatlo-cienia).

Napisano
  • Autor

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi.

Widze ,ze zdania sa podzielone. wink.gif

Wychodzi na to ,ze tak jak ktos trafnie pisal wkladali co mieli pod reka. wink.gif

Poniewaz udalo mi sie namierzyc sklep w ktorym sa dostepne oba rodzaje reflektorow, zamontuje sobie R2.

Bo takie jakies bardziej cool mi sie wydaja ok.gifbiglaugh.gif

Napisano

Mój rocznik 91 miał R2, rocznik 93 też miał R2, ale potem ukradli, więc wymieniliśmy na H4.

H4 ZTCP to bywały wtedy w opcji.

Napisano
  • Autor

> Mój rocznik 91 miał R2, rocznik 93 też miał R2, ale potem ukradli, więc wymieniliśmy na H4.

> H4 ZTCP to bywały wtedy w opcji.

Dzieki.

Juz mi odlozyli lampy R2 + zarowki starego typy (tez maja) icon_eek.gifok.gif Razem 100zl, chyba cena zacna ???

Wieczorem kaszelek bedzie patrzyl nowymi oczkami ok.gif

Przy okazji: jakie miales w maluchach fotele z przodu ??? Niskie , wysokie, z zaglowkami czy bez, plastik czy material ???

Pytam bo moj ma jakies dziwne "lotnicze" wydumki, a ma byc oryginalnie palacz.gif

Napisano

> Dzieki.

> Juz mi odlozyli lampy R2 + zarowki starego typy (tez maja) Razem 100zl, chyba cena zacna ???

> Wieczorem kaszelek bedzie patrzyl nowymi oczkami

> Przy okazji: jakie miales w maluchach fotele z przodu ??? Niskie , wysokie, z zaglowkami czy bez,

> plastik czy material ???

> Pytam bo moj ma jakies dziwne "lotnicze" wydumki, a ma byc oryginalnie

IMO troszkę drogo. Ale warto kupić bo na hurtowniach już braki w reflektorach R2. Ostatnia cena jaką miałem u taty w sklepie to około 30zł za sztukę. H4 to 40zł i te są dostępne. Żarówki R2 są tanie jak barszcz.

Napisano

> Przy okazji: jakie miales w maluchach fotele z przodu ??? Niskie , wysokie, z zaglowkami czy bez,

Były do wyboru plastik, materiał lub lotnicze....w zależności od pakietu i ceny...

Napisano

> Dzieki.

> Juz mi odlozyli lampy R2 + zarowki starego typy (tez maja) Razem 100zl, chyba cena zacna ???

Nie wiem. Od 13 lat nie jeżdżę już maluchem.

> Pytam bo moj ma jakies dziwne "lotnicze" wydumki, a ma byc oryginalnie

Po kolei:

Rocznik '86 - skaj, rozkładane, bez zagłówków

Rocznik '91 - takoż

Rocznik '93 - Szmata łączona z welurem, zagłówki, niskie

Rocznik '96 - Szmata pełna z zagłówkiem, niskie

Wersja '96 rozlazła się żałośnie szybko, więc po roku przybyły szyte na miarę pokrowce z weluru i był powiew zgniłego zachodu.

Napisano

W moim maluchu rocznik 91 mialem zarowki H4.

Napisano

> Dzieki.

Patrzeć to sobie może byle czym, tylko czy kierowca coś zobaczy na drodze?

Czy ten maluch to ma jeździć, czasem w nocy, czy to egzemplarz wystawowy?

Pytam, bo z doświadczenia z kilkoma takimi pojazdami wiem, że H4 świeci dwa razy mocniej od R2

Napisano
  • Autor

> Patrzeć to sobie może byle czym, tylko czy kierowca coś zobaczy na drodze?

> Czy ten maluch to ma jeździć, czasem w nocy, czy to egzemplarz wystawowy?

> Pytam, bo z doświadczenia z kilkoma takimi pojazdami wiem, że H4 świeci dwa razy mocniej od R2

Nie jest wystawowy, ale tez nie sluzy do normalnej jazdy grinser006.gif

Stoi sobie w garazu zebym mial czym sie bawic w wolnych chwilach.

Od czasu do czasu, jak swieci ladnie sloneczko, robie nim pare kilometrow dla czystej przyjemnosci serduszka.gif , no i zeby sie nie zastal.

Wiem ,ze R2 duzo slabiej swieca ,ale w tym wypadku nie ma to znaczenia ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.