Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy warto kupić taką astrę G?

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> linka coś nie tegesss

Wiem, próbowałem go poprawić, ale ciągle wyskakuje aktywny tylko do połowy. Proszę, kopiować i wklejać do paska adresowego - tak działa.

Napisano

> Spalanie 11l gazu w mieście i 8,5 l w trasie może stanowić realne wartości?

Może zlosnik.gif

> A co sądzicie o silniku 1.8 116 KM?

Nie jest zły, podstawową bolączką to jest pękający kolektor.

Zastanawiające jest czemu koleś sprzedaje auto skoro 6 mieś wcześniej zainwestował 2-2.5 tyś w LPG......

Napisano

> Lekko przetarty fotel przy tym przebiegu to normalka?

nie, astry niemieckie mialy duzo lepszą tapicerkę, niz gliwickie.

Szwagier ma astre o przebiegu 160 tys (jazda praktycznie tylko po miescie) i zero zuzycia foteli

Napisano

> Nie jest zły, podstawową bolączką to jest pękający kolektor.

To chyba przy Z18XE pękają.

Co do spalania w trasie 8,5 jest realne. Mi jednak częściej wychodzi ok 10.

Napisano

> nie, astry niemieckie mialy duzo lepszą tapicerkę, niz gliwickie.

> Szwagier ma astre o przebiegu 160 tys (jazda praktycznie tylko po miescie) i zero zuzycia foteli

mam gliwicką, 170tys, tapicerka bez najmniejszych oznak zuzycia...z wyjątkiem tendencji do okresowego trzeszczenia oparcia zlosnik.gif

Napisano

Proponuję rozpytać się dobrze właściciela o tą instalację gazową. Według opisu jest to sekwencja na podzespołach BRC. Fajnie że BRC ale, upewnij się czy nie jest to BRC Light. Produkt ten był sprzedawany do niedawna, jednak nie przysporzył marce BRC laurów i trzeba się było szybko z niego wycofać. Niedawno ktoś chyba potopił tłoki na tej instalce.

Napisano
  • Autor

Widziałem auto i nim jechałem. Posiada instalkę sekwencyjną: parownik i komputer SGI (nie wiem jaki typ), wtryski niebieskie OMVL i właściciel twierdzi, że instalacja posiada podzespoły BRC (nie jest dokładnie w tym zorientowany, a ja nie bardzo kojarzę co tam mogą być jeszcze za podzespoły - zbiornik w kole BRC???;-) Co myślicie o takim zestawie? Silnik na tym trochę pożyje?

Poza tym pojechaliśmy na przegląd do stacji kontroli pojazdów - trzepaczki, hamulce, analizator spalin, oglądanie podwozia. Stwierdzono że wszystko w normie, tj. amorki 45 i 49 %, ale jak naprawdę lekko przycisnąłem maskę z lewej strony, auto bujnęło się jak łódeczka. Pęknięta lewa tylna sprężyna, prawa trochę rudawa. Zawieszenie do wymiany jednym słowem. Zastanawiam się nad tą instalką, bo nie wiem jak taki zestaw długo pożyje w tym silniku, albo jak długo silnik pożyje z tym zestawem. Co o tym sądzicie? P.S. Aha, pali się kontrolka ABS i po podłączeniu do kompa wyszło,że czujnik ABS jest odłączony.

Napisano

> czujnik ABS jest odłączony.

Srata-tata... Urwane przewody przy piaście zapewne, niech jeszcze powie właściciel, że za 5 zł można przylutować... . Konieczna wymiana całej piasty, za minimum 350 zł (porządna) + koszty robocizny. Do tego, jak piszesz zawieszennie kulawe, kolejne koszty. Ja nie zaczynałbym przygody z nowym autem od usuwania takich poważnych usterek. A i nie wiadomo, co zostało ukryte i wyjdzie po czasie... jakieś mega branie oleju, czy spalanie 15/100...

Pozdr.

Napisano
  • Autor

> a ten wóz co masz teraz jest dobry czy też posypany?

Moja efka poszła z przebiegiem 290 tys.km kilka dni temu. Trochę się do niej przywiązałem, bo była z nami 7 lat i mocno ode mnie dostała w kość, ale zawsze pakowałem w nią części producentów: FEBI, ATE, Bosch, NGK, Valeo itd.itd. I warto było, bo się nie sypała. Była już dość zmęczona i szukam teraz następczyni.

Napisano
  • Autor

Właściciel powiedział, że akurat tego dnia gdy oglądałem auto, jego żona wjechała w wielką dziurę i stąd ten zapalony ABS. Facet nie wyglądał na handlarza i w miarę sensownie gadał, ale "podzespoły BRC" okazały się komputerem SGI, parownikiem też tej firmy, wtryski OMVL, więc nie wiem gdzie to BRC. Przewody gazowe BRC?! Panowie - Członkowie Kącika Astry, zlitujcie się nade mną i sprzedajcie mi swoje zadbane auto! Proszę!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.