Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

blokowanie wyjazdu z parkingu

Featured Replies

Napisano

biega o ciag komunikacyjno-pieszy (przyblokowal wyjazd ca. 4 samochodow), czy istnieja mozliwosci prawne (mam numer rej. buraczka)? Prosze o merytoryczne wypowiedzi.

Napisano

> biega o ciag komunikacyjno-pieszy (przyblokowal wyjazd ca. 4 samochodow), czy istnieja mozliwosci

> prawne (mam numer rej. buraczka)? Prosze o merytoryczne wypowiedzi.

Użyj wyszukiwarki - czasem coś wyrzuci w temacie.

KLIK

Napisano

> biega o ciag komunikacyjno-pieszy (przyblokowal wyjazd ca. 4 samochodow), czy istnieja mozliwosci

przerabialem ostatnio temat....

997 i prosba o interwencje...

Panowie przyjechali, spisali notatke sluzbowa, mieli juz dzwonic po lawete, ale udalo im sie na sile przepchnac delikwenta...

Co dalej bylo, nie wiem smile.gif - wazne, ze wyjechalem smile.gif

Napisano

Kiedyś nie zauważyłem, że na ok. 0,5m przyblokowałem wyjazd z posesji poczty. Strażnicy miejscy przepchnęli samochód i ... poczekali na mnie zlosnik.gif. W tym czasie do mojego mieszkania pojechali policjanci z pytaniem, gdzie jestem. Żonka powiedziała, że gdzieś się tam w centrum miasta kręcę i tyle. Dostałem mandat na 50zł.

Napisano

Pod domem teściów jest notoryczny problem z zastawianiem wyjazdu. Na jesieni nie pomogła prośba o nieparkowanie . Wtedy kulturalnie rzucam ziarno wokół auta nigdy na auto. Cfaniaczek po 10 minutach miał pół auta w g... bo ptaki żrą i pozbywają się zawartosci. Zawsze to działa i więcej nie zaparkuje.

Napisano

No chyba tylko policja i straż miejska na podstawie Art. 49 ust. 2 p. 1 i 2 PoRD

Quote:

[...]

2. Zabrania się postoju:

1. w miejscu utrudniającym wjazd lub wyjazd, w szczególności do i z bramy, garażu, parkingu lub wnęki postojowej;

2. w miejscu utrudniającym dostęp do innego prawidłowo zaparkowanego pojazdu lub wyjazd tego pojazdu;

[...]

Napisano
  • Autor

> No chyba tylko policja i straż miejska na podstawie Art. 49 ust. 2 p. 1 i 2 PoRD

> Quote:

> [...]

> 2. Zabrania się postoju:

> 1. w miejscu utrudniającym wjazd lub wyjazd, w szczególności do i z bramy, garażu, parkingu lub

> wnęki postojowej;

> 2. w miejscu utrudniającym dostęp do innego prawidłowo zaparkowanego pojazdu lub wyjazd tego

> pojazdu;

> [...]

coz buraczek nie dosc, ze nie byl sklonny wypowiedziec pewnego magicznego slowo, to jeszcze wulgaryzmami rzucal, ba do rekoczynow zmierzal. A ze rzecz na parkingu przed/wokol przedszkola, nie zalezalo mi na eskalowaniu konfliktu. Nie ukrywam, sklaniam sie ku nadania biegowi dalszego sprawie (da to mozliwosc rozmowy nie przed przedszkolem). Inna sprawa, ze to drobiazg do kwadratu dla wydzialu ruchu. Numery mam.

Nadawal ktos bieg prawny tego typu sprawie?

Napisano

> [...] Nie ukrywam, sklaniam sie ku nadania

> biegowi dalszego sprawie (da to mozliwosc rozmowy nie przed przedszkolem). Inna sprawa, ze to

> drobiazg do kwadratu dla wydzialu ruchu. Numery mam.

> Nadawal ktos bieg prawny tego typu sprawie?

No tak ale zależy co chcesz uzyskać? Ewentualne ukaranie za zastawienie wyjazdu (w/w artykuł PoRD) na podstawie zeznań Twoich i świadków? Czy ewentualne ukaranie za ogólne chamstwo, groźby karalne i rękoczyny również na podstawie zeznań i świadków? Nie jestem prawnikiem ale na moje oko to dwie zupełnie różne rzeczy.

Napisano
  • Autor

> No tak ale zależy co chcesz uzyskać? Ewentualne ukaranie za zastawienie wyjazdu (w/w artykuł PoRD)

> na podstawie zeznań Twoich i świadków? Czy ewentualne ukaranie za ogólne chamstwo, groźby

> karalne i rękoczyny również na podstawie zeznań i świadków? Nie jestem prawnikiem ale na moje

> oko to dwie zupełnie różne rzeczy.

Trudno to nazwac grozbami, rzucal sie, rzucal miesem, ot co - jak pisalem trudno kogos wgniatac przed przedszkolem w auto (tak golf w tedeiku), gdyby probowal zaszarzowac.

Czyli co radzicie, pismo do wydz. ruchu na hubska we wroclawiu z paragrafami jak wyzej?

Napisano

> Trudno to nazwac grozbami, rzucal sie, rzucal miesem, ot co - jak pisalem trudno kogos wgniatac

> przed przedszkolem w auto (tak golf w tedeiku), gdyby probowal zaszarzowac.

> Czyli co radzicie, pismo do wydz. ruchu na hubska we wroclawiu z paragrafami jak wyzej?

do mnie też kiedyś taki się rzucał, zdecydowałem że nie będę ruszał g... bo śmierdzi, tylko złożyłem skargę na Policji; panowie odnaleźli delikwenta i przywieźli na komendę - przepraszał aż miło

Tak więc złóż skargę na Policji - chamstwo trzeba tępić

Napisano

Nie no, nie powiesz, że jedno, dwa ziarenka nie spadają przez przypadek na karoserię...!? cfaniaczek.gif

Napisano

> Nie no, nie powiesz, że jedno, dwa ziarenka nie spadają przez przypadek na karoserię...!?

a costy sypiesz pół metra od auta, ptaki itak zrobia swoje

Napisano
  • Autor

> do mnie też kiedyś taki się rzucał, zdecydowałem że nie będę ruszał g... bo śmierdzi, tylko

> złożyłem skargę na Policji; panowie odnaleźli delikwenta i przywieźli na komendę - przepraszał

> aż miło

> Tak więc złóż skargę na Policji - chamstwo trzeba tępić

jesli oglada to jakis prawnik - użycie wulgaryzmow w miejscu puiblicznym podejrzewam tez moze byc jakism wykroczeniem?

Napisano

> jesli oglada to jakis prawnik - użycie wulgaryzmow w miejscu puiblicznym podejrzewam tez moze byc

> jakism wykroczeniem?

Za to normalnie policjant mandat wystawia.

Napisano
  • Autor

> Za to normalnie policjant mandat wystawia.

W Hameryce (NYC) czy Polsce? Ktos z lexem pod reka moglby wstawic, ubarwie pismo.

PS Jedne szczegol - parking nalezy do powiedzmy przedszkola, wiec teren prywatny krd obejmuje juz prywatne powierzzchnie parkingowo-pieszowe czy nie?

Napisano

> W Hameryce (NYC) czy Polsce?

A to forum polonii amerykańskiej? Art 141 KW.

Napisano

> Za to normalnie policjant mandat wystawia.

albo strażnik miejski

BTW wiecie że jest takie stanowisko jak dzielnicowy SM? zlosnik.gif Dzielnicowy Policji zajmuje się poważnymi sprawami typu pobicia, natomiast jego kolega po fachu ze SM taki , jak np. śmiecenie

Napisano

> natomiast jego kolega po fachu ze SM taki , jak np. śmiecenie

Znaczy się śmieci zbiera? zlosnik.gif

Napisano

> Znaczy się śmieci zbiera?

Na są za grubi, oni tylko zlecają pozbieranie śmieci

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.