Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do znawców branży paliwowej - ceny ON w hurcie

Featured Replies

Napisano

Takie pytanie do siedzących w branzy - ile tysięcy litrów ON trzeba zakupic jednorazowo zeby dostac go w cenie srednio ok. 4,50zł za litr? Zakup do prywatnego uzytku, nie jako stacja paliw.

Napisano

> Takie pytanie do siedzących w branzy - ile tysięcy litrów ON trzeba zakupic jednorazowo zeby dostac

> go w cenie srednio ok. 4,50zł za litr? Zakup do prywatnego uzytku, nie jako stacja paliw.

Oczywiście, wiesz że te ceny hurtowe to są netto palacz.gif

Napisano

Zapraszam na Podlasie, tutaj nie w hurcie po 4.30, import z Białorusi zlosnik.gif

Napisano

> Takie pytanie do siedzących w branzy - ile tysięcy litrów ON trzeba zakupic jednorazowo zeby dostac

> go w cenie srednio ok. 4,50zł za litr? Zakup do prywatnego uzytku, nie jako stacja paliw.

jutro sprawdzę, po ile u mnie jest paliwo.

nie sądzę, by poniżej 100 - 200 tys. litrów ktoś bawił się w rabaty.

Napisano

Sprzedam ci po cenie hurtowej publikowanej na stronie Orlenu ilośc min 32 tyś l ok.gif

Napisano

toż to jest cena netto.

Jak kupisz ze stacji paliw kilka tysięcy litrów, to możesz z jej kierownikiem uzgodnić upust 15-20 groszy od ceny na dystrybutorze. Nic więcej. I to pewnie nie na każdej stacji.

Napisano
  • Autor

Pytam bo wlasnie znajomy do swojej firmy kupuje ON hurtowo (tankuje firmowe auta no i swoje prywatne tez, przywozi mu to cysterna i na terenie swojej firmy ma duze zbiorniki i z nich tankuje potem swoje auta) i wiem ze mu wychodzi cena w okolicach 4,50zł za litr - czyli jak mowicie to cena netto? hmm.gif I jestem ciekawy jak to zalatwia i ile tego musi brac jednorazowo.

Napisano

> Sprzedam ci po cenie hurtowej publikowanej na stronie Orlenu ilośc min 32 tyś l

przecież to nawet jedna full naczepa nie jest hmm.gif

tak licho jest?

Napisano

> przecież to nawet jedna full naczepa nie jest

> tak licho jest?

Właśnie że full , dopuszczalne full zlosnik.gif wiekszość cystern ma ponad 32tys l ale nie wolno im tyle przewozić grinser006.gif

Napisano

> Właśnie że full , dopuszczalne full wiekszość cystern ma ponad 32tys l ale nie wolno im tyle

> przewozić

zależy co wiozą.

mam w ręku naczepy 40 tys. litrów max, a teraz weszły nowe dla STATOILA na ponad 41 tys. litrów.

IMHO dla jednej naczepy chyba rabatu nie dają hmm.gif pewnie z 5 naczep to już coś

Napisano

> zależy co wiozą.

> mam w ręku naczepy 40 tys. litrów max, a teraz weszły nowe dla STATOILA na ponad 41 tys. litrów.

> IMHO dla jednej naczepy chyba rabatu nie dają pewnie z 5 naczep to już coś

I co zgodnie z przepisami przewioza te naczepy w ilości 41 tys l? U mnie jest jedna co ma 38 tyś i praktycznie sie tego nie wykorzystuje bo po co ryzykować zlosnik.gif

Napisano

skądże! cool.gif 41 000 to brutto, z tego masz 96% dopuszczalnego, a z tego wypełniasz tyle, żeby DMC nie przekroczyć.

ale jak jeżdżą np. w ORLENIE sprzęty o masie własnej 4800 kg i 40 000 l dopuszczalnej pojemności, to taka już może wziąć na siebie trochę noPb.

Napisano

> Pytam bo wlasnie znajomy do swojej firmy kupuje ON hurtowo (tankuje firmowe auta no i swoje

> prywatne tez, przywozi mu to cysterna i na terenie swojej firmy ma duze zbiorniki i z nich

> tankuje potem swoje auta) i wiem ze mu wychodzi cena w okolicach 4,50zł za litr - czyli jak

> mowicie to cena netto? I jestem ciekawy jak to zalatwia i ile tego musi brac jednorazowo.

gdzie trzyma zbiorniki ?

Napisano

> toż to jest cena netto.

> Jak kupisz ze stacji paliw kilka tysięcy litrów, to możesz z jej kierownikiem uzgodnić upust 15-20

> groszy od ceny na dystrybutorze. Nic więcej.

Ja ci powiem tak od 0 do nawet 30 groszy przy zakupie 1000-1500 litrów ON rabat zależy od tego za ile stacja kupuje ON (cena z dowozem na podwórko oczywiście) Immo wieksze rabaty zapewne były by bardzo trudne do uzyskania crazy.gif

Napisano

Mam w firmie własny dystrybutor, zamawiam transporty 4000L, pod koniec grudnia płaciłem 5,24zł brutto za litr, 25 groszy taniej niż na miejscowej stacji paliw.

Ale różnie to bywa, cena najczęściej oscyluje w granicach 5-20 groszy, miesięcznie zamawiamy ok 6-8 tys litrów.

Napisano

> Mam w firmie własny dystrybutor, zamawiam transporty 4000L, pod koniec grudnia płaciłem 5,24zł

> brutto za litr, 25 groszy taniej niż na miejscowej stacji paliw.

> Ale różnie to bywa, cena najczęściej oscyluje w granicach 5-20 groszy, miesięcznie zamawiamy ok 6-8

> tys litrów.

lejesz opał zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> gdzie trzyma zbiorniki ?

W taki sposob jaki na pewno nie wolno, sam bylem tym przerazony. Ale trzyma wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.