Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

światła jazdy dziennej - czy homolog na kloszu wystarczy

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie. Jako, że zakładam takowe a jedyną ich homologacją jest ta na kloszu E4 i RL00. W pudle nie było papierka potwierdzającego homologację. Czy jest to wymagane?

Dzięki

Napisano

> Jak w temacie.

tak, wystarczy

> Jako, że zakładam takowe a jedyną ich homologacją jest ta na kloszu E4 i RL00. W

> pudle nie było papierka potwierdzającego homologację. Czy jest to wymagane?

nie, nie jest wymagane

> Dzięki

proszę ok.gif

Napisano

> Jak w temacie. Jako, że zakładam takowe a jedyną ich homologacją jest ta na kloszu E4 i RL00.

te wszystkie E4 to powinny mieć totalny zakaz montażu w całej Europie. no ale gdzieś ktoś niezłą kasę bierze...

Napisano

> Jak w temacie. Jako, że zakładam takowe a jedyną ich homologacją jest ta na kloszu E4 i RL00. W

> pudle nie było papierka potwierdzającego homologację. Czy jest to wymagane?

> Dzięki

No bez przesady, w takim przypadku trzeba by wozić cała teczke homologacji i certyfikatów zlosnik.gif

Zresztą mało kogo to interesuje. Mnie od montażu DRL ani razu nie zatrzymali (chyba moje lampy swiecą mocno), ale jak widze niektórych z lampkami z Allegeo, które świecą tak, ze chyba tylko w nocy dobrze widac, to nie dziwię sie że policja ich potem zatrzymuje i ogląda lampy. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> te wszystkie E4 to powinny mieć totalny zakaz montażu w całej Europie. no ale gdzieś ktoś niezłą

> kasę bierze...

hmm - bo Holandia?

Czasem chińskie to niekoniecznie złe. Jak jest toto zmontowane na dobrych ledach to się może dobrze sprawować (tak myślę zlosnik.gif )

Napisano

> hmm - bo Holandia?

bo Holandia w znaczeniu takim, że toto beleco homologuje. oczywiście rzekomo homologuje, bo chinole mogą wytłoczyć na pokrywce co chcą, a ani mnie, ani Tobie, ani policial.gif nie będzie się chciało tego w Holandii sprawdzić.

przecież na oko widać że niektóre badziewia nie spełniają wymagań. no ale jak jest E4 to kto się przyczepi...

była by afera międzynarodowa wpysk.gif

Napisano
  • Autor

> bo Holandia w znaczeniu takim, że toto beleco homologuje. oczywiście rzekomo homologuje, bo chinole

> mogą wytłoczyć na pokrywce co chcą, a ani mnie, ani Tobie, ani nie będzie się chciało tego w

> Holandii sprawdzić.

> przecież na oko widać że niektóre badziewia nie spełniają wymagań. no ale jak jest E4 to kto się

> przyczepi...

> była by afera międzynarodowa

No właśnie

Zastanawia mnie, czy chinole mogą nabijać co chcą na kloszu bez przechodzenia procedury homologacyjnej i czy taki towar byłby dopuszczony do sprzedaży.

Nic to - moje mają odpowiedni power i pewnie nie będzie kłopotu. Zastanawiają mnie światła, które pobierają 2W.... raczej nie mogą mocno świecić...

Napisano

sam sobie odpowiedziałeś zlosnik.gif

ja mam na kloszach E20 i śpię spokojnie, bo wiem że moc moich świateł widać z daleka

Napisano

> sam sobie odpowiedziałeś

> ja mam na kloszach E20 i śpię spokojnie, bo wiem że moc moich świateł widać z daleka

Potwierdzam, widać zlosnik.gif

Napisano

oślepiłem Cię? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Wystarczy handluje tym takze bezproblemu i stresu mozesz jezdzic:)

Zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia.

Jak to jest z edukacją panów policial.gif. Czytałem , że nawet jak jest homologacja, to mogą według własnego widzimisię zabrać dowód, bo przykładowo - według nich światła świecą za bardzo na niebiesko hehe.gif (czytałem gdzieś taki wątek).

Czy są pociągani do odpowiedzialności jak to ich widzimisię okaże się tylko i wyłącznie niewiedzą?

A jak kolega handluje takimi światłami - jak faktycznie jest z żywotnością takich świateł? To nie jest "rocket science" i moim zdaniem nawet chińskie zmontowane na dobrych diodach powinny dawać radę niewiem.gif . Kiedyś pytałem tutaj , czy tanie światełka za 60 zł mają sens - zdania były podzielone. Większość namawiała do zakupu oryginalnych. Tylko nie chciałem wydawać kilkuset zł, więc kupiłem coś pośredniego (ale z gwarancją). Czy na chińskie światła jest dużo reklamacji>

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.