Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprzęgła Hart

Featured Replies

Napisano

Co są warte sprzęgła Hart? Są sporo tańsze od Luk'a bądź Valeo (Sachsa nie widziałem). Ale np. nie zetrą się po 15k?

Napisano

> Co są warte sprzęgła Hart? Są sporo tańsze od Luk'a bądź Valeo (Sachsa nie widziałem). Ale np. nie

> zetrą się po 15k?

Omijałbym tą firmę szerokim łukiem... Ja kupiłem amortyzator do bravy facepalm%5B1%5D.gif

Kilkaset km i "nie działa" sciana.gif

Napisano

> Co są warte sprzęgła Hart? Są sporo tańsze od Luk'a bądź Valeo (Sachsa nie widziałem). Ale np. nie

> zetrą się po 15k?

mozei sie nie zetra jak piszesz po 15k tylko np sprezyana wypadnie z tarczy najczesniej sie to dzieje w tanich sprzeglach

Napisano
  • Autor

> Omijałbym tą firmę szerokim łukiem... Ja kupiłem amortyzator do bravy

> Kilkaset km i "nie działa"

No to już mam opinie - dzięki :-)

Napisano

> No to już mam opinie - dzięki :-)

Masz 3 opcje Luk, Valeo, Sachs....kupując inne tracisz na jakości

Napisano

firma krzak, z niektórych części jeszcze liście wystają

napinacz rozrządu po miesiącu już wyje

Napisano

> zetrą się po 15k?

powiem tak, jesli chcesz za rok czasu wyjmowac skrzynie to kup.

Wolalbym dolozyc troche zlota i kupic cos markowego.

Hart, Statim - tragedia...

Napisano

> zetrą się po 15k?

zapytaj Baziego biglaugh.gif on zaplacil za valeo chyba a dostal harta biglaugh.gif

Napisano

w rzeczy, które są łątwo wymienialne, jak np końcówka drążka, łącznik stabilizatora można ewentualnie spróbować się bawić (choć zdarzyło się raz, że świeżo wyjęty z folii sworzeń już miał luzy biglaugh.gif )

Ale w rzeczy bardziej skomplikowane bym się nie bawił zlosnik.gif

Napisano

Do cienkiego nie odwazylbym sie go wsadzic, natomiast wrzucilem do golfa, 12 tys. km zrobione i poki co jest ok. Jedyny problem jaki zauwazylem to to ze halasuje przy puszczeniu pedalu sprzegla.

Do CC kupilem Valeo mimo tego ze duzo osob na forum go nie polecalo. Poki co 25 tys. km, nie raz ostre upalanie i bylo ok.

Napisano

> firma krzak, z niektórych części jeszcze liście wystają

> napinacz rozrządu po miesiącu już wyje

bo rozrzad to sie bierze najlepszy a nie tani bo jak ci padnie .... grinser006.gif

Napisano

> bo rozrzad to sie bierze najlepszy a nie tani bo jak ci padnie ....

.....to padnie zlosnik.gif

zalezy czym jeżdzisz

hart pod własna marka ma

świece -briska daja rade

tarcze hamulcowe i klocki - wole nie sprawdzac

linki - daja rade ale np.sprzegła nie pasuje :-)

sprzegło - wziałem jedno bo nic innego od reki nie było na razie żyje

napinacze- dupiate

Napisano

> .....to padnie

> zalezy czym jeżdzisz

> hart pod własna marka ma

> świece -briska daja rade

> tarcze hamulcowe i klocki - wole nie sprawdzac

> linki - daja rade ale np.sprzegła nie pasuje :-)

> sprzegło - wziałem jedno bo nic innego od reki nie było na razie żyje

> napinacze- dupiate

To już lepsze części ma MAXGEAR

Napisano

Faktycznie z linki sorzegla tej firmy jestem zadowolony.

Zapomnialem dodac ze obsluga klienta w Bytomiu tragedia...

Napisano

hart,maxgir, kager itp wszystko to smieci zlosnik.gif

Napisano

> hart,maxgir, kager itp wszystko to smieci

tak jak piszesz do tego jeszcze 4max ok.gif

Napisano

> .....to padnie

> zalezy czym jeżdzisz

> hart pod własna marka ma

> świece -briska daja rade

> tarcze hamulcowe i klocki - wole nie sprawdzac

> linki - daja rade ale np.sprzegła nie pasuje :-)

> sprzegło - wziałem jedno bo nic innego od reki nie było na razie żyje

> napinacze- dupiate

ja do VR6 nie zalozyl bym taniego gó**a...zreszta do zadnego samochodu jezeli chodzi o rozrzad,sprzeglo,hamulce itd grinser006.gif

Napisano

> To już lepsze części ma MAXGEAR

no nie wiem grinser006.gif jak zamawiam dla klienta amory z maxgeara bo prosi o najtansze to przychodza nowe juz wylane hehe.gifgrinser006.gif

Napisano

> no nie wiem jak zamawiam dla klienta amory z maxgeara bo prosi o najtansze to przychodza nowe juz

> wylane

Nie wszystko jest godne polecenia, ale końcówki, sworznie, klocki bez zarzutu, bo sam testuje na swoim aucie. A co do trwałości lepszych części to ostatnio miałem reklamacje na tarcze Lucas/TRW bo były krzywe z fabryki boje_sie.gif

Napisano

> Nie wszystko jest godne polecenia, ale końcówki, sworznie, klocki bez zarzutu, bo sam testuje na

> swoim aucie. A co do trwałości lepszych części to ostatnio miałem reklamacje na tarcze

> Lucas/TRW bo były krzywe z fabryki

wiesz koncowki sworznie z MG moze jeszcze ujda ale aamory to co 3 dzien mam reklamacje grinser006.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

> wiesz koncowki sworznie z MG moze jeszcze ujda ale aamory to co 3 dzien mam reklamacje

Znam kogoś, kto sprzedaje ich baaaardzo dużo i reklamacji co trzeci dzień nie ma...

To samo dotyczy Harta, jak i innych brandów dystrybutorów...

Po co takie bajki ludziom opowiadasz?

Napisano

Bo to zależy jak trafi. Przecież zdarzają sie też reklamacje na TRW czy Febiego. Nie ma zasady.

Jest jedna niezmienna zasada" kupując drogo, kupujesz tanio" i mowa tu o firmowych częściach a nie o cenach tongue.gif

Napisano

To, że zdarzają się reklamacje to najmniejszy problem - muszą się zdarzać... Gorzej, jeśli mamy do czynienia z reklamacjami podstawnmi... Kto ma coś do czynienia z rynkiem akumulatorów, ten wie o czym piszę... W przypadku dobrych jakościowo akumulatorów, 90% reklamacji to odrzut...

Kupując drogo, nie kupuje sie tanio... Z całym szacunkiem dla Ciebie, ale nie mogę zgodzić się z tą teorią... Chociaż ją dobrze rozumiem i wiem, że nie jest to teoria odosobniona...

Faktycznie kupując najtaniej, często przepłacamy za ponowy zakup, montaż części, itd... Ale są odstępstwa i to częste... Bez żadnego problemu mogę wymienić kilka linii z prywatnych brandów, tanich w zakupie, które swoją jakością przykrywają Valeo, TRW, Brembo, itd, itd, itd... Ale nie o to chodzi...

Wybierając markę części polecam zdać się na wiedzę swojego mechanika/sklep... Zamontowali, czy sprzedali oni już tysiące produktów i coś moga powiedzieć... Udzielą informacji nie tylko o jakości, ale i o warunkach ewentualnej reklamacji...

Reklamacja - tutaj prywatne brandy z wielu powodów wyprzedzają tych tzw. "markowych producentów". Główny powód - rozparywane są przez właściciela marki (zazwyczaj w PL), a nie gdzieś kilka tysięcy kilometrów dalej...

Temat na długą rozmowę i na forum całej wiedzy, czy argumentów nie przedstawi się...

Jeśli ktoś nie żałuje piieniędzy, niech faktycznie kupuje części najdroższe, pewność wysokiej jakości jest bliska 100%. Jeśli ktoś szuka oszczędności, niech chodzi, podpytuje, dowiaduje się, itd.. Oby ta wiedza nie wynikała z forum, gdzie ktoś piszę, że przyjmuje reklamacje na amorki co 3 dni... Ci dystrybutorzy też dbają o swoje marki! To dla nich główne źródło dochodów i nie jest to tajemnicą!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.