Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

poranne odpalanie auta

Featured Replies

Napisano

Witam

Pacjent ma silnik diesla

Przy ujemnych temp. po nocnym postoju pod chmurka, auto odpala w następujący sposób: grzanie świeć, przekręcamy kluczyk na zapłon, rozrusznik wykonuje jeden obrót po którym jest mała przerwa (tak jak by zabrakło np prądu zlosnik.gif) po czym rozrusznik wykonuje dwa obroty jeden po drugim i auto zapala...

OCB??

Ma ktoś jakiś pomysł czym to może być spowodowane hmm.gif

Akku w miarę nowy, prąd ładowania ok smile.gif

Napisano

> Witam

> Pacjent ma silnik diesla

> Przy ujemnych temp. po nocnym postoju pod chmurka, auto odpala w następujący sposób: grzanie świeć,

> przekręcamy kluczyk na zapłon, rozrusznik wykonuje jeden obrót po którym jest mała przerwa

> (tak jak by zabrakło np prądu ) po czym rozrusznik wykonuje dwa obroty jeden po drugim i auto

> zapala...

> OCB??

> Ma ktoś jakiś pomysł czym to może być spowodowane

> Akku w miarę nowy, prąd ładowania ok

Słaby rozrusznik, słaby aku, niewłaściwy olej. Właściwe podkreśl. Stawiam na aku zlosnik.gif

Napisano

> Witam

> Przy ujemnych temp. po nocnym postoju pod chmurka, auto odpala w następujący sposób: grzanie świeć,

> przekręcamy kluczyk na zapłon, rozrusznik wykonuje jeden obrót po którym jest mała przerwa

> (tak jak by zabrakło np prądu ) po czym rozrusznik wykonuje dwa obroty jeden po drugim i auto

> zapala...

> OCB??

stawiam na bendix rozrusznika.

Napisano
  • Autor

> Słaby rozrusznik, słaby aku, niewłaściwy olej. Właściwe podkreśl. Stawiam na aku

Aku ma dwa lata i mógł by się już skończyć??

Olej jest 5w/50 od zawsze zlosnik.gif

Napisano

> Aku ma dwa lata i mógł by się już skończyć??

> Olej jest 5w/50 od zawsze

jeśli to futura, to nawet nie byłbym zdziwiony hehe.gif Klemy dobrze siedzą, nie zaśniedziały?

Napisano
  • Autor

> jeśli to futura, to nawet nie byłbym zdziwiony Klemy dobrze siedzą, nie zaśniedziały?

aku oryginalny z ASO ok.gif

klemy czyste siedzą git ok.gif

Napisano

> aku oryginalny z ASO

> klemy czyste siedzą git

jutro podepnij auto kablami z innym autem - jak zakręci jak głupi to znaczy ze aku miałeś lichy.

Napisano

> jutro podepnij auto kablami z innym autem - jak zakręci jak głupi to znaczy ze aku miałeś lichy.

Lepiej niech wrzuci inny akumulator na chwile, bo jak kable beda chinskie to nic z tej proby nie wyniknie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> jutro podepnij auto kablami z innym autem - jak zakręci jak głupi to znaczy ze aku miałeś lichy.

podładuje aku i zobaczę...

Napisano

> podładuje aku i zobaczę...

To sprawdz czy aku nie jest uszkodzony i nie robi zwarcia. Bo wtedy ladowanie da niewiele.

Napisano

Stawiam na rozrusznik, miałem tak, ale w benzynie, jakieś tulejki się wyrobiły.

Napisano

> OCB??

Miesiąc temu dwa razy w ciągu tygodnia padł mi aku w benzynowcu. Okazało się, że kable przy rozruszniku były tak zaśniedziałe, że zamiast przewodzić to izolowały. Po oczyszczeniu styków pilnikiem i doładowaniu kręci jak wściekły. Mam akumulator firmy budget z maja 2006.

Zacznij od przeglądu mas i połączeń głównych kabli w linii altek - aku - rozrusznik.

Napisano

> Witam

> zapala...

> OCB??

DWUMAS!!!!!!!!!!

kumpel ma identyczne objawy w swoim aucie i wyszło że to wina dwumasy passed_out.gif

pojawiło sie momentlnie tydzien dwa tygodnie temu...

byćmoże u Ciebie bedzie co innego przyczyna

Napisano

Albo kiepską masę...

Ja się w taki sposób zorientowałem, że u mnie masa silnika szwankuje: jak odpalałem "normalnie" (oczywiście mowa o dużym mrozie), miałem wrażenie, że się zacina rozrusznik, jak podpiąłem kablami drugi akumulator, "+ do +, - do -", to kręcił bez zacięć, ale jakoś niemrawo, natomiast jak któregoś dnia podpiąłem minus drugiego akumulatora wprost do silnika, to rozrusznik "zwariował" grinser006.gif.

Pociągnąłem drugi przewód masowy od akumulatora do silnika i od tej pory nawet w największe mrozy nie ma problemu z odpalaniem waytogo.gif

Napisano

> rozrusznik wykonuje jeden obrót po którym jest mała przerwa

> zapala...

ja bym stawial na rozrusznik

mialem tak w Lanosie. Im dluzej stal tym ten objaw byl lepiej widoczny

Napisano

U mnie (wprawdzie w benzynie) był to (jak napisał wczesniej jeden z Kolegów) zawsze symptom zużytych tulejek w rozruszniku. Po wymianie kręcił jak wariat zlosnik.gif. Tez myślałem, że to aku, ale nawet na nówce było to samo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.