Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Termostat w Uno

Featured Replies

Napisano

Witam gdzie jest umieszczony termostat w Uno 1.0 fire rok 1997?? Bo silnik się nie dogrzewa i zanim dojadę do pracy to silnik delikatnie się rozgrzeje

Napisano

> Witam gdzie jest umieszczony termostat w Uno 1.0 fire rok 1997?? Bo silnik się nie dogrzewa i zanim

> dojadę do pracy to silnik delikatnie się rozgrzeje

w bloku silnika

górna gruba rura od chłodnicy

Napisano
  • Autor

> w bloku silnika

> górna gruba rura od chłodnicy

Dzięki jutro trzeba to wymienić bo zimno:)

Napisano

> Dzięki jutro trzeba to wymienić bo zimno:)

tylko nie kupuj badziewia bo może już w pudełku być popsute lub po roku padnąć sick.gif

Napisano

> u góry silnika pod rozdzielaczem

TAK z prawej strony pod TZ.kopułką waytogo.gif

Napisano

> tylko nie kupuj badziewia bo może już w pudełku być popsute lub po roku padnąć

A jak z termostatem firmy VERNET warty jest coś ?

Napisano

> A jak z termostatem firmy VERNET warty jest coś ?

Kupując termostat zwróć uwagę, żeby element zamykający był cały metalowy, z mojego doświadczenia wynika, że w tych które mają tak dodatkowo uszczelkę wokół "talerzyka" owa uszczelka lubi się rozsypać i wtedy znów termostat nie trzyma...

Jeśli chodzi o termostat Vernet, to miałem właśnie z gumką i 2 razy ją szlak trafił...

kupiłem Ricambi Originali, nr. części 0007589135 i jestem zadowolony

U mnie w ASO kosztował 88zł ale wart jest swojej ceny... na Vernecie nawet zaraz po założeniu nie łapał tak szybko temp. jak na tym...

Napisano

Wcześniej zmieniłem termostat na Ricambi Originali (co prawda silnik 899, ale to chyba bez różnicy) wytrzymał 25 kkm, więc szału nie zrobił. Teraz założę tego Verneta, bo orginał nie dość, że droższy to jeszcze trzeba by go ściągać na zamówienie.

Napisano
  • Autor

> Wcześniej zmieniłem termostat na Ricambi Originali (co prawda silnik 899, ale to chyba bez różnicy)

> wytrzymał 25 kkm, więc szału nie zrobił. Teraz założę tego Verneta, bo orginał nie dość, że

> droższy to jeszcze trzeba by go ściągać na zamówienie.

Ja dziś kupiłem termostat firmy Gates kosztuje około 55zł i czy warto??? jutro zakładam:)

Napisano

> Ja dziś kupiłem termostat firmy Gates kosztuje około 55zł i czy warto??? jutro zakładam:)

termostat jak termostat, do sprzętu nie wejdziesz. może pochodzić 2 dni a może też 350 lat. montuj i tyle

Napisano

> Wcześniej zmieniłem termostat na Ricambi Originali (co prawda silnik 899, ale to chyba bez różnicy)

termostaty 'ricambi orginali' do 899 robił polski termot - mój fabryczny wytrzymał niecałe 2 lata (30kkm), następny taki sam (ale kupiony już na alledrogo za 40pln) siedzi już 7 rok i jest ok

GP

Napisano

Czytałem tutaj kiedyś że jak dolny czy górny wąż od chłodnicy zaraz po uruchomieniu silnika robi sie ciepły tzn. że termostat do wymiany. U mnie chyba tak jest i tu pytanie ... czy należy wymienić termostat jeśli silnik sie normalnie nagrzewa i ogrzewanie już jest po przejechaniu 2 km ?

Napisano

tu pytanie ... czy należy

> wymienić termostat jeśli silnik sie normalnie nagrzewa i ogrzewanie już jest po przejechaniu 2

> km ?

Nie wszystko masz waytogo.gif,jeśli silnik się nie przegrzewa i temperatura ok.gif to nic nie ruszaj tylko lej i jeździj waytogo.gif

Napisano

> wytrzymał 25 kkm, więc szału nie zrobił. Teraz założę tego Verneta, bo orginał nie dość, że

> droższy to jeszcze trzeba by go ściągać na zamówienie.

tylko że 899 to nie silnik grinser006.gif

Napisano

> tylko że 899 to nie silnik

offtopic.gifnono.gif

darujmy sobie takie komentarze na technicznym waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.