Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przedłuzenie sondy lambda

Featured Replies

Napisano

poniewaz nosze sie z zamiarem wymiany kolektora wydechowego w 1.1 mpi i katalizator bedzie za kolektorem wiec seryjna sonda nie da rady , macie jakies pomysły??

Napisano

Jedyna opcja to przedłużyć przewód idący od ECU do lambdy - i nie mam tu na mysli cięcia i lutowania kabli sondy, bo jak wiemy jest to niewskazane wink.gif Ewentualnie mozesz kupic sonde pracującą w tym samym zakresie napięcia ale od innego auta ( z dłuzszym kablem).

Napisano

> poniewaz nosze sie z zamiarem wymiany kolektora wydechowego w 1.1 mpi i katalizator bedzie za

> kolektorem wiec seryjna sonda nie da rady , macie jakies pomysły??

kup sonde z punto 1.2 75KM smile.gif na jednej wtyczce (byly wersje z 2 wtyczkami), ta sonda ma dluuuugi kabel bo jest laczona na podszybiu, sam taka mialem w swoim cc. Kiedys kupilem wtyczki 4 pinowe do sondy i zrobilem przedluzenie, ale niestety zmienilo to sygnal idacy do ecu i byly spore problemy z praca silnika :/

Napisano

nie wiem czy to fabryczne rozwiązanie ale kolega też ma sondę z krótkim kabelkiem i taki jakby przedłużacz do kabla sondy

Napisano

> kup sonde z punto 1.2 75KM na jednej wtyczce (byly wersje z 2 wtyczkami), ta sonda ma dluuuugi

> kabel bo jest laczona na podszybiu, sam taka mialem w swoim cc. Kiedys kupilem wtyczki 4

> pinowe do sondy i zrobilem przedluzenie, ale niestety zmienilo to sygnal idacy do ecu i byly

> spore problemy z praca silnika :/

Ja mam przedłużoną ale niby nie sie nie dzieje, odczyty na logach są w normalne. Kupiłem 2 eurowtyczki i zrobiłem taki 40centymetrowy przedłużacz, (bo sonde mam za T a w mpi są krótkie i mi nie pasowało) tak żeby nie ciąc oryginalnych przewodów.

Napisano

> Ja mam przedłużoną ale niby nie sie nie dzieje, odczyty na logach są w normalne. Kupiłem 2

> eurowtyczki i zrobiłem taki 40centymetrowy przedłużacz, (bo sonde mam za T a w mpi są krótkie

> i mi nie pasowało) tak żeby nie ciąc oryginalnych przewodów.

Ale jak sie kupuje uniwersalne sondy to przeciez one nie maja wtyczek tylko do swojej sie lutuje wiec przy przedluzeniu tez powinno byc ok. W 900 jest tez sonda z dlugim kablem.

Napisano

> Ale jak sie kupuje uniwersalne sondy to przeciez one nie maja wtyczek tylko do swojej sie lutuje

> wiec przy przedluzeniu tez powinno byc ok. W 900 jest tez sonda z dlugim kablem.

nie lutuje sie masz w zestawie metalowe tulejki z cieńkiej blaszki nakładasz na przewód i zaciskasz łącząc obydwa przewody

Napisano

> nie lutuje sie masz w zestawie metalowe tulejki z cieńkiej blaszki nakładasz na przewód i

> zaciskasz łącząc obydwa przewody

no albo tak.

Napisano

> poniewaz nosze sie z zamiarem wymiany kolektora wydechowego w 1.1 mpi i katalizator bedzie za

> kolektorem wiec seryjna sonda nie da rady , macie jakies pomysły??

przedłuzyc przewod na małych wsówkach (takich jak przy głośnikach)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.