Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przegląd Uno

Featured Replies

Napisano

W najbliższym czasie wybieram się w dłuższą drogę moim Uno, ok 300 km w jedną stronę, powrót tego samego dnia. Na codzień robię nim trasy do 60 km. Nie mam z nim żadnych problemów technicznych (chyba że ruda się liczy?). Co powinienem posprawdzać w nim przed drogą?

Napisano

> W najbliższym czasie wybieram się w dłuższą drogę moim Uno, ok 300 km w jedną stronę, powrót tego

> samego dnia. Na codzień robię nim trasy do 60 km. Nie mam z nim żadnych problemów technicznych

> (chyba że ruda się liczy?). Co powinienem posprawdzać w nim przed drogą?

Olej, płyn chłodniczy, hamulcowy, spryskiwacze, ciśnienie w oponach, żarówki... niewiem.gif Taka trasa to nic specjalnego, jak robisz nim do 60 km to jak raz zrobisz więcej to nic się nie stanie ok.gif

Napisano

> W najbliższym czasie wybieram się w dłuższą drogę moim Uno, ok 300 km w jedną stronę, powrót tego

> samego dnia. Co powinienem posprawdzać w nim przed drogą?

to samo, co ja w ubiegły piątek przed "wyprawą" do Łodzi i z powrotem: poziom paliwa... biglaugh.gifhehe.gifzlosnik2.gifrotfl.gifhahaha.gif żart

a na poważnie:ciśnienie w oponach, poziom płynu chłodzącego, płyn spryskiwacza, hamulcowy, działanie oświetlenia, zatankuj bolid i w drogę. będzie dobrze waytogo.gif

edit: kolega powyżej bardzo słusznie wspomniał o oleju waytogo.gif

Napisano

Do tego co napisał lukasz1t, dorzucę jeszcze koło zapasowe, lewarek i klucz do kół zlosnik.gif kiedyś maluchem jeździłem ponad rok bez powietrza w zapasie hehe.gif ale gumka nigdy nie pękła oink.gifzlosnik.gif

Napisano

> Do tego co napisał lukasz1t, dorzucę jeszcze koło zapasowe, lewarek i klucz do kół kiedyś maluchem

> jeździłem ponad rok bez powietrza w zapasie ale gumka nigdy nie pękła

+ siekiera i saperka, co dziwne nigdy nie wiadomo kiedy mogą się do czegoś przydać (piasek + fwd nie idą w parze frown.gif )

i zawsze karnister

Napisano

> + siekiera i saperka, co dziwne nigdy nie wiadomo kiedy mogą się do czegoś przydać (piasek + fwd

> nie idą w parze )

> i zawsze karnister

kanister waytogo.gifzlosnik.gif

Napisano

> kanister

jak kanister to i lejek cfaniak.gifwaytogo.gif

Napisano

ja jeszcze sprawdzałem dokręcenie kół i luzy na sworzniach ale to bardziej ze zboczenia palacz.gif

Napisano

> jak kanister to i lejek

Do Uno bezwzględnie i to z długim "dziobem", bo ma klapkę we wlewie blokującą wlot.

Napisano

> Na prawku uczą żeby sprawdzić ustawienie fotela i lusterek

To to chyba robisz za każdym razem, jak wsiadasz do samochodu zlosnik.gif

Napisano

> To to chyba robisz za każdym razem, jak wsiadasz do samochodu

Ja np. nie, co najwyżej sprawdzam, czy są grinser006.gif Moimi autami nikt oprócz mnie nie jeździ, a samo się nie przestawia palacz.gif

Napisano

Tak na szybko i konkretnie to tak

1 jakieś narzędzia

2 jakieś obejmy zaciskowe

3 niewiem.gif i co tam uważasz za potrzebne

PS. mi ostatnio w trasie pękł wąż od chłodnicy frown.gif

lecz bylem przewidywalny i miałem kawałek takiego węża w bagażniku hehe.gifwaytogo.gif

Napisano

ciśnienie w oponach, stan płynów i jazda.

Mojemu nie robiłem przeglądu przed trasą 1200 km, bo wiedziałem że zawsze dotrę do celu smile.gif

Napisano

> Mojemu nie robiłem przeglądu przed trasą 1200 km, bo wiedziałem że zawsze dotrę do celu

O to chodzi:) auto powinno byĆ zawsze przygotowane do drogi. Ja robie często trasy 200km 400km i wieksze i wiem ze wszystko jest w porządku bo dbam o autko nie tylko przed tymi największymi trasami grinser006.gif

Napisano

> samego dnia. Na codzień robię nim trasy do 60 km. Nie mam z nim żadnych problemów technicznych

> (chyba że ruda się liczy?). Co powinienem posprawdzać w nim przed drogą?

Ja mojego nawet przed kilkuset kilometrowymi trasami na OZU nie sprawdzałem, tylko zatankowałem i umyłem wink.gif Jeśli samochód jest w codziennym użyciu, to jednorazowa trochę dłuższa wyprawa nie będzie wyczynem dla samochodu smile.gif

Szerokiej drogi.

Napisano

> Co powinienem posprawdzać w nim przed drogą?

rozkład pociągów PKP...

używasz auta i martwisz się czy przetrwa 300km??

czyli co... jeździsz na krótkich odcinkach to olewka stanu technicznego a jak w dłuższą trasę trzeba to przegląd? facepalm%5B1%5D.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.