Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[1.2 8V] - Miska olejowa

Featured Replies

Napisano

Siema

Czy te miski olejowe na allegro po 100zl sa warte zakupu? Bo pamietam, ze cos kiedys bylo, ze sa lipne tylko nie wiem czy to akurat chodzilo o te do 1.2 niewiem.gif

Napisano

> Siema

> Czy te miski olejowe na allegro po 100zl sa warte zakupu? Bo pamietam, ze cos kiedys bylo, ze sa

> lipne tylko nie wiem czy to akurat chodzilo o te do 1.2

Coś mi się przypomina,że te z jasnym korkiem były lipne,a te z czarnym były ok.

Napisano

> Siema

> Czy te miski olejowe na allegro po 100zl sa warte zakupu? Bo pamietam, ze cos kiedys bylo, ze sa

mam w bdb stanie miske do 8v chcesz?

Napisano
  • Autor

> mam w bdb stanie miske do 8v chcesz?

Jak cos to sie odezwe. Jak narazie simmery na wale wymienilem i uszczelnilem miske a nadal leci olej sick.gif Moze miska walnieta jakas bo to raczej nie od tego, ze jedna szpilka mocujaca jest zerwana hmm.gif

Napisano

> Siema

G.... są warte niestety, ja swoją musiałem klepać i rozwiercać otwory a i tak ciekło frown.gif

Nie polecam

Bierz od Mola używkę oryginalną

Napisano

> Jak cos to sie odezwe. Jak narazie simmery na wale wymienilem i uszczelnilem miske a nadal leci

> olej Moze miska walnieta jakas bo to raczej nie od tego, ze jedna szpilka mocujaca jest

> zerwana

Mialem taka z allegro. Przed zalozeniem trzeba zrobic jej drobna blacharke polegajaca na przeklepaniu lukow na odwroconym silniku ze zdjetymi kolami - pasowym i rozrzadu, zeby sie dobrze przyjrzec jaki przeswit zostal. Przed wykonaniem tego dwa razy ja wklejalem i lecial olej. W koncu na wyjetym silniku ja przeklepalem i mam spokoj do dzisiaj - silnik suchusienki, a przedtem zawsze cos sciekalo...

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Opisze co sie dzieje z micha od poczatku. W kupionym silniku zauwazylem wyciek z miski olejowej od strony kola zamachowego oraz pasowego. Sciagnalem miske i uszczelnilem silikonem DIRKO (35zl za tubke sick.gif). Nadal cieklo. W takim razie kupilem nowa miske (150zl) wczesniej sprawdzajac czy dobrze dolega (czy to nie przypadkiem chinska fuszerka) ale wszystko idealnie. Wkleilem na silikon Dirko ktorego mi troche zostalo. Pojezdzilem tydzien i znowu widze wyciek w tych samych miejscach (simmeringi na wale sa nowe wiec to nie z nich leci). Czy moge wkleic miske na klej do szyb? Czy to cos da?

Napisano

złóż sobie na silikon VW, tylko potem miskę będziesz łomem zdejmował

przy składaniu dokładnie odtłuść blok i miskę rozpuszczalnikiem

Napisano
  • Autor

> złóż sobie na silikon VW, tylko potem miskę będziesz łomem zdejmował

To samo ludzie mowili o Dirko :/

> przy składaniu dokładnie odtłuść blok i miskę rozpuszczalnikiem

Zawsze tak robie.

Napisano

A nie wiecie czy miska z 1.1 mpi 2005 jest taka sama jak z 1.2 ??

Dzisiaj porównywałem z 1.1 spi i nie pasuje.

Napisano

> To samo ludzie mowili o Dirko :/

> Zawsze tak robie.

Ja zawsze wklejam na dirko i problemów nie miałem nigdy. Ale ważne jest dokładne odtłuszczenie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.