Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto hatchback / kombi do 17000 zł

Featured Replies

Napisano

zgadzam sie w 100%.

mialem MK3 z 2004 roku ale benzyna 1.8 miala ciut za malo KM a spalale niestety ok 11-12 litrow po miescie dlatego musialem sie rozstac. I wielki plus za podgrzewana przednia szybe. Niestety rowniez musialem robic dol drzwi poprostu TTTM.

Teraz zastanawiam sie nad kupnem MK3 ale w dieslu i z ostatniego roku produkcji.

Napisano

> zgadzam sie w 100%.

> mialem MK3 z 2004 roku ale benzyna 1.8 miala ciut za malo KM a spalale niestety ok 11-12 litrow po

> miescie dlatego musialem sie rozstac. I wielki plus za podgrzewana przednia szybe. Niestety

> rowniez musialem robic dol drzwi poprostu TTTM.

> Teraz zastanawiam sie nad kupnem MK3 ale w dieslu i z ostatniego roku produkcji.

bierz moje !!

Wisnia metaliczna z przebiegiem 179tys za 16600

Napisano

> Jakie silniki benzynowe polecacie w Skodzie ?

W O1 zbyt dużego wyboru nie będzie :

1.6 - prosty i bezproblemowy, niestety ma dosyć wysokie spalanie, w pierwszych egzemplarzach był problem ze skrzynią biegów

2.0 - prosty i bezproblemowy, podobno lubi łyknąć trochę oliwy, spalanie na poziomie 1.6, większych problemów nie odnotowano

1.8T - prosty i bezproblemowy, spalanie takie j.w., niestety potencjalnie może wygenerować wyższe koszty eksploatacji (dwumasa,turbina,20 szklanek zamiast 8)

Wszystkie lubią się z LPG wink.gif

> Rozglądam się za dobrze zabezpieczonym antykorozyjnie samochodem z silnikiem benzynowym. Podoba mi

> się Fabia kombi lub Octavia I.

> Do Octavi silnik 1.6 jest wystarczający do spokojnej jazdy ?

IMO jako rodzinny dupowóz wystarczy, ale wszystko zależy od punktu siedzenia. Teoretycznie z dzieciakiem i tak nie będziesz grzał ile fabryka dała, ale czasem przydaje się rezerwa mocy pod pedałem gazu.

Miałem zachipowane TDI na 140KM i byłem bardzo zadowolny, teraz jeżdże seryjną 90'tką i też daję radę...

Napisano

> kupisz japończyka oryginalnego to ceny części Cię nie będą interesowały - moja toyota nie

> potrzebowała przez 5 lat żadnej części zamiennej po za eksploatacyjnymi

taaaa... powiedz to np mojemu kumplowi ktory ma niby taaaka bezawaryjna primere p11 a co chwila w niej cos wymienia hmm.gif

Napisano

> taaaa... powiedz to np mojemu kumplowi ktory ma niby taaaka bezawaryjna primere p11 a co chwila w

> niej cos wymienia

Pytanie czy p11 to jeszcze japońska czy już francusko-japońska smile.gif

Napisano

> taaaa... powiedz to np mojemu kumplowi ktory ma niby taaaka bezawaryjna primere p11 a co chwila w

> niej cos wymienia

Mam odmienne zdanie, moja P11.144 jest całkowicie bezawaryjna wink.gif

Napisano

to ten ?? jakiś tekst

niechce Cie martwic ale za tyle nie sprzedasz , nawet za te 16600 tez nie .

Jak zejdziesz sporo z ceny to sie odezwij cfaniaczek.gif

Napisano

> W O1 zbyt dużego wyboru nie będzie :

> 1.6 - prosty i bezproblemowy, niestety ma dosyć wysokie spalanie, w pierwszych

> egzemplarzach był problem ze skrzynią biegów

> 2.0 - prosty i bezproblemowy, podobno lubi łyknąć trochę oliwy, spalanie na

> poziomie 1.6, większych problemów nie odnotowano

> 1.8T - prosty i bezproblemowy, spalanie takie j.w., niestety potencjalnie może

> wygenerować wyższe koszty eksploatacji (dwumasa,turbina,20 szklanek zamiast 8)

> Wszystkie lubią się z LPG

Dzięki za odpowiedź. Silnik 1.6 jest produkcji VW czy Skody ? Silnik 2.0 trochę za duża pojemność jak dla mnie, 1,8 Turbo odpada.

Niestety wybór silników benzynowych tak w Fabii jak i Octavii jest mały. Jeśli Fabia to Kombi z 1,4 16V. Samochód będzie jeździł z LPG.

Napisano

> Dzięki za odpowiedź. Silnik 1.6 jest produkcji VW czy Skody ?

W sumie były dwie wersje, 75KM i 100KM, obie pochodzą z VW z tym że moje uwagi odnosiły się do wersji 100KM (ten sam silnik siedział w Golfie IV)

>Silnik 2.0 trochę za duża pojemność

Jak już napisałem, eksploatacja będzie zbliżona do 1.6 a jednak osiągi zdecydowanie bardziej odpowiednie do tej wielkości auta.

> jak dla mnie, 1,8 Turbo odpada.

Rozumiem, ale jakbyś jednak trafił pewny egzemplarz to nie ma co skreślać - nie taki diabeł straszny.

> Niestety wybór silników benzynowych tak w Fabii jak i Octavii jest mały. Jeśli Fabia to Kombi z 1,4

> 16V. Samochód będzie jeździł z LPG.

W czasach Octavii był boom na TDI - podejrzewam że 70% O1 zostało sprzedanych z tym silnikiem. W '99 roku dopłata 1.6 do 1.9TDI wynosiła 5-6 tys PLN, zwracało się to po niecałych 60 tys km. Niestety benzyny były wtedy potraktowane po macoszemu...

Napisano

> to ten ?? jakiś tekst

> niechce Cie martwic ale za tyle nie sprzedasz , nawet za te 16600 tez nie .

> Jak zejdziesz sporo z ceny to sie odezwij

cena z aukcji to cena komisu,ja za te 16500,no ostatecznie 16tys moge oddac,jak nikt nie wezmie to tniej nie sprzedam,wole nim jezdzic bo wart jest tych pieniedzy

Napisano

> W tej kwocie myśląc o MII / Lalka II, przy niewielkiej wiedzy o tych modelach

> zalecałbym maksymalną ostrożność. Ryzyko kupna padaki jest bardzo duże,

> przy czym koszty napraw zajeżdżonego (i nie daj Boże powypadkowego rzęcha),

> mogą naprawdę rzucić na kolana. Chyba, że masz kogoś znajomego

> co jest wyznawcą Renault, wtedy ok, ruszaj na poszukiwania.

Na co zwrócić uwagę przy wyborze Megane II ? Szukam Megane II Kombi z silnikiem benzynowym. Polecany jest 1.4 16V, prawdopodobnie będzie współpracował z instalacją LPG.

Na co szczególnie zwrócić uwagę przed zakupem i czego się wystrzegać ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.