Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2014-15 Skoda Yeti + Roomster

Featured Replies

Napisano

Skoda-SUV-render.jpg

Podobno Skoda pracuje nad 4 nowymi SUVhmm.gif

Dwa zastapia Skoda Roomster i dwa nastepne zastapia Yeti.

Wg "Car Magazine" Skoda jeden ma byc dokladnym nastepca Roomster, drugi ma byc wielkosci VW Sharan.

Dwa nastepce zastepujace Yeti - jeden ma bazowac na VW Tiguan, a drugi ma byc na platformie Passat-a i oferowac 7 miejsc. Wersja 7 osobowa ma byc wypuszczona jako MY16 a pozostale od 2014 do 2015.

Wszyscko to ma sprawic ze VW Group ma jeden celold.gif byc najwiekszym producentem aut na swiecie do 2018 roku.

Napisano

A to ciekawe, co piszesz, szczególnie o tych wersjach 7-os. Za kilka lat będę szukał następcy mojej Mazdy MPV i gdybym teraz miał iść do salonu(ów) i wybierać, byłbym w kropce. Samochody fajne i funkcjonalne (S-max, Sharan/Alhambra) są duże i drogie a te deczko tańsze - za małe jak na potrzeby małżeństwa posiadającego małe dzieci. Czekam na ofertę Kii (nowy Carnival) albo właśnie takiej Skody.

Masz może więcej tych spy photos? Albo jakiś link do informacji, które podałeś?

Ostatnio oglądaliśmy z żoną Skodę Yeti. Nasz komentarz był zaskakująco spójny - gdyby istniała wersja 7-os, byłby to bardzo rozsądny samochód.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> A to ciekawe, co piszesz, szczególnie o tych wersjach 7-os. Za kilka lat będę szukał następcy mojej

> Mazdy MPV i gdybym teraz miał iść do salonu(ów) i wybierać, byłbym w kropce. Samochody fajne i

> funkcjonalne (S-max, Sharan/Alhambra) są duże i drogie a te deczko tańsze - za małe jak na

Tańsze ale dwa razy ciaśniejsze wewnątrz... hehe.gif

Napisano

Tylko że Skoda zrobiła się nieprzyzwoicie, jak na Skodę, droga.

mar00ha

Napisano

> Podobno Skoda pracuje nad 4 nowymi SUV

> Dwa zastapia Skoda Roomster i dwa nastepne zastapia Yeti.

> Wg "Car Magazine" Skoda jeden ma byc dokladnym nastepca Roomster, drugi ma byc wielkosci VW Sharan.

> Dwa nastepce zastepujace Yeti - jeden ma bazowac na VW Tiguan, a drugi ma byc na platformie

> Passat-a i oferowac 7 miejsc. Wersja 7 osobowa ma byc wypuszczona jako MY16 a pozostale od

> 2014 do 2015.

> Wszyscko to ma sprawic ze VW Group ma jeden cel byc najwiekszym producentem aut na swiecie do 2018

> roku.

ponoć vw chce aby skoda była "wyżej" pozycjonowana...to by się sprawdzało wobec tego co piszesz

Napisano

> Tylko że Skoda zrobiła się nieprzyzwoicie, jak na Skodę, droga.

Zgadzam się ! ok.gif

Autka są ładne i w miarę ekonomiczne ale za drogie jak na druga ligę w VAG-u no.gif

Napisano

> Zgadzam się !

> Autka są ładne i w miarę ekonomiczne ale za drogie jak na druga ligę w VAG-u

Chyba jakąś piątą ligę skoro do grupy należą:

Quote:

Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, SEAT, Škoda, Volkswagen

biglaugh.gif

Napisano

> Zgadzam się !

> Autka są ładne

o skodach można dużo dobrych rzeczy powiedzieć ale, że jest ładna to raczej już nie zlosnik.gif

Napisano

> A to ciekawe, co piszesz, szczególnie o tych wersjach 7-os. Za kilka lat będę szukał następcy mojej

> Mazdy MPV i gdybym teraz miał iść do salonu(ów) i wybierać, byłbym w kropce. Samochody fajne i

> funkcjonalne (S-max, Sharan/Alhambra) są duże i drogie a te deczko tańsze - za małe jak na

> potrzeby małżeństwa posiadającego małe dzieci. Czekam na ofertę Kii (nowy Carnival) albo

> właśnie takiej Skody.

> Masz może więcej tych spy photos? Albo jakiś link do informacji, które podałeś?

> Ostatnio oglądaliśmy z żoną Skodę Yeti. Nasz komentarz był zaskakująco spójny - gdyby istniała

> wersja 7-os, byłby to bardzo rozsądny samochód.

> Pozdrawiam

> Bartek

przyzwoicie wyposażony Yeti to 130 tysi sciana.gif

hitu nie będzie/nie ma screwy.gif

Napisano

> przyzwoicie wyposażony Yeti to 130 tysi

> hitu nie będzie/nie ma

No za tyle to jest w cenniku wersja z najmocniejszym dieslem i chyba ze wszystkimi możliwymi bajerami...

Zresztą zobacz ile kosztują konkurencji.

Krawiec

Napisano

> potrzeby małżeństwa posiadającego małe dzieci. Czekam na ofertę Kii (nowy Carnival) albo

> właśnie takiej Skody.

> Masz może więcej tych spy photos? Albo jakiś link do informacji, które podałeś?

> Ostatnio oglądaliśmy z żoną Skodę Yeti. Nasz komentarz był zaskakująco spójny - gdyby istniała

> wersja 7-os, byłby to bardzo rozsądny samochód.

> Pozdrawiam

> Bartek

proponuje rozejrzec sie za fiatem ducato

7 miejsc i jeszcze zostaje duzo przestrzeni bagazowej

krotkie ducato jest tylko troche wyzsze od np sharana

Napisano

Extraklasa -Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche. ok.gif

1 liga -Audi,Volkswagen . ok.gif

2 liga Skoda ,Seat . ok.gif

Napisano

> No za tyle to jest w cenniku wersja z najmocniejszym dieslem i chyba ze wszystkimi możliwymi

> bajerami...

> Zresztą zobacz ile kosztują konkurencji.

> Krawiec

wpadasz w klasę outlandera, captivy dla desperados grinser006.gif

a w ich bagażniku zmieścisz całe jeti. No może nie w oplu niewiem.gif

nie mówię,że czeszka jest be. Mówię, że bardzo nietrakcyjna cenowo.

Napisano

> nie mówię,że czeszka jest be. Mówię, że bardzo nietrakcyjna cenowo.

Czy ja wiem? Moja kosztowala na tle konkurencji wyjatkowo malo. Oplacala sie na pewno bardziej niz np. duster czy kaszkaj

Napisano

> Czy ja wiem? Moja kosztowala na tle konkurencji wyjatkowo malo. Oplacala sie na pewno bardziej niz

> np. duster czy kaszkaj

IMHO z wymienionej trojki to najfajniejsze auto smile.gif

Napisano

> IMHO z wymienionej trojki to najfajniejsze auto

Z tej trójki tak ok.gif Ale w porórwnaniu do poważniejszej konkurencji to nieporozumienie (w tym również cenowe).

Napisano

> Z tej trójki tak Ale w porórwnaniu do poważniejszej konkurencji to nieporozumienie (w tym również

> cenowe).

Mowisz o ?

Sportage , IX35 ? Bo napewno nie ASX bo ten to cenowy i jakosciowy zart no.gif

Napisano

> Mowisz o ?

> Sportage , IX35 ? Bo napewno nie ASX bo ten to cenowy i jakosciowy zart

ASX to crossover, taki motoryzacyjny kundel w stylu Yeti - ani to SUV, ani terenowe, nie wiadomo co... Outlander lub Sportage (z niższej koreańskiej półki) to już jest coś. Po dołożeniu tego, co ma Outlander, Yeti kosztuje praktycznie tyle samo, a te auta dzieli po prostu przepaść. Ale w segmencie "budżetowych crossoverów", czyli takiego nie wiadomo czego z napędem FWD i nędznym silnikiem Yeti faktycznie jest konkurencyjne na tle Juke, Kaszkaja (czy jak mu tam) czy ASX.

Napisano

Co do jakosci to powiem szczerze ,ze kia imho prezentuje sie duzo lepiej niz outek.

Napisano

> Co do jakosci to powiem szczerze ,ze kia imho prezentuje sie duzo lepiej niz outek.

Kwestia względna i subiektywna. Ale fakt, Koreańczycy robią olbrzymie postępy ok.gif

Napisano
  • Autor

[...]> Masz może więcej tych spy photos? Albo jakiś link do informacji, które podałeś?[...]

Jak narazie tylko to jest dostepne. Wyplynelo z tym ze Skoda celuje w sprzedaz 1,000 aut u mnie dzieki Yetilizak.gif

Napisano

> Co do jakosci to powiem szczerze ,ze kia imho prezentuje sie duzo lepiej niz outek.

Outlander to nieporozumienie jakościowe wnętrza. Jakością plastików (przetopionych w Chinach butelek PET) dorównywać mu może jedynie Lancer. pad.gif

mar00ha

Napisano

>Po dołożeniu tego,

> co ma Outlander, Yeti kosztuje praktycznie tyle samo, a te auta dzieli po prostu przepaść.

Nie no poczekaj ile kosztuje zatem najtanszy outlander?

Bo ja jak kupowałem swojego Yeti to konkurencja (no może po za Duster ale tego nie brałem pod uwagę) nie miała cenowo żadnych szans biorąc pod uwagę w miare porównywalny silnik i nawet słabsze wyposażenie.

Krawiec

Napisano

> ASX to crossover, taki motoryzacyjny kundel w stylu Yeti - ani to SUV, ani terenowe, nie wiadomo

> co... Outlander lub Sportage (z niższej koreańskiej półki) to już jest coś.

Hmm??? Sportage ma przeswit mniejszy od Yeti - to co z niego za SUV? Troche sie juz wszyscy gubia w klasyfiacji samochodow... Skoda pozycjonuje Yeti jako SUV...

Zreszta - w pojedynku Yeti vs Sportage ja widze remis - wnetrza podobnie obszerne, bagazniki tez... Kwestia tylko co sie komu z zewnatrz podoba.

> Po dołożeniu tego,

> co ma Outlander, Yeti kosztuje praktycznie tyle samo, a te auta dzieli po prostu przepaść.

No w kwestii jakosci wnetrza to i owszem - na korzysc oczywiscie dla Yeti clown.gif

> Ale

> w segmencie "budżetowych crossoverów", czyli takiego nie wiadomo czego z napędem FWD i nędznym

> silnikiem

No znowu zaczynamy?? 1.2 TSI to fenomenalny silnik smile.gif Jezdze teraz i30 1.4 109KM, ktory jest mniejszy, lzejszy i bardziej aerodynamiczny i jezdzi to slabiej niz Yeti z 1.2 TSI palac przy tym.... wiecej!!

> Yeti faktycznie jest konkurencyjne na tle Juke, Kaszkaja (czy jak mu tam) czy ASX.

No zuka to w to nie wciskajmy, ja prosze o powage na tym kaciku! mlotek.gifzlosnik.gif

Napisano

> proponuje rozejrzec sie za fiatem ducato

> 7 miejsc i jeszcze zostaje duzo przestrzeni bagazowej

> krotkie ducato jest tylko troche wyzsze od np sharana

Ale ja nie potrzebuję dostawczaka. Dla mnie za duża wydaje się Sienna czy Oddysey bądź Multivan (dodajmy jakiegoś europejczyka).

Mnie by pasował jakiś minivan o długości circa 4.5-4.7 metra ze świetnie zagospodarowanym wnętrzem dla 6. osób, dobrze wyposażony i z nowoczesnym oszczędnym silnikiem.

Przewożenie bagaży to nie jest dla mnie priorytet.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> mar00ha

No i to mnie boli. Ceny używek też nie zachwycają. Dlatego najpierw myślałem o Kijance.

B

Napisano

> mar00ha

Ja nie potrafię pojąć tego marketingu Skody, że sprzedają swoje auta nawet drożej niż Volkswagen a dalej uchodzą za tańszą opcję.

Ale trzeba przyznać że marketing mają świetny skoro ludzie to kupują.

Napisano

> Nie no poczekaj ile kosztuje zatem najtanszy outlander?

> Bo ja jak kupowałem swojego Yeti to konkurencja (no może po za Duster ale tego nie brałem pod

> uwagę) nie miała cenowo żadnych szans biorąc pod uwagę w miare porównywalny silnik i nawet

> słabsze wyposażenie.

Ale Yeti a Outlander to rózne segmenty, rzecz nieporównywalna.

Napisano

> Outlander to nieporozumienie jakościowe wnętrza. Jakością plastików (przetopionych w Chinach

> butelek PET) dorównywać mu może jedynie Lancer.

Fakt, jakość materiałów jest kiepska. Ale za to są całkiem dobrze spasowane - nic nie trzeszczy. Ale to też kwestia gustu - jednym przeszkadzają twarde plastiki, inni uważają, że nie ma sensu tego macać wink.gif

Napisano

> Ale Yeti a Outlander to rózne segmenty, rzecz nieporównywalna.

Quote:

Ale w porórwnaniu do poważniejszej konkurencji to nieporozumienie

Sie wez wreszcie zdecyduj, czy porownujesz, czy nie.... spineyes.gif

Dla mnie oczywiste, ze to rozne segmenty i rozne ceny. A Ty na sile chcesz zmieszac yeti z blotem i wymyslasz jakies karkolomne konstrukcje smile.gif

Napisano

Ciekawe czy Skoda w porę wyeliminuje rudą w Yeti bo jak tak dalej pójdzie to w 2018 roku Yeti będziemy oglądać na zakonserwowanych zdjęciach.

IMHO niedługo większość aut dostępnych będzie w wersji SUV, crossover czy jakkolwiek to nazwą- taka moda.

Napisano

> Ciekawe czy Skoda w porę wyeliminuje rudą w Yeti

Moje nie rdzewieje smile.gif

Napisano

> Moje nie rdzewieje

Spokojnie, zacznie. Potrzebny jest tylko czas palacz.gif

Napisano

> Fakt, jakość materiałów jest kiepska. Ale za to są całkiem dobrze spasowane - nic nie trzeszczy.

> Ale to też kwestia gustu - jednym przeszkadzają twarde plastiki, inni uważają, że nie ma sensu tego macać

Rzeczywiście - do spasowania nie mam żadnych zastrzeżeń. Jednak nie mogę przeżyć tak tandetnego plastiku. Jak wsiadłem to Outka, to aż mnie odrzuciło. crazy.gif A tak mi się to auto podobało. I pewnie nawet na Golfa bym nie spojrzał tylko Outkiem jeździł, gdyby nie te plastiki. pad.gif

mar00ha

Napisano

> Spokojnie, zacznie. Potrzebny jest tylko czas

No to teraz prawde objawiona napisales... Oczywiscie, ze z czasem WSZYSTKO zacznie rdzewiec skromny.gif

Napisano

> No to teraz prawde objawiona napisales... Oczywiscie, ze z czasem WSZYSTKO zacznie rdzewiec

Prawda jest taka, że w pogoni za zyskiem szanowni producenci samochodów coraz bardziej skracają ich żywotność m.in. kosztem solidnego ocynku ale też jakością pasowania elementów, kontroli jakości i powstaje cała piramidka. Na jej wierzchu jest konsument co ma to kupić a jak już kupi to sam sobie jest winien. Zauważ, że taka postawa pojawia się w firmach i branżach do pewnego czasu z tego nie słynących. Reasumując: pieniądz ma destrukcyjną moc i tak jak w zdrowych czasach był motorem napędowym tak teraz prowadzi do destrukcji tego na co się tak długo pracowało...

Napisano

> Prawda jest taka, że w pogoni za zyskiem szanowni producenci samochodów coraz bardziej skracają ich

> żywotność

Ok, ok, pelna zgoda. Tylo.... co to ma do Yeti?

W niektorych egzemplarzach pojawia sie problem z rdza w wielu miejscach, najczesciej na tylnych drzwiach na skutek obijania kamykami lakieru (ale nie tylko - u niektorych pojawialy sie purchle pod spodem).

ALE - nie dotyczy to wszystkich egzemplarzy. Te, w ktorych problem wystepuje, dotykane sa nim szybko (kilka miesiecy/kkm).

Natomiast jest spora grupa aut, ktore sie z tym problemem nie borykaja - maja przejechane po kilkadziesiat kkm, dwa lata (wlasnie stukaja pierwszym egzemplarzom) i... zaden problem nie wystepuje (w tym i w moim). Czy zacznie wystepowac? - to wrozenie z fusow. Jak napisalem - kazdy samochod predzej czy pozniej zacznie rdzewiec.

Nieprawda jest, ze Skoda nie miala wczesniej problemow z ruda - w Roomsterze tylna klapa tez lubi rdzewiec oslabiony.gif

Napisano

> Ok, ok, pelna zgoda. Tylo.... co to ma do Yeti?

> W niektorych egzemplarzach pojawia sie problem z rdza w wielu miejscach, najczesciej na tylnych

> drzwiach na skutek obijania kamykami lakieru (ale nie tylko - u niektorych pojawialy sie

> purchle pod spodem).

> ALE - nie dotyczy to wszystkich egzemplarzy. Te, w ktorych problem wystepuje, dotykane sa nim

> szybko (kilka miesiecy/kkm).

> Natomiast jest spora grupa aut, ktore sie z tym problemem nie borykaja - maja przejechane po

> kilkadziesiat kkm, dwa lata (wlasnie stukaja pierwszym egzemplarzom) i... zaden problem nie

> wystepuje (w tym i w moim). Czy zacznie wystepowac? - to wrozenie z fusow. Jak napisalem -

> kazdy samochod predzej czy pozniej zacznie rdzewiec.

> Nieprawda jest, ze Skoda nie miala wczesniej problemow z ruda - w Roomsterze tylna klapa tez lubi

> rdzewiec

Tylna klapa to w każdej Skodzie, i nie tylko, lubi rdzewieć. Ale spójrz na to takiej strony. Każdy szanujący się sprzedawca czy producent powinien wziąć to do siebie i w najgorszym wypadku przeprosić klienta. A w zamian za to co mamy? Przerzucanie winy na kamyczki, Flukksjawikkiwak (ten wspaniały wulkan)- tak tak było to w jednym z odcinków TVN Turbo z Octavią IIFl w roli głównej. Klient jest po to by zostawić kasę a najlepiej jak mu się wrzuci jeszcze kilka zobowiązań co by zdoić jego portfel. Nikt nie martwi się odpowiedzialnością- lepiej wziąć prawników co by pisali latami nierealne wypociny. I powtarzam nie chodzi mi tu tylko o Skodę. Tak postępuje większość producentów, inaczej nie byłoby zapotrzebowania na takie programy jak chociażby Turbo Kamera.

Może Twoje Yeti nie rdzewieje (chwała drugiej zmianie grinser006.gif) ale nawet jak by zaczęło 100 metrów od wyjechania z salonu to i tak diler, producent, importer czy jak tam się nazwie sprzedającego będzie miał Ciebie w głębokim poważaniu zamiast z pokorą podejść do tematu i wyeliminować błędy w przyszłości.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.