Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bagażnik magnetyczny na narty

Featured Replies

Napisano

Witam, zastanawiam się na kupnem takiego cuda np: KLIK Posiada ktoś z Was takowy? Warto? Czy lepiej poszukać używanych belek i uchwytów na narty, możliwe ,że cena będzie podobna, a w przyszłości będę mógł wykorzystać belki do uchwytów na rowery. Pozdrawiam smile.gif

Napisano

> Witam, zastanawiam się na kupnem takiego cuda np: KLIK Posiada ktoś z Was takowy? Warto? Czy

> lepiej poszukać używanych belek i uchwytów na narty, możliwe ,że cena będzie podobna, a w

> przyszłości będę mógł wykorzystać belki do uchwytów na rowery. Pozdrawiam

Miałem, jeździłem, daje radę. Jedyny minus to że nie da się go przylepić gdy na dachu zalega warstwa lodu.

Napisano

używałem kiedyś podobnego

wady:

- kłopotliwy montaż, trzeba dach dobrze wyczyścić aby był suchy,

- rysuje to dach, nie ma opcji żeby zawsze idealnie go wyczyścić frown.gif wiadomo jak jest w zimie,

- brak komfortu psychicznego podczas używania, nie wiadomo czy już odpadł czy jeszcze nie, kiedyś mi się trochę przesunął na dachu

polecam tylko jeśli będzie używany bardzo okazjonalnie i na krótkich dystansach

generalnie nie polecam smile.gif obecnie używam w jednym aucie box'a w drugim uchwyty, i to są prawie idealne rozwiązania ale niestety dużo bardziej kosztowne, ale wiem z własnego doświadczenie że warto smile.gif

Napisano
  • Autor

Ten który podesłałem ucho od "odrywania" z dachu ma pod klapką na kluczyk więc tak szybko go nikt nie "zwinie". No chyba ,że podważy śrubokrętem. Ten pasek z uchwutu przytrzaskuje się drzwiami żeby nikt nie ukradł? zlosnik.gif Na zdjęciu widzę ,że tylko przy jednym mocowaniu jest taki pasek confused.gif

Napisano

> Ten który podesłałem ucho od "odrywania" z dachu ma pod klapką na kluczyk więc tak szybko go nikt

> nie "zwinie".

Jak się uprze to oderwie. Jak przyłożysz siłę w pionie to nie jest znów tak bardzo trudno go oderwać. Trochę się trzeba posiłować ale da się to zrobić. Za to gdy siła bliżej poziomej poziomo (tak jak powietrze podczas jazdy) to ani drgnie.

> No chyba ,że podważy śrubokrętem. Ten pasek z uchwutu przytrzaskuje się drzwiami

> żeby nikt nie ukradł? Na zdjęciu widzę ,że tylko przy jednym mocowaniu jest taki pasek

Właściwie nie wiem po co ten pasek. Ja jeździłem bez.

smile.gif

Napisano
  • Autor

Może w razie zerwania z dachu nie poleciały na jezdnię? Dlatego tylko jeden pasek? Stosowałeś coś między magnes, a dach żeby nie poryswać lakieru?

Rozumiem, że godne to polecenia czy lepiej szukać przykręcanych belek?

Napisano

Mam używam 3 sezony,nie huczy, kłopotliwy przy wpinaniu 2 par nart, od dachu ani drgnie, zakładam w garażu na suchy dach przed wyjazdem, sznureczek na przednie drzwi tylny magnesik jest spięty z przednim poprzez narty więc w razie odklejenia konstrukcja się trzyma, nic nie podkładam pod magnesy, zarysowania dachu nie zaobserwowałem, ogólnie nie jest źle ale .... myślę że lepiej belki i uchwyt.

Napisano

Od kogoś kiedyś dostałem. Fakt ze trzymał się dosyć dobrze, ten pasek miałem przytrzaśnięty drzwiami. Ale brak komfortu psychicznego, caly czas zastanawialem się czy mi to nie odpadnie, co bedzie jak spadnie śnieg, deszcz itp. Zakladac nalezy na wyczyszczony dach. No i nie mozna zostawiac nigdzie samego samochodu bo w naszym pięknym kraju mogą ukraść. Ja bym tego nie kupił, chyba ze na krotki odcinek a nie na urlop smile.gif

Napisano

właśnie go kupiłem, ale nie miałem okazji sprawdzić w terenie:) poprzednio też miałem magnetyczny i nie miałem z nim żadnych problemów

Napisano

> Może w razie zerwania z dachu nie poleciały na jezdnię? Dlatego tylko jeden pasek?

Może. Nie mam pojęcia. Mi nigdy nie odfrunęły.

> Stosowałeś coś

> między magnes, a dach żeby nie poryswać lakieru?

One się nie przesuwają, więc lakier sie nie rysuje. Trzeba tylko uważać przy zdejmowaniu żeby nimi nie kręcić. Za to podłożenie czegoś może osłabić przyczepność, więc się bałem.

> Rozumiem, że godne to polecenia czy lepiej szukać przykręcanych belek?

Moim zdaniem belki są nieporównywalnie lepsze. Ale jeśli potrzebujesz bagażnika do kilku różnych aut, masz mniejszy budżet lub jeździsz bardzo okazjonalnie to magnetyczny bagażnik daje radę. Jeśli jest dużo tańszy. Magnetyka w cenie zbliżonej do belek bym nie kupił bo to nie ma sensu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.