Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o rejestrację auta z LPG

Featured Replies

Napisano

Czy jeżeli kupi się auto z LPG, który jest wbity w dowód, to czy do przerejestrowania tego pojazdu potrzebne są papiery od montażu instalacji, czy wystarczy ta wbitka w dowodzie?

Napisano

> Czy jeżeli kupi się auto z LPG, który jest wbity w dowód, to czy do przerejestrowania tego pojazdu

> potrzebne są papiery od montażu instalacji, czy wystarczy ta wbitka w dowodzie?

do przeglądu będzie Ci papier z butli potrzebny zlosnik.gif

Napisano

> do przeglądu będzie Ci papier z butli potrzebny

... który to papier, w razie konieczności, zazwyczaj (w formie duplikatu) można otrzymać listownie (za niewielką opłatą) albo od producenta albo od urzędu zwanego "transportowy dozór techniczny".

Napisano

> Czy jeżeli kupi się auto z LPG, który jest wbity w dowód, to czy do przerejestrowania tego pojazdu

> potrzebne są papiery od montażu instalacji, czy wystarczy ta wbitka w dowodzie?

Od wielu lat jeżdżę autami z LPG i jeszcze nigdy nie chcieli ode mnie żadnego papieru. Wystarczyło że LPG był wbity w DR.

Napisano

> Od wielu lat jeżdżę autami z LPG i jeszcze nigdy nie chcieli ode mnie żadnego papieru. Wystarczyło

> że LPG był wbity w DR.

Ja też jeździłem a w tym roku musiałem dostarczyć odpowiednie kwity bo inaczej nie było mowy o przeglądzie.

Napisano

> Ja też jeździłem a w tym roku musiałem dostarczyć odpowiednie kwity bo inaczej nie było mowy o

> przeglądzie.

na SKP wprowadzili ten wymóg ( legalizacja zbiornika LPG ), ale w urzędzie nie trzeba było mieć tych dokumentów homologacyjnych ( w innym przypadku trzeba by mieć przy przerejestrowaniu "papiery" na hak etc)

Napisano

> potrzebne są papiery od montażu instalacji

do rejestracji nie, na przegladzie tak

Napisano

> na SKP wprowadzili ten wymóg ( legalizacja zbiornika LPG ), ale w urzędzie nie trzeba było mieć

> tych dokumentów homologacyjnych ( w innym przypadku trzeba by mieć przy przerejestrowaniu

> "papiery" na hak etc)

A o czym ja pisałem ?

Napisano

> Od wielu lat jeżdżę autami z LPG i jeszcze nigdy nie chcieli ode mnie żadnego papieru. Wystarczyło

> że LPG był wbity w DR.

Od ladnych kilku lat tego zadaja.

Ewentualnie na niektorych SKP nie musisz pokazywac jak wczesniej se spisali i zaznaczyli okres waznosci, ktory nie minal.

Ostatnio na jednej z SKP gostek twierdzil, ze odpis homologacji na butle to za malo i chcial jeszcze ode mnie UDT, ktorego oczywiscie nie posiadam.

Napisano

nie UDT tylko TDT grinser006.gif

Napisano

> nie UDT tylko TDT

fakt mlot.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.