Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki motor pasuje do "kanciaka"...

Featured Replies

Napisano

...bez jakichś wielkich przeróbek?

Pewnie 1.4 rovera i 2.0 fijorda, do tego siakieś mirafiori, ale raczej chodzi o coś nowszego. ok.gif

Napisano

> ...bez jakichś wielkich przeróbek?

> Pewnie 1.4 rovera i 2.0 fijorda, do tego siakieś mirafiori, ale raczej chodzi o coś nowszego.

Każdy który się zmieści w komorę silnika ok.gif Kwestia przeróbek i kosztu ok.gif Na tym forum znajdziesz dużo informacji.... http://fiat125p.mojeforum.net/temat-vt1142.html

Napisano

skoro do Łady wlezło 1.8iS to i do kanta wejdzie zlosnik.gif

Napisano

2,9 od sierry bo dobrym ustawieniu w komorze tylko trzeba lapy dorobic -poduszki pasuja - tylko przejsciowke trzeba dorobic - wiem bo pomagalem kolzce wrzucic taki motor do 125 pickup-a . na chwile obecna jest tam V6 2,9 4x4 270635636-JUMP2.gif

Napisano

> 2,9 od sierry bo dobrym ustawieniu w komorze tylko trzeba lapy dorobic -poduszki pasuja - tylko

> przejsciowke trzeba dorobic - wiem bo pomagalem kolzce wrzucic taki motor do 125 pickup-a .

> na chwile obecna jest tam V6 2,9 4x4

A jak z prowadzeniem takiego auta z ciężkim przodem ?

Napisano

> 2,9 od sierry bo dobrym ustawieniu w komorze tylko trzeba lapy dorobic -poduszki pasuja - tylko

> przejsciowke trzeba dorobic - wiem bo pomagalem kolzce wrzucic taki motor do 125 pickup-a .

Jaki pojazd był dawcą przedniego zawieszenia? Napędy ze sierry 4x4?

Napisano

cięęęzki przód - średni pomysł zlosnik.gif

Napisano

> skoro do Łady wlezło 1.8iS to i do kanta wejdzie

Ponoć właśnie niezbyt hmm.gif Do Poloneza nie chce tak ładnie wejść jak do Łady (kolektor wydechowy przeszkadza), a w Kancie jest jednak odrobinę mniej miejsca... Owszem, z kolektorem można rzeźbić, ale moc iS-a w dużej mierze jest uzyskiwana dzięki dobrze dobranym kolektorom, jeden "zepsujesz" i będzie lipa 270751858-jezyk.gif

Napisano

Tu masz spis, łącznie z obrazkami i opisem jakie silniki udało się ludziom wsadzić do 125p i Poloneza oraz takie, z którymi można byłoby ewentualnie próbować cfaniaczek.gif

Jeden gość wkłada V6 z Alfy Romeo 75, ale jak on połączy to z jakąkolwiek skrzynią biegów to nie mam pojęcia boje_sie.gif

Napisano

jeszcze jedna opcja - można wsadzić silnik z Łady- i IMO to jest to wcale nie taka głupia opcja - gdybym nie zaczął SWAPów parę lat temu to raczej robiłbym teraz Ładowskiego OHCa. jest teraz świetna dostępność części, bez większego kłopotu można wycisnąć ok 130KM i więcej jak ktoś musi. Tyle że $ trochę większa 270751858-jezyk.gif

na zachętę: 125p z silnikiem Łady VFTS i sekwencją:

Napisano

Ale chyba było wspomaganie kierownicy ? hmm.gif

Napisano

> Jaki pojazd był dawcą przedniego zawieszenia? Napędy ze sierry 4x4?

cale kplt zawieszenie przelozone od sierry 4x4 .poszerzony tyl i przod wiec daje rade

Napisano

a silniki łady to pochodna od fiatowskich ? kupione razem z budą od fiata 124 czy ruska konstrukcja?

Napisano

kupiona razem z budą

Napisano

> kupiona razem z budą

Silnik był włoski, ale inny niż w oryginalnym 124. Podstawowa różnica była w rozrządzie: OHC zamiast OHV. Do tego inne wymiary główne (skok, średnica), mimo tej samej pojemności skokowej. O ile mi wiadomo, to ten silnik był skonfigurowany specjalnie na radziecki rynek.

Napisano

> Tu masz spis, łącznie z obrazkami i opisem jakie silniki udało się ludziom wsadzić do 125p i

> Poloneza oraz takie, z którymi można byłoby ewentualnie próbować

> Jeden gość wkłada V6 z Alfy Romeo 75, ale jak on połączy to z jakąkolwiek skrzynią biegów to nie

> mam pojęcia

dawno temu w polsku mial mój ojciec silnik 1,6 TD od Golfa II

Napisano

> a silniki łady to pochodna od fiatowskich ? kupione razem z budą od fiata 124 czy ruska

> konstrukcja?

silnik przygotowany przez Fiata specjalnie dla Łady - 5 podpór wału i wałek OHC. W Fiacie 124 był OHV i 3 podpory wału.

Napisano

> . W Fiacie 124 był

> OHV i 3 podpory wału.

Niezupełnie

Quote:

Silnik Fiata 124 .......... Poza wprowadzonym po raz pierwszy w masowo produkowanym silniku Fiata podparciem wału korbowego co każdą karbę,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.