Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mocny kompakt N/A po 2000r

Featured Replies

Napisano

założenia:

kompakt 3/5d

wolnossacy

powyzej 150KM

okolice 8s 0-100km/h

powyzej 2000r.

zakup ponizej 15kPLN

kandydaci:

1. xsara VTS

2. civic VTI

3. 306 S16

4. Bravo HGT

co jeszcze?

Napisano

> założenia:

> kompakt 3/5d

> wolnossacy

> powyzej 150KM

> okolice 8s 0-100km/h

> powyzej 2000r.

> zakup ponizej 15kPLN

> kandydaci:

> 1. xsara VTS

> 2. civic VTI

> 3. 306 S16

> 4. Bravo HGT

> co jeszcze?

Civic odpada. Nie znajdziesz 2000/2001 ponizej 15k. Chyba, ze bedzie to straszny zlom.

Napisano

> założenia:

> kompakt 3/5d

> wolnossacy

> powyzej 150KM

> okolice 8s 0-100km/h

Są tańsze, ale wrzucam poglądowy egzeplarz bo ma dużo zdjęć

klik

do 15 kupisz

> powyzej 2000r.

> zakup ponizej 15kPLN

> kandydaci:

> 1. xsara VTS

> 2. civic VTI

> 3. 306 S16

> 4. Bravo HGT

> co jeszcze?

Napisano
  • Autor

> Są tańsze, ale wrzucam poglądowy egzeplarz bo ma dużo zdjęć

> klik

> do 15 kupisz

> > co jeszcze?

clio to kompakt?

Napisano

> bardziej klasa B

> a kompakt = klasa C

Co nie zmienia faktu, ze w Twoim budzecie to chyba najlepszy wybor. Przynajmniej jesli idzie o szybkosc.

Napisano

> Co nie zmienia faktu, ze w Twoim budzecie to chyba najlepszy wybor. Przynajmniej jesli idzie o

> szybkosc.

skoro nie chce turbo benzyny to clio bedzie najszybsze z tych wszystkich.

O bravo hgt zapomnij bo to wogole nie jedzie

Napisano
  • Autor

> Co nie zmienia faktu, ze w Twoim budzecie to chyba najlepszy wybor. Przynajmniej jesli idzie o

> szybkosc.

a jak awaryjnosc w porownaniu do xsary?

Napisano

> a jak awaryjnosc w porownaniu do xsary?

Przypuszczam, ze bardzo porownywalnie.

Jesli koniecznie ma byc kompakt z Twojej listy to ja bym poszedl oldskulowo w 306GTI...jakos zawsze mi sie podobal. Zwlaszcza w bialym jest mistrz, jak na przyklad TEN smile.gif

Napisano
  • Autor

> Przypuszczam, ze bardzo porownywalnie.

to są te same silniki?

> Jesli koniecznie ma byc kompakt z Twojej listy to ja bym poszedl oldskulowo w 306GTI...jakos zawsze

> mi sie podobal. Zwlaszcza w bialym jest mistrz, jak na przyklad TEN

ZX GTI 16V fajnie wyglada palacz.gif

Napisano

tylko, że to nie jest mocny kompakt powiedzmy sobie szczerze. Poniżej 8s można się pokusić o takie stwierdzenie. Nie jeden Tatowóz będzie szybszy od tego peugeota, a to chyba mija się z celem.

Napisano

> tylko, że to nie jest mocny kompakt powiedzmy sobie szczerze. Poniżej 8s można się pokusić o takie

> stwierdzenie. Nie jeden Tatowóz będzie szybszy od tego peugeota, a to chyba mija się z celem.

Pewnie z 1 na 100 hehe.gif

Nie przesadzaj juz, bo zdecydowana wiekszosc aut klasy D nie ma takich osiagow...

Napisano

> założenia:

> kompakt 3/5d

> wolnossacy

> powyzej 150KM

> okolice 8s 0-100km/h

> powyzej 2000r.

> zakup ponizej 15kPLN

> kandydaci:

> 1. xsara VTS

> 2. civic VTI

> 3. 306 S16

> 4. Bravo HGT

> co jeszcze?

Życzę szczęścia w znalezieniu czegokolwiek sensownego w tych pieniądzach.

Napisano

> Pewnie z 1 na 100

> Nie przesadzaj juz, bo zdecydowana wiekszosc aut klasy D nie ma takich osiagow...

Zwykłe Bmw 528 touring z gazem go objedzie 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Zwykłe Bmw 528 touring z gazem go objedzie

"Na papierze" czy w rzeczywistości?

Napisano

> Zwykłe Bmw 528 touring z gazem go objedzie

Pod warunkiem, ze sie bedzie scigal hehe.gif

Cos mi sie zdaje, ze ta 18-tka w profilu to chyba Twoj wiek grinser006.gif

Tez mialem wowczas podobne problemy grinser006.gif

Napisano

> tylko, że to nie jest mocny kompakt powiedzmy sobie szczerze. Poniżej 8s można się pokusić o takie

> stwierdzenie. Nie jeden Tatowóz będzie szybszy od tego peugeota, a to chyba mija się z celem.

GTI6 jest sporo szybsze w rzeczywistosci niz w papierach. Oprocz tego nie kupuje sie takiego auta zeby sie scigac po prostej. A poza wszystkim wyscigi na prostej sa dobre dla malp.

Napisano

> GTI6 jest sporo szybsze w rzeczywistosci niz w papierach. Oprocz tego nie kupuje sie takiego auta

> zeby sie scigac po prostej. A poza wszystkim wyscigi na prostej sa dobre dla malp.

+1

wczoraj sprzedalem 306 2.0 16 v

na papierze osiagi do 100 w okolicach 9,8

jakies tam pomiary pokazywaly bardziej okolice 8 s

w rzeczywistosci 323i idzie rowno jesli mozna to brac zajakies porownanie (ps kierowca sie scigal , bmw zdrowe)

xsara lepsza na codzien wygodniejsza bardziej praktyczna i milsza

306 imo lepiej wyglada

waga mojej 306 to 1140 kg pelne wnetrze skora klima itd

a gti-6 bedzie jeszcze szybsze tylko trzeba znalezc sztuke w sensownym stanie

Napisano

Odpuscilbym, Clio ponizej 15 Tysia to skarbonka, od 15 w gore mozna szukac...

Napisano

Tak, jasne, osiagi Xsary i 306 sa mocno przesadzone w katalogach, to auto jest naprawde dosc szybkie, przy okazji fajnie wygodne(tutaj doswiadczenie z xsara) czesci sa bajecznie tanie do tego...

Napisano

Akurat do 15 tysiecy znajdzie sensowna Xsare czy 306 bez problemu...

Napisano

Dosc blado, mialem obydwa, Xsara jest niebotycznie tansza w utrzymaniu, czesci sa typowe i nie ma zadnych dziwnych rozwiazan Vide kolo zmiennej fazy itd.

Napisano

> założenia:

> kompakt 3/5d

> wolnossacy

> powyzej 150KM

> okolice 8s 0-100km/h

> powyzej 2000r.

> zakup ponizej 15kPLN

> kandydaci:

> 1. xsara VTS

> 2. civic VTI

> 3. 306 S16

> 4. Bravo HGT

> co jeszcze?

Igła w stogu siana, podobna szansa na odnalezienie czegoś co nie będzie "odbiciem martwego kota".

Napisano
  • Autor

> Dosc blado, mialem obydwa, Xsara jest niebotycznie tansza w utrzymaniu, czesci sa typowe i nie ma

> zadnych dziwnych rozwiazan Vide kolo zmiennej fazy itd.

a na dupuhamowni jest wyczuwalne roznica w tych 100kg ktore dzieli cilio od xsary?

Napisano

Zupelnie inne silniki, zupelnie inaczej jezdza, wykres xsary po wydechu klik a tak przed klik .

Powiem tak, z checia wroce do Xsary, bo miala to cos, bezawaryjna, mocna, elastyczna i wygodna...

Napisano
  • Autor

> Zupelnie inne silniki, zupelnie inaczej jezdza, wykres xsary po wydechu klik a tak przed klik .

pieknie - jazda od 2000-7000obr/min claps.gif

> Powiem tak, z checia wroce do Xsary, bo miala to cos, bezawaryjna, mocna, elastyczna i wygodna...

to dla mnie bardzo wazna uwaga ok.gif

Napisano

I naprawde motor oddaje te moc rowno, nakreca sie b. fajnie i wogole...

Napisano

Polecam Citroena Xsarę VTS.

Wygodny i szybki sleeper. Dane katalogowe mówią o 8,7 do setki a w praktyce wg różnych testów od 7,8 do 8,2 do setki.

Auto śmiesznie tanie w eksploatacji, dobrze wyposażone - zawsze ma czujniki deszczu, zmierzchu, półautomatyczną klimatyzację i w wersjach z welurową tapicerką bardzo wygodne i dobrze trzymające siedzenia (te w skórze już nie są takie fajne - kolega ma skóry i obaj wolimy moje welury), ogromny bagażnik jak na kompakta.

Mimo bliźniaczej konstrukcji na pewno nowocześniejsze i świeższe od 306 (chyba, że lubisz bardziej klasykę ;-) )

Skrzynia sześciobiegowa w 306 GTI-6 to nieporozumienie i wcale auto nie jest szybsze od Xsary z pięciobiegową skrzynią.

Jadę dzisiaj do Wrocławia na długi weekend to możemy się jakoś spotkać i zobaczysz mojego VTSa.

Dodam, że jak się spodoba to byłbym zainteresowany sprzedażą bo mój projekt (link w stopce) trochę mnie finansowo zżarł frown.gif

Więcej info jak coś na priv, kom czy inne gg ;-)

Napisano
  • Autor

> Polecam Citroena Xsarę VTS.

> Wygodny i szybki sleeper. Dane katalogowe mówią o 8,7 do setki a w praktyce wg różnych testów od

> 7,8 do 8,2 do setki.

> Auto śmiesznie tanie w eksploatacji, dobrze wyposażone - zawsze ma czujniki deszczu, zmierzchu,

> półautomatyczną klimatyzację i w wersjach z welurową tapicerką bardzo wygodne i dobrze

> trzymające siedzenia (te w skórze już nie są takie fajne - kolega ma skóry i obaj wolimy moje

> welury), ogromny bagażnik jak na kompakta.

> Mimo bliźniaczej konstrukcji na pewno nowocześniejsze i świeższe od 306 (chyba, że lubisz bardziej

> klasykę ;-) )

> Skrzynia sześciobiegowa w 306 GTI-6 to nieporozumienie i wcale auto nie jest szybsze od Xsary z

> pięciobiegową skrzynią.

> Jadę dzisiaj do Wrocławia na długi weekend to możemy się jakoś spotkać i zobaczysz mojego VTSa.

> Dodam, że jak się spodoba to byłbym zainteresowany sprzedażą bo mój projekt (link w stopce) trochę

> mnie finansowo zżarł

> Więcej info jak coś na priv, kom czy inne gg ;-)

priv

Napisano

> 1. xsara VTS

> 2. civic VTI

nie dostaniesz nic fajnego raczej z hondy za tą kasę

> 3. 306 S16

> 4. Bravo HGT

> co jeszcze?

Alfa 147 rządzi smile.gif

http://moto.allegro.pl/most-wanted-wsciekla-alfa-147-gt-170ps-kozak-i1915527349.html

Napisano

Po pierwsze to ta alfa wisi już chyba z 6 miesięcy na allegro

2. Nie jedzie bo to jest selespeed, manualna skrzynia z osprzętem automatu, która nie dość, że często boryka się z awariami to traficznie wolno zmienia biegi w każdym trybie (jedźiłem wiem )

3. Auto nie ma 170KM tylko silnik 2.0 generuje 150KM chyba, że ten wydech tyle dał zlosnik2.gif jasne...

Napisano

Nie wiem czy dodam pikanterii czy narażę się na śmiech ale...

325Ti E46 palacz.gif

Poza wieloma wadami i dyskusyjną urodą ma jedną poważną zaletę: RWD.

No i prawie 200 koni robi robotę.

ewentualnie E36 323Ti z końcowych lat produkcji. A za tę cenę to będzie "lalunia".

Napisano

Czy mógłbyś się wypowiedzieć w temacie wyciszenia oraz rdzy ? Bywała w nich kontrola trakcji a może ESP ?

Napisano

w wersji po 2000 roku, czyli w Xsarze II bywala kontrola, wyciszenie na fajnym poziomie, zabezpieczenie antykorozyjne na wysokim poziomie, Xsary przed 2000 rokiem mialy problem z prawym kielichem i prawie kazda ma rdze w tym miejscu, ale jakos bardzo nie nalezy sie tym przejmowac...

Pytaj jesli chcesz, rok czasu ujezdzalem taka i znam to auto mysle ze naprawde dobrze wink.gif

Napisano

> założenia:

> kompakt 3/5d

> wolnossacy

> powyzej 150KM

> okolice 8s 0-100km/h

> powyzej 2000r.

> zakup ponizej 15kPLN

> kandydaci:

> 1. xsara VTS

> 2. civic VTI

> 3. 306 S16

> 4. Bravo HGT

> co jeszcze?

Same kasztany, no może oprócz Civica.

Moje typy.

Clio II Sport PHII.

Astra II OPC.

Bravo i 306 omijał bym szerokim łukiem. Za Xara przemawia tylko i wyłącznie niska cena zakupu bo plusów żadnych nie dostrzegam.

Napisano

Hmmm, wiec wytlumacz mi czym sie rozni 306 od Xsary, skoro jedno skreslasz a za drugim przemawia tylko i wylacznie cena...

Clio nie kupi w tym budzecie racjonalnego, chyba ze ph1 wtedy sa jakies szanse...

Napisano

> Hmmm, wiec wytlumacz mi czym sie rozni 306 od Xsary, skoro jedno skreslasz a za drugim przemawia

> tylko i wylacznie cena...

> Clio nie kupi w tym budzecie racjonalnego, chyba ze ph1 wtedy sa jakies szanse...

306 jest starszy konstrukcyjnie. Wiekszośc mocnych wersji jest juz dwano zajechanych. Tak jak Astra GSI itd.

Napisano

Ale co jest starsze?? bo wersja z XU10J4RS wyszla niemalze w tym samym czasie, zawieszenie, hamulce, przeniesienie jest takie samo tylko inaczej opakowane, wiec sa to mechanicznie blizniaki.

Nakrecales na Clio, uwierz ze duzo latwiej znalezc fajna xsare/306 niz Clio RS'a a wierz mi wiem co mowie.

Napisano

> Ale co jest starsze?? bo wersja z XU10J4RS wyszla niemalze w tym samym czasie, zawieszenie,

> hamulce, przeniesienie jest takie samo tylko inaczej opakowane, wiec sa to mechanicznie

> blizniaki.

> Nakrecales na Clio, uwierz ze duzo latwiej znalezc fajna xsare/306 niz Clio RS'a a wierz mi wiem co

> mowie.

Ale takie samo z czym z Xarą? Dla mnie Xsara to słabe auto w porównaniu do Clio czy Astry.

Dla mnie to zupełnie inna liga.

Napisano

Dla mnie nie, zupelnie inne klasy, wybieram Xsare/306 jako auta oferujace komfort i wygode. A pamietajac poprzednie watki pytajacego to wlasnie czegos takiego szuka...

Napisano

> Dla mnie nie, zupelnie inne klasy, wybieram Xsare/306 jako auta oferujace komfort i wygode. A

> pamietajac poprzednie watki pytajacego to wlasnie czegos takiego szuka...

Nie wiem dokładnie czego szuka. Dla mnie "mocny kompakt" kojarzy sie z autem dwardym i szybkim wink.gif

Napisano

dla mnie Clio nijak nie kojarzy mi sie z kompaktem.

Napisano
  • Autor

> Nie wiem dokładnie czego szuka. Dla mnie "mocny kompakt" kojarzy sie z autem dwardym i szybkim

ale takze uniwerslanym czyli okazyjnie 4 osoby na pokladzie i wozek lizak.gifw bagazniku

klasa B slabo sie do tego nadaje

mam jeszcze jednego kandydata: Opel Astra II 2.0 16V OPC 160KM

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.