Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Witam i od razu pytam...

Featured Replies

Napisano

Witam, ostatnim czasem kupiłem sobie BRAVĘ 1.6 16V 103hp z 96 roku, z przebiegiem 204000km - pytanie jest następujące:

czy u Was też światła nie oświetlają drogi, czy ja mam jakieś chińskie lampy ?

Napisano

> Witam, ostatnim czasem kupiłem sobie BRAVĘ 1.6 16V 103hp z 96 roku, z przebiegiem 204000km -

> pytanie jest następujące:

> czy u Was też światła nie oświetlają drogi, czy ja mam jakieś chińskie lampy ?

Sprawdź czy nie swieca za wysoko, co do Lamp w BBM słuszne są tylko soczewki. Standardowe jak trafisz:) Ja mam teraz bravke 1.6 wersja DE i światła są oki. (widocznie lustra zdrowe mam:)

Napisano
  • Autor

lustra są zdrowe, ale regulacja coś padła - można to jakoś naprawić ?

niby lapmy świecą na jednym poziomie, ale lewa daje strumień światła również i w górę oślepiając jadących z naprzeciwka frown.gif

Napisano

> lustra są zdrowe, ale regulacja coś padła - można to jakoś naprawić ?

> niby lapmy świecą na jednym poziomie, ale lewa daje strumień światła również i w górę oślepiając

> jadących z naprzeciwka

Sprawdź sobie czy strumienie światła nie są rozbieżne.

Jeśli tak - musisz poluzować śruby mocujące lampy i kombinować z położeniem całych lamp.

Napisano

> lewa daje strumień światła również i w górę

Sprawdź, czy żarówki są dobrze założone i czy nie masz angielskiej lampy.

Napisano

A najlepiej to podjedź na stację diagnostyczną i niech sprawdzą ustawienie świateł.

Napisano

> A najlepiej to podjedź na stację diagnostyczną i niech sprawdzą ustawienie świateł.

dokładnie najszybciej będzie i pewnie

a co do lamp ja ostatnio kupiłem do mojej marei dwie lampki soczewkowe zamienniki 310zł z przesyłką. jedna wada jaka była to w środku były kable odwrotnie i jak się zapalało normalnie światła to się długie włączały a jak się zapalało długie to soczewki :D ale wystarczyło przełożyć ja w obudowie i jest super świecą pięknie

Napisano
  • Autor

> Sprawdź, czy żarówki są dobrze założone i czy nie masz angielskiej lampy.

a jak sprawdzić, czy to angliki są ?

Napisano
  • Autor

> A najlepiej to podjedź na stację diagnostyczną i niech sprawdzą ustawienie świateł.

ale ustawienie jest ewidentnie złe, więc co mają sprawdzać ? blush.gif

Napisano
  • Autor

wiem, wiem, zaraz mnie skrytykujecie, ale auto kupiłem za niewielki pieniądz i takie inwestycje nie są do końca sensowne.... blush.gifblush.gif

cel jest taki, żeby świeciły i nie oślepiały tych z naprzeciwka clown.gif

Napisano

angliki to podjedz pod sciane w nocy i bedziesz widzial jak sie swiatlo uklada _/--- EU, ---\__ GB

masz silniczki do regulacji ? zobacz moze ich bolec wyskoczyl z mocowania lampy smile.gif

na stacje diagnostyczna mozesz tez podjechac, maja sprzet i ci ustawia poprawnie, za darmo ew dasz 10pln.

Napisano

> ale ustawienie jest ewidentnie złe, więc co mają sprawdzać ?

to albo Ci ustawią :D odrazu :D albo Ci powiedzą że lampy są do niczego :D

Napisano
  • Autor

ok, to wybiorę się na stację diagnostyczną... smile.gif, bo regulacja pokrętłem działa, ale musi być ustawione max na dół, żeby było w miarę ok.... sick.gif

Napisano
  • Autor

a powiedz mi, bo na AlleDrogo są takie lampy, ale bez silniczków - czy bez problemu da się przełożyć silniczki ?

Napisano

> a powiedz mi, bo na AlleDrogo są takie lampy, ale bez silniczków - czy bez problemu da się

> przełożyć silniczki ?

ja ich nie zakładałem tylko blachaż jak robił autko ale wyjmowałem z tamtych i śmiga :D nie wiem czy trudno je wsadzić czy nie :D

Napisano
  • Autor

> ja ich nie zakładałem tylko blachaż jak robił autko ale wyjmowałem z tamtych i śmiga :D nie wiem

> czy trudno je wsadzić czy nie :D

ok, mam już lampy - zamontowałem siłowniczki (jeden odmówił posługi oslabiony.gif) i....przerobiłem nieco instalację, bo Chińczycy zamiast ustawić soczewki jako światła mijania, a zwierciadlane na drogowe - zrobili odwrotnie sciana.gif

Rzeczywiście światła świecą dużo lepiej, ale nadal mam kłopot z ich ustawieniem - chyba czeka mnie ciągnięcie pasa przedniego - widać coś jest popodginane niewiem.gif

Napisano

mówiłem ale wystarczy w lampie kabelki obrócić bo stykają spokojnie u mnie było to samo i pisałem o tym w tym temacie :D

więc przerabianie instalacji bu mnie też na początku był problem ale jest regulacja przy silniczku i naciągnąłem na łapkach do góry :D

Napisano
  • Autor

> jak w kazdej lampie DJAUTO:)

wychodzi na to, że tam nieźle tańczą przy montażu lamp zlosnik.gif

a i jeszcze muszę przerobić instalację do pozycji, bo w starych lampach były w innym miejscu cool.gif

Napisano

> regulacja pokrętłem działa, ale musi być

> ustawione max na dół, żeby było w miarę ok....

Poczytaj sobie ten wątek .

Po za tym wpisz do szukajki hasło "dj auto" i znajdziesz kilkadziesiąt postów , które opisują rozwiązanie twojego problemu ...

Napisano
  • Autor

> Poczytaj sobie ten wątek .

> Po za tym wpisz do szukajki hasło "dj auto" i znajdziesz kilkadziesiąt postów , które opisują

> rozwiązanie twojego problemu ...

już jest ok, po prostu w lewej lampie "uciekła" regulacja - Chińczyk źle złożył lampę i tyle - dziś przez ponad 3h kombinowałem, podginałem blachy, aż wpadłem na pomysł, żeby wyjąć jeszcze raz lampę i dokładnie ją obejrzeć shocked.gifclown.gif

no i jeszcze kostki musiałem podorabiać, żeby pozycje działały smile.gif

dziękuję wszystkim za podpowiedzi 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.