Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pro-bitz chiptuning diesla

Featured Replies

Napisano

tylko kto robi czipsa zeby jezdzic normalnie ?

No chyba ze jestesmy nastawieni na mniejsze spalanie to zrobmy czipsa ktory zmuli auto do 3 litrow na setke ale pod gore nie wyjedziesz wink.gif

Owszem .. auto po chipie podnoszacym szmoc plus normalna jazda = spalisz mniej. Tylko poco to robic ? jeszcze raz zadam pytanie - kto podnosi moc zeby jezdzic normalnie ? Tak jak kolczyk w pepku.. ani ladne ani praktyczne.. a lansu na dzielni coniemiara bo szmoc w tedeiku podniesiona no.gif

A to cale pierdzenie ze wiecej szmocy pod butem w RAZIE CO.. tylko ze potem sie okazuje ze caly czas sie jezdzi w trybie "w razie co" i wielkie gie ze zmniejszonego spalania hehe.gif

Napisano

> tylko kto robi czipsa zeby jezdzic normalnie ?

Ja zamierzam. A wiesz dlaczego? Żeby Cinek_ zmodyfikował mi mapy gazu tak,

by przy normalnej jeździe palił mniej. Bo fabryka robi wszędzie tak samo, a tuner

może to zawsze poprawić. Dodam: nie pan Chips, a tuner z hamownią.

Modyfikacja map wtrysku może wykorzystać silnik bardziej efektywnie, co

może ale nie musi prowadzić do oszczędności smile.gif

Więc, ja bardziej chcę to zrobić żeby "w razie co". Głównie podczas wyprzedzania,

by mieć zapas na sytuacje awaryjne. I tylko po to. Ja jeżdżę w trybie kapelusz ok.gif

Napisano

gdybym cie nie znal to bym dalej bil piane wink.gif Fakt.. jestes kapelusz wiec tobie nie grozi zakazenie sie na stale tematem permamentnej jazdy w trybie "w razie co" wink.gif tylko ze w twoim przypadku to ja bym rozwazyl modyfikacji wlasnie na zubozenie dawki paliwa... przy jednoczesnym pozostawieniu poziomu mocy i zamiast zejsc 0.3-0.7 (strzelam) na litrze mialbys temat w okolicy 1-1.2 hmm.gif ale wtedy to juz nie ma zmiluj... prawym pasem drive.gif20.GIF

Napisano

> gdybym cie nie znal to bym dalej bil piane Fakt.. jestes kapelusz wiec tobie nie grozi zakazenie

> sie na stale tematem permamentnej jazdy w trybie "w razie co" tylko ze w twoim przypadku to

> ja bym rozwazyl modyfikacji wlasnie na zubozenie dawki paliwa... przy jednoczesnym

> pozostawieniu poziomu mocy i zamiast zejsc 0.3-0.7 (strzelam) na litrze mialbys temat w

> okolicy 1-1.2 ale wtedy to juz nie ma zmiluj... prawym pasem

Niekoniecznie. V-tech przy swoim GreenBoxie obiecuje +10% osiągów i -12% spalanie. Taki złoty środek ok.gif

Napisano

> Niekoniecznie. V-tech przy swoim GreenBoxie obiecuje +10% osiągów i -12% spalanie. Taki złoty

> środek

Ale chipowanie bez hamowni nie daje gwarancji na nic, tak naprawdę...

Program trzeba zrobić pod konkretne auto, a nie wkładać coś co może rozwalić

silnik...

Napisano

> Ale chipowanie bez hamowni nie daje gwarancji na nic, tak naprawdę...

> Program trzeba zrobić pod konkretne auto, a nie wkładać coś co może rozwalić

> silnik...

Najbardziej efektywne jest strojenie na drodze. bardzo często to co jest super na rolkach, na drodze okazuje się mega klopsem.

Zresztą, najmocniejsze fury stroi się na ulicy. Ale tutaj rozmowa bardziej o wirusie jako jedynej modyfikacji.

Napisano

> Najbardziej efektywne jest strojenie na drodze...

Nikt tego nie zaneguje.

Ani wyzszości zmiany programu nad box-em.

Tyle ze oprocz ceny za box-em przemawia mozliwosc odpiecia przy przegladzie w hondzie.

Szkoda stracic gwarancje wink.gif

Napisano

> Nikt tego nie zaneguje.

> Ani wyzszości zmiany programu nad box-em.

> Tyle ze oprocz ceny za box-em przemawia mozliwosc odpiecia przy przegladzie w hondzie.

> Szkoda stracic gwarancje

Oczywiście że tak. Dla każdego coś dobrego. Jak auto na gwarancji to niczego lepszego chyba nie ma.

Napisano

> Nikt tego nie zaneguje.

> Ani wyzszości zmiany programu nad box-em.

> Tyle ze oprocz ceny za box-em przemawia mozliwosc odpiecia przy przegladzie w hondzie.

> Szkoda stracic gwarancje

Z tego co kojarzę to chyba Czuczu zakładał boxa do swojego samochodu, wyrażał się pozytywnie. Ciekawe czy w chwili obecnej jest tak samo zadowolony jak wtedy...

Napisano

> Najbardziej efektywne jest strojenie na drodze. bardzo często to co jest super na rolkach, na

> drodze okazuje się mega klopsem.

Hmmm, muszę spytać naszego Cinka_ co on na to grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Niekoniecznie. V-tech przy swoim GreenBoxie obiecuje +10% osiągów i -12% spalanie. Taki złoty

> środek

a ile kosztuje ten Greenbox?I czy czasem nie jest to odmiana pro-bitz?

Napisano
  • Autor

> Dwa razy drozej od probitz-a

http://www.vitesse.auto.pl/cennik.html - chyba 3 razy?

Ale z opisu wnioskuję że jest to zblizony box do pro-bitz - tak samo montowany i zaprogramowany do danego silnika bez konieczności wizyty w warsztacie? Zresztą zapytam pana z Anglii co o tym sądzi zlosnik.gif

Napisano

> Facet się chyba wkurzył porównaniem Pro-Bitz z polskim green Boxem...

biglaugh.gif

btw 100 funciakow do przezycia.

Bekerom sprzedaje w NL po 150 - 160 euro.

Jak trafi sie na spocie to zamontuje ok.gif

Napisano

> btw 100 funciakow do przezycia.

625 pln placac przez paypal'a. nie wiem czy nie lepiej doplacic te 500pln i miec dedykowany program potwierdzony pomiarami na hamowni przed i po.

Napisano

> ... nie wiem czy nie lepiej doplacic te 500pln i miec dedykowany program

> potwierdzony pomiarami na hamowni przed i po.

Bardzo odkrywcze zlosnik.gif

Juz byla na ten temat dyskusja i wiadomo ze lepszy jest program.

Ale nie wszyscy chca miec trwale zmiany (np. gwarancja) tylko mozliwosc odpiecia przed serwisem wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.