Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mocniejszy aku do 1.2

Featured Replies

Napisano

Co byscie polecili co by altek dal rade go naladowac, moj obecny dzis powiedzial pier... Nie robie...

Napisano

Kup najtańszy 45Ah i tak za 2-4 lata zdechnie. Taki dzisiejszay standard biglaugh.gif

Napisano

> Co byscie polecili co by altek dal rade go naladowac, moj obecny dzis powiedzial pier... Nie

> robie...

45Ah BOSH Silver waytogo.gif

Napisano

Polecam Centra Standard taki 50Ah powinien styknąć, mam już Centre kilka lat i nie mam z tym akumulatorem problemów, raz tylko dolewałem wody demineralizowanej. Puki co nie zanosi się na rychły koniec tego akumulatora.

Napisano

polecam 45 centra futura i zapomnisz o baterii na kilka lat

Napisano

mam 3 lata centra plus 55Ah, i nie do zdarcia smile.gif

Napisano

A ja polecam Słoweńską firmę Topla smile.gif...

poważnie, miałem w cieniasie, teściu w fordzie i przez 5 lat spoko bez najmniejszych problemów a cena pamiętam że była bajecznie niska, ojciec zmieniał w podobnym czasie w punto na centre i ona już daaawno padła.

A do tego jest ładny czewony:) kup 45Ah

Napisano

nie patrz tylko na Ah, bardziej patrz na prad rozruchowy, im wiekszy tym latwiej bedzie auto odpalaol w zime

Napisano

> A ja polecam Słoweńską firmę Topla ...

> poważnie, miałem w cieniasie, teściu w fordzie i przez 5 lat spoko bez najmniejszych problemów a

> cena pamiętam że była bajecznie niska, ojciec zmieniał w podobnym czasie w punto na centre i

> ona już daaawno padła.

> A do tego jest ładny czewony:) kup 45Ah

Potwierdzam Topla dobra firma i tanszy od centry do punto to bierz tak około 50Aha Chyba ze chcesz centre to polecam Future 53Aha ja mam taki w SC z silnikiem 1,2 juz 3 rok i zero problemów .Tople ma brat w golfie tez 3 lata a jak kupił auto to juz byla i dalej działa.

Odradzam jakies marketowe wynalazki chyba ze sa to faktycznie firmowe aku a nie jakies typu Botari czy jakies inne firmy krzak

Napisano
  • Autor

> nie patrz tylko na Ah, bardziej patrz na prad rozruchowy, im wiekszy tym latwiej bedzie auto

> odpalaol w zime

Padlo na centre 50 Ah, dzieki za odpowiedzi.

Napisano

> Padlo na centre 50 Ah, dzieki za odpowiedzi.

Centra ma duuuużo negatywnych opinii. Weź Varte Blue Dynamic. Mam w seju od 2 lat, auto jeździ raz na tydzień krótkie odcinki, z aku nie ma problemu.

Napisano
  • Autor

> Centra ma duuuużo negatywnych opinii. Weź Varte Blue Dynamic. Mam w seju od 2 lat, auto jeździ raz

> na tydzień krótkie odcinki, z aku nie ma problemu.

No mi padla centra po 3,5 roku. Mysle ze obecne akumulatory sa robione z zywotnoscia maks na 3 lata, wiec nie widze sensu qpowac w wiekszych pieniadzach, centre mi zaoferowali za 220 zl.

Napisano

Ludzie psioczą na akumulatory bo jak nie ma korków na wierzchu to myślą ze taki akumulator jest bezobsługowy, z czasem elektrolit paruje i trzeba dolać wody demineralizowanej ja po 3 latach musiałem do niby "bezobsługowego" dolać ponad 0,5 l wody było to dwa lata temu akumulator do tej pory żyje i ma się dobrze. I tu jest pies pogrzebany, gdyby nie ta dolewka akumulator dawno by zdechł.

Podsumowując, o akumulator trzeba dbać.

Napisano

zależy jaka centra bo jest 3 rodzaje podobnie jak varta/bosch. jeśli dostałeś w tej cenie centre to bedzie odpowiednik varta/bosch black czyli s3 a varta blue to już jest klasa s4(średnia).

Chyba że masz znajomego w jakiejś hurtowni i ci sprzedał future w cenie hurtowej.

Napisano

Ja mam 55Ah i jest o niebo lepiej niż z 45Ah. 45Ah na wieczory zimą brałem do domu, a 55Ah tak jak go wsadziłem przed wigilią zeszłego roku tak nie był wyciągany i dawał radę za każdym razem! smile.gif

Napisano
  • Autor

> zależy jaka centra bo jest 3 rodzaje podobnie jak varta/bosch. jeśli dostałeś w tej cenie centre to

> bedzie odpowiednik varta/bosch black czyli s3 a varta blue to już jest klasa s4(średnia).

> Chyba że masz znajomego w jakiejś hurtowni i ci sprzedał future w cenie hurtowej.

http://allegro.pl/akumulator-centra-plus-50ah-cb500-2l-gw-gdansk-p-i1996107605.html

centra plus, 225 płaciłem

Napisano
  • Autor

> to nie jest źle. plus jest na poziome varta/bosch s4.

no jestem zadowolony póki co smile.gif

Napisano

> no jestem zadowolony póki co

nawet najgorszy szajs na początku nie będzie zły

Napisano
  • Autor

> nawet najgorszy szajs na początku nie będzie zły

Wiadomo, ale wcześniej miałem 40 ah, teraz jest 50 i różnica jest odczuwalna.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.