Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak nie Accord, to co ? do 35 tyś zł

Featured Replies

Napisano

Hej. Przymierzam się do sprzedaży mojej Hondy Civic 1.7 CTDi 2003r 3D i najchętniej zamieniłbym auto na Hondę Accord (po 2002 roku, prawdopodobnie 2.0 benzyna lub 2.4 benzyna). Jakie macie ewentualne inne typy w kwocie do 35 tyś zł ? Potrzebuję auta większego niż Civic, wielkości właśnie Accorda, z benzynowym silnikiem który da radę łatwo zagazować. co najmniej 4 drzwi, moc ok 150km wzwyż. No i wygoda dla kierowcy i pasażera, z tyłu też czasem ktoś pojedzie ok.gif Myslałem o Avensis, ale tam ciężko gaz założyć..

Napisano

> Hej. Przymierzam się do sprzedaży mojej Hondy Civic 1.7 CTDi 2003r 3D i najchętniej zamieniłbym

> auto na Hondę Accord (po 2002 roku, prawdopodobnie 2.0 benzyna lub 2.4 benzyna). Jakie macie

> ewentualne inne typy w kwocie do 35 tyś zł ? Potrzebuję auta większego niż Civic, wielkości

> właśnie Accorda, z benzynowym silnikiem który da radę łatwo zagazować. co najmniej 4 drzwi,

> moc ok 150km wzwyż. No i wygoda dla kierowcy i pasażera, z tyłu też czasem ktoś pojedzie

> Myslałem o Avensis, ale tam ciężko gaz założyć..

mazda 6 2.0 lub 2.3

Napisano

> mazda 6 2.0 lub 2.3

Dokladnie to samo mialem napisac.

Napisano

> Hej. Przymierzam się do sprzedaży mojej Hondy Civic 1.7 CTDi 2003r 3D i najchętniej zamieniłbym

> auto na Hondę Accord (po 2002 roku, prawdopodobnie 2.0 benzyna lub 2.4 benzyna). Jakie macie

> ewentualne inne typy w kwocie do 35 tyś zł ? Potrzebuję auta większego niż Civic, wielkości

> właśnie Accorda, z benzynowym silnikiem który da radę łatwo zagazować. co najmniej 4 drzwi,

> moc ok 150km wzwyż. No i wygoda dla kierowcy i pasażera, z tyłu też czasem ktoś pojedzie

> Myslałem o Avensis, ale tam ciężko gaz założyć..

Znasz Civica, więc wiesz czego możesz się spodziewać po Accordzie. Moim zdaniem dobry wybór, problem to znalezienie dobrego egzemplarza.

Napisano
  • Autor

> Znasz Civica, więc wiesz czego możesz się spodziewać po Accordzie. Moim zdaniem dobry wybór,

> problem to znalezienie dobrego egzemplarza.

Mam dostęp od strony mechanika do wielu handlarzy, którzy mu auta przywożą. Dodatkowo on sam może mi poszukać lub od swoich klientów (a ma ich bardzo wielu). Co dodatkowo skłania mnie w stronę Hondy ok.gif

Napisano

> Mam dostęp od strony mechanika do wielu handlarzy, którzy mu auta przywożą. Dodatkowo on sam może

> mi poszukać lub od swoich klientów (a ma ich bardzo wielu). Co dodatkowo skłania mnie w stronę

> Hondy

Więc wiesz co chcesz i to kup. Po własnych doświadczeniach, Mazdę omijam szerokim łukiem.

Napisano

> Więc wiesz co chcesz i to kup. Po własnych doświadczeniach, Mazdę omijam szerokim łukiem.

Jakies szczegoly mozemy dostac?

Napisano

> Potrzebuję auta większego niż Civic, wielkości

galant? grinser006.gif

Napisano

> Jakies szczegoly mozemy dostac?

rdza ?

Napisano

> rdza ?

Albo niezbyt udany diesel...

Napisano

> Albo niezbyt udany diesel...

mowa o benzynie zlosnik.gif

Napisano

to "niezbyt" wydaje mi sie delikatnym słowem dla tego silnika zlosnik.gif

Sam od jakiegos czasu zastanawiam sie na co zmienić niezniszczalnego civica zlosnik.gif i jako że dzien w dzień naprawiam auta to własnie Accord jest jedynym autem które na ta chwile biore pod uwage waytogo.gif

Napisano

Niezbyt udany diesel - pewnie prawda. tez o tym slyszalem.

Ale zato benzynowym silnikom nie mozna nic zarzucic, a wlasnie o taki sie tu rozchodzi.

Rdza owszem - ale tez nie jest to jakis straszny problem, bo rdza lapie tylko w okreslonych miejscach, wiec nie jest to taki duzy koszt owe miejsca zabezpieczyc.

Pozatym samochodowi nie mozna naprawde nic zarzucic.

Napisano

> Ale zato benzynowym silnikom nie mozna nic zarzucic, a wlasnie o taki sie tu rozchodzi.

Benzyny maja dobre bo od forda, przynajmniej te 1,8 i 2,0

Kultura pracy miedzy 2,0 ford/mazda a 2,0 hondy bez porownania na korzysc hondy ale to nie znaczy, ze durateca omijam szerokim lukiem. Jest to bardzo dobry i udany silnik.

Napisano

> mazda 6 2.0 lub 2.3

Podłączę się do wątku.

Też myślę nad Mazdą 6. Już nawet szukałem ogłoszeń. Ale poczytałem oceny i testy i sporo osób narzeka na nadmierny hałas. Jak jest Twoim zdaniem w tym samochodzie z hałasem?

Napisano

> Podłączę się do wątku.

> Też myślę nad Mazdą 6. Już nawet szukałem ogłoszeń. Ale poczytałem oceny i testy i sporo osób

> narzeka na nadmierny hałas. Jak jest Twoim zdaniem w tym samochodzie z hałasem?

Szczerze mowiac mi jest ciezko powiedziec, bo u nas w Irlandii sa takie asfalty, ze powyzej 60km/h w zadnym aucie nie slychac nic innego jak szum opon.

Jednak owszem - tez czytalem o tym halasie w mazdzie 6 i rzeczywiscie jak sie mu przycisnie do wysokich obrotow to cichy nie jest.

Mi to jakos specjalnie nie przeszkadza (zwlaszcza ze wzgledu na to ze tak jak pisalem wczesniej u mnie i tak jest glosno jak cholera) ale napewno jest to jakis punkt ujemny tego samochodou. Dodatkowo rdza oraz slabe diesle.

Jednak poza tym, moj ma w tym momencie okolo 160kkm i poza olejem i filtrami oraz swiecami zaplonowymi, jeszcze nic nie bylo wymieniane (ani w zawieszniu, ani sprzeglo, ani nic) - a przynajmniej tak twierdzil poprzedni wlasciciel.

Jest to jedyne auto ktore kiedykolwiek mialem z przegiem 160kkm ktore by nie wymagalo zadnych remontow zawieszenia.

Napisano

> Szczerze mowiac mi jest ciezko powiedziec, bo u nas w Irlandii sa takie asfalty, ze powyzej 60km/h

> w zadnym aucie nie slychac nic innego jak szum opon.

Nowe drogi w Polsce też są głośniejsze niż stare. Nie wiem czy to reguła ale po tych co jechałem to się sprawdzało.

> Jednak owszem - tez czytalem o tym halasie w mazdzie 6 i rzeczywiscie jak sie mu przycisnie do

> wysokich obrotow to cichy nie jest.

Właśnie. Wg danych które znalazłem, Mazda 2.0 jest przy 100km/h głośniejsza od Megane II 2.0. A to już mało fajnie. W Megane jest w miarę cicho, ale oczekiwałem że Mazda 6 jest o klasę wyżej więc powinno być ciszej.

> Jednak poza tym, moj ma w tym momencie okolo 160kkm i poza olejem i filtrami oraz swiecami

> zaplonowymi, jeszcze nic nie bylo wymieniane (ani w zawieszniu, ani sprzeglo, ani nic) - a

> przynajmniej tak twierdzil poprzedni wlasciciel.

No właśnie ta bezawaryjność mnie mocno kusi. smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.