Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[L] zamiennik zegarka w kombi

Featured Replies

Napisano

Fabryczny zegarek chyba zakończył żywot - mam wrażenie że pracuje jak chce - zwykle spóźnia nawet do kilku godzin na dobę. Coś jakby pracował jak jadę a jak wyłączę silnik to różnie - czasem liczy godziny a czasem nie i po włączeniu stacyjki godzina jest zwykle zła. Pomogło w tamtym roku przelutowanie wszystkich pinów, w tym jak się pojawił problem ponowiłem luty ale pomogło na miesiąc.

Ma ktoś może namiar a może to już przerabiał, na co można wymienić fabryczny zegarek w lacetti kombi? Chodzi mi o coś co pasuje w to miejsce takie gotowe , najlepiej w jakiś sposób podświetlane albo na diody takie jak w oryginale. Chodzi o zwykły zegarek, myślałem na kompem ale nie wiem czy to potrzebny koszt.

Napisano

ja zdecydowanie mogę polecić tego typu zegarek (wyświetlacz jest identyczny jak mój choć płytka wygląda inaczej - nie mogę znaleźć dokładnie identycznego jak mój - choćten ma te same funkcje)- zamontowałem w aveo (nie wiem jak możliwość upchnięcia w laczku) - z efektu jestem bardzo zadowolony - jak będziesz chciał wrzucę fotki

Napisano
  • Autor

z efektu jestem

> bardzo zadowolony - jak będziesz chciał wrzucę fotki

Jeśli to nie problem to bardzo proszę o fotki- pomierzę dokładnie miejsce bo pomysł wygląda ciekawie.

Napisano

> z efektu jestem

> Jeśli to nie problem to bardzo proszę o fotki- pomierzę dokładnie miejsce bo pomysł wygląda

> ciekawie.

Witam ja również miałem ten sam problem z zegarkiem. W końcu się wkurzyłem i wyjąłem płytkę wyświetlacza, a w to miejsce wkomponowałem wyświetlacz od czujnika cofania. A żeby nie być bez zegarka to przerobiłem TIDa z Astry 1 i wstawiłem go w schowek pod radiem. Działa wyśmienicie, teraz ma zegar i termometr zewnętrzny. Pozdrawiam

Napisano

> Witam ja również miałem ten sam problem z zegarkiem. W końcu się wkurzyłem i wyjąłem płytkę

> wyświetlacza, a w to miejsce wkomponowałem wyświetlacz od czujnika cofania. A żeby nie być bez

> zegarka to przerobiłem TIDa z Astry 1 i wstawiłem go w schowek pod radiem. Działa wyśmienicie,

> teraz ma zegar i termometr zewnętrzny. Pozdrawiam

A gdzie foto? smile.gif

Napisano

> A gdzie foto?

No właśnie. Też zastanawiam się, jak ktoś, kto pisze w profilu, że jego hobby to fotografia, mógł nie przysłać żadnej fotki niewiem.gif.

kwa

Napisano

> A gdzie foto?

Bez foto się nie liczy

Napisano

> Bez foto się nie liczy

Obiecuję, że jutro wieczorem zamieszczę fotki. Pozdrawiam

Napisano

> Obiecuję, że jutro wieczorem zamieszczę fotki. Pozdrawiam

post-148756-14352514929208_thumb.jpg

Napisano

> > Obiecuję, że jutro wieczorem zamieszczę fotki. Pozdrawiam

post-148756-14352514930081_thumb.jpg

Napisano

> > > Obiecuję, że jutro wieczorem zamieszczę fotki. Pozdrawiam

Kupując Lacetti denerwował mnie brak termometra zewnętrznego i działający brak chce zegarek, tak więc skorzystałem części Astry, która kiedyś jeździłem. TID z ASTRY I prawie idealnie psuje do schowka wystarcz go trochę przeszlifować ok 2mm po bokach. Oryginalnie wyświetlacz był trójdzielny więc wyciąłem trochę ramkę i efekt jest jaki jest. Całość zamierzam jeszcze przykryć 2mm pleksą . Do tego podłączyłem oryginalny czujnik temperatury z opla i wszystko działa cacy. Jeśli chodzi o czujnik cofania to wybebeszyłem wszystko z obudowy zegara i wkleiłem do środka płytkę wyświetlacza czujnika . Myślę, że całość prezentuje się całkiem fajnie. Nie poruszam się na tym forum jeszcze dobrze ale udało mi się wkleić w kilku odpowiedziach fotki. Pozdrawiam.

285585002-3.jpg

285584986-1.jpg

285585000-2.jpg

post-148756-14352514930893_thumb.jpg

Napisano

> Kupując Lacetti denerwował mnie brak termometra zewnętrznego i działający brak chce zegarek, tak

> więc skorzystałem części Astry, która kiedyś jeździłem. TID z ASTRY I prawie idealnie psuje

> do schowka wystarcz go trochę przeszlifować ok 2mm po bokach. Oryginalnie wyświetlacz był

> trójdzielny więc wyciąłem trochę ramkę i efekt jest jaki jest. Całość zamierzam jeszcze

> przykryć 2mm pleksą . Do tego podłączyłem oryginalny czujnik temperatury z opla i wszystko

> działa cacy. Jeśli chodzi o czujnik cofania to wybebeszyłem wszystko z obudowy zegara i

> wkleiłem do środka płytkę wyświetlacza czujnika . Myślę, że całość prezentuje się całkiem

> fajnie. Nie poruszam się na tym forum jeszcze dobrze ale udało mi się wkleić w kilku

> odpowiedziach fotki. Pozdrawiam.

Bardzo ładnie to wyszło. ok.gif

Moje: http://members.chello.pl/r.wicik/PoradyTechniczne.html#Placet14

Brakuje jeszcze szybki z pleksy zlosnik.gif

Napisano

No nawet nieźle wyszło, chociaż ja jednak wole swój komputer pokładowy, który ma czego dusza zaapragnie (łącznie z zegarkiem) i jest idealnie doapasowany do tej obudowy. No ale to jest trochę większy koszt (choć na pewno bez prównania z ceną fabryczną - o ile by istniał)

Napisano

> No nawet nieźle wyszło, chociaż ja jednak wole swój komputer pokładowy, który ma czego dusza

> zaapragnie (łącznie z zegarkiem) i jest idealnie doapasowany do tej obudowy. No ale to jest

> trochę większy koszt (choć na pewno bez prównania z ceną fabryczną - o ile by istniał)

Mnie też się podoba, choć dla mnie jedynym słusznym miejscem na LCD od czujnika cofania jest tylna podsufitka. Nie wyobrażam sobie cofać i patrzeć się na konsolę. Jednak wolę patrzeć przez tylną szybę a wyświetlacz mieć asekuracyjnie (choć nie zakładałem jeszcze tych czujników, póki co leżą smile.gif).

Napisano

> Mnie też się podoba, choć dla mnie jedynym słusznym miejscem na LCD od czujnika cofania jest tylna

> podsufitka. Nie wyobrażam sobie cofać i patrzeć się na konsolę. Jednak wolę patrzeć przez

> tylną szybę a wyświetlacz mieć asekuracyjnie (choć nie zakładałem jeszcze tych czujników, póki

> co leżą ).

też tylko taki bym montował, np. tu jest:

http://allegro.pl/markowe-czujniki-parkowania-podwieszany-2-kolory-i1997728915.html

• 2 tygodnie później...
Napisano

> z efektu jestem

> Jeśli to nie problem to bardzo proszę o fotki- pomierzę dokładnie miejsce bo pomysł wygląda

> ciekawie.

jestem z powrotem - niestety moje 4 miesięczne "małe coś" wink.gif nie pozwala mi na regularne wizyty na AK.

W załączeniu parę fotek

post-18626-1435251501778_thumb.jpg

Napisano

> jestem z powrotem - niestety moje 4 miesięczne "małe coś" nie pozwala mi na regularne wizyty na

> AK.

> W załączeniu parę fotek

post-18626-14352515018333_thumb.jpg

Napisano

> Mnie też się podoba, choć dla mnie jedynym słusznym miejscem na LCD od czujnika cofania jest tylna

> podsufitka. Nie wyobrażam sobie cofać i patrzeć się na konsolę. Jednak wolę patrzeć przez

> tylną szybę a wyświetlacz mieć asekuracyjnie (choć nie zakładałem jeszcze tych czujników, póki

> co leżą ).

zdecydowanie się zgadzam - IMO najlepszym miejscem jest podsufitka - polecam takie miejsce montażu (foto w załączeniu)

post-18626-14352515020608_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Zakupiłem taki sam używany działa. Zakupiony zegarek jest 5 lat młodszy niż mój wóz ale nic nie zmienili ani w wyglądzie ani w połączeniach.

dziękuje za wszelkie porady.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.