Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ile pali Sedici/SX4 1,9 diesel ?

Featured Replies

Napisano

Tak realnie,.. bez napinania na rekordy szczędności smile.gif Ktoś tu chyba tym jeździ?

Napisano

jakaś masakra z tym spalaniem jak czytam autocentrum

"Zużycie paliwa na przyzwoitym poziomie, w miescie przy umiarkowanej jezdzie ok 8l, na trasie spokojnie mozna uzyskac wynik 6,5l."

ciutkę więcej to mój t-jet w bravo pali

Napisano

> jakaś masakra z tym spalaniem jak czytam autocentrum

A ile waży Sedici? Mój smok ważący "w spoczynku" ok. 1750 kg (+ ja i ewentualny bagaż ludzko - rzeczowy) pali litr - półtora więcej od tego smyka...

Napisano

> Tak realnie,.. bez napinania na rekordy szczędności Ktoś tu chyba tym jeździ?

moi teściowie maja sedici, ale nie wiem ile to pali, jak ja tym czasem jezdze to pali ok 8litrów z hakiem, tyle ze ja zazwyczaj jezdze nim tylko po to by przedmuchać DPF czyli but.gifbut.gifbut.gifuzbroj_zlo.gifdrive.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

w mieście 7,6l w trasie 6,6l

Napisano

2.0 135mjtd zrobione na 163@350 w wersji 4x4 pali między 6-7l /100. Przed modem dochodziło do 7,7l/100; auto z DPFem, EGR wywalony

Pozdro

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

zaglądnij na forum Klubu Suzuki do kącika SX4, jak pamiętam to chyba tam specjalny temat o spalaniu był... palacz.gif

• 2 miesiące później...
Napisano

> 2.0 135mjtd zrobione na 163@350 w wersji 4x4 pali między 6-7l /100. Przed modem dochodziło do

> 7,7l/100; auto z DPFem, EGR wywalony

> Pozdro

To trochę słabawo producent podaje równicę na poziomie 16KM a tak naprawdę to jest z 6 /może/ po modzie lajtowym 3KM u mnie spalanie podobne o ok 0,5l większe /EGR jest DPF nie ma/ ale to kwestia cięższej nogi mój 1,9 wygląda tak:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4aa9374d784910e7.html

cool.gif

Napisano

> To trochę słabawo producent podaje równicę na poziomie 16KM a tak naprawdę to jest z 6 /może/ po

> modzie lajtowym 3KM u mnie spalanie podobne o ok 0,5l większe /EGR jest DPF nie ma/ ale to

> kwestia cięższej nogi mój 1,9 wygląda tak:

> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4aa9374d784910e7.html

Auto miało 5kkm przy modzie; 2.0 135 nie ma zmiennej geometrii w przeciwieństwie do 1.9 120. Rozsądnie z tego motoru robi się 170ps niemniej z racji przebiegów rocznych ok 50-60kkm właściciel chciał osiągnąć ok 160/350

Pozdro

Napisano

Dzięki Cinek za odwiedź. Ja też nie chciałem hardcorowego moda - auto i w serii w miarę żywe więc po co je za bardzo wysilać. Moda zrobiłem niejako przy okazji wypatroszania DPF, często teraz jeżdżę po Wawie i nie było miło co raz częściej słuchać wyjących na maksa wentylatorów w korku - bo akurat włączyło się wypalanie i nie miało szansy się zakończyć. Do zeszłego roku auto jeździło głównie poza miastem i nie było problemu.

Cinek a ile wydaje Ci się rozsądnie dla 1,9MTJ /tzn z taką serią jaka była u mnie z DPF-em / ??

Z góry przepraszam za OT.

Pozdrawiam Jacek

smile.gif

Napisano

> Dzięki Cinek za odwiedź. Ja też nie chciałem hardcorowego moda - auto i w serii w miarę żywe więc

> po co je za bardzo wysilać. Moda zrobiłem niejako przy okazji wypatroszania DPF, często teraz

> jeżdżę po Wawie i nie było miło co raz częściej słuchać wyjących na maksa wentylatorów w korku

> - bo akurat włączyło się wypalanie i nie miało szansy się zakończyć. Do zeszłego roku auto

> jeździło głównie poza miastem i nie było problemu.

> Cinek a ile wydaje Ci się rozsądnie dla 1,9MTJ /tzn z taką serią jaka była u mnie z DPF-em / ??

> Z góry przepraszam za OT.

> Pozdrawiam Jacek

1.9mjtd 8v przy zdrowej sztuce i bezpiecznym 1.4b 160-165ps

Pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.