Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

"osobowo"-dostawczy 35-40kzł

Featured Replies

Napisano

Potrzebny jest samochód służący jako pojazd do codziennego użytku i jako dostawczy do małego sklepu spożywczego.

Początkowo rozważany był Peugeot Partner. Ale po krótkim zastanowieniu zainteresowany stwierdził, że walory przewozu osobowego też sa bardzo istotne, w związku z czym wchodzą w gre samochodu typu:

Zafira, S-Max/Galaxy, Touran, Mazda 5, lub inne, jakie?

Który samochód w tym segmencie jest wart uwagi? Nie koniecznie musi być 7 osobowy.

Cena 35-40 kzł.

Napisano

> Potrzebny jest samochód służący jako pojazd do codziennego użytku i jako dostawczy do małego sklepu

> spożywczego.

> Początkowo rozważany był Peugeot Partner. Ale po krótkim zastanowieniu zainteresowany stwierdził,

> że walory przewozu osobowego też sa bardzo istotne, w związku z czym wchodzą w gre samochodu

> typu:

> Zafira, S-Max/Galaxy, Touran, Mazda 5, lub inne, jakie?

> Który samochód w tym segmencie jest wart uwagi? Nie koniecznie musi być 7 osobowy.

> Cena 35-40 kzł.

Zobacz Chrysler Voyager albo Grand Voyager

Espace też jest OK

Napisano

Nowy, czy używka?

Bo jeśli nowy, to tylko Panda hehe.gif

Napisano

> Potrzebny jest samochód służący jako pojazd do codziennego użytku i jako dostawczy do małego sklepu

> spożywczego.

> Początkowo rozważany był Peugeot Partner. Ale po krótkim zastanowieniu zainteresowany stwierdził,

> że walory przewozu osobowego też sa bardzo istotne, w związku z czym wchodzą w gre samochodu

> typu:

> Zafira, S-Max/Galaxy, Touran, Mazda 5, lub inne, jakie?

> Który samochód w tym segmencie jest wart uwagi? Nie koniecznie musi być 7 osobowy.

> Cena 35-40 kzł.

ale berlingo/partner w nowej wersji są bardziej osobowe

IMO warto się zainteresować http://otomoto.pl/citroen-berlingo-msp-salon-polska-1-wlasciciel-C22080477.html

auto zgrabne, dwoje odsuwanych drzwi, duża klapa z dobrym dostępem do bagażnika hmm.gif

i będzie stosunkowo młode

nie wiem jak te wymienione wcześniej, ale np c-max nie ma płaskiej podłogi po złożeniu siedzeń

Napisano
  • Autor

> Nowy, czy używka?

> Bo jeśli nowy, to tylko Panda

używka oczywiście

Napisano
  • Autor

> ale berlingo/partner w nowej wersji są bardziej osobowe

> IMO warto się zainteresować

> http://otomoto.pl/citroen-berlingo-msp-salon-polska-1-wlasciciel-C22080477.html

> auto zgrabne, dwoje odsuwanych drzwi, duża klapa z dobrym dostępem do bagażnika

> i będzie stosunkowo młode

> nie wiem jak te wymienione wcześniej, ale np c-max nie ma płaskiej podłogi po złożeniu siedzeń

Partner/Berlingo są jednak bardziej dostawczo-osobowe, aniżeli osobowo-dostawcze. Przykładowo Zafira oprócz dużego bagaznika proponuje jeszcze przestronne wnętrze i w razie potrzeby możliwość przewiezienia większej ilości osób.

opel-zafira_02.jpg

taki mini-van nie sprawdzi się to w codziennym użytkowaniu? Poszukiwane jest kompromisowe rozwiązanie, w berlingo łatwiej się dostać do przestrzeni bagażowej, ale jest "surowsze w środku" od samochodów typu mini-van.

Napisano

a jaka branża sklepu? Bo jeżeli materiały budowlane czy inne ciężkie prace, to szkoda takiego wozu...

Napisano
  • Autor

> a jaka branża sklepu? Bo jeżeli materiały budowlane czy inne ciężkie prace, to szkoda takiego

> wozu...

jest to sklep spożywczy

Napisano

> Partner/Berlingo są jednak bardziej dostawczo-osobowe, aniżeli osobowo-dostawcze.

ale oglądałeś nowe berlingo na żywo ?

mnie tam z dostawczego mało zostało, poza odsuwanymi drzwiami które przydają się też w osobówce grinser006.gif

miałem kupować takie auto, tylko do celów osobowych, bo robi na prawdę niezłe wrażenie, to nie jest berlingo z pierwszych lat, gdzie była średnio wygodna kanapa i blacha w środku hmm.gif

> Przykładowo Zafira oprócz dużego bagaznika proponuje jeszcze przestronne wnętrze i w razie potrzeby

> możliwość przewiezienia większej ilości osób.

jak jest taka potrzeba to wybór jest oczywisty, mnie np brakuje dwóch miejsc czasem,

ale auta typu galaxy bym nie kupił, ze względu na parkowanie w mieście sick.gif

> taki mini-van nie sprawdzi się to w codziennym użytkowaniu? Poszukiwane jest kompromisowe

> rozwiązanie, w berlingo łatwiej się dostać do przestrzeni bagażowej, ale jest "surowsze w

> środku" od samochodów typu mini-van.

każde sie sprawdzi, u mnie ojciec ma sharana i woził nim zaopatrzenie do spożywczaka

i sklepu z drewnem - listwy wykończeniowe np ... do berlingo się nie mieściły na długość bo to krótkie auto (miał Igen)

choć np przez boczne drzwi się kijowo wkłada towar, myślę że tu odsuwane drzwi są atutem ok.gif

więc pytanie w sumie jest czy auto ma być mniejsze/zgrabniejsze, czy jednak większe

i cena, berlingo za 40kzł to auto 2-3letnie ? z PL aso

a kup takiego galaxy hmm.gif

Napisano

> biorąc pod uwagę tego sprzedającego proponuję przy weryfikacji wziąć dobrego blacharza i mechanika.

> Mimo tego, że jest to salon firmowy.

to tylko przykład co za te 40kzł można kupić ok.gif

bo berlingo/partner IIgen znacznie się różnia na plus pod względem "osobowym"

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> to tylko przykład co za te 40kzł można kupić

> bo berlingo/partner IIgen znacznie się różnia na plus pod względem "osobowym"

wybrany został jednak partner 2011' 1.6 Hdi 90KM + navi

oczywiście cena wyższa od początkowych założeń

Napisano

> Mazda 5

Jest bardzo fajna, ale przednie fotele są dla przeciętnych azjatów - po odsunięciu maxymalnie do tyłu wciąż "siedziałem na kierownicy" (mam niecałe 180 cm wzrostu, ważę sporo). Dla porównania w mniejszej Fabii miałem więcej miejsca na nogi.

Ale po jeździe próbnej wersją full wypas z silniczkiem 2.3 powiem, że to auto ma sens!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.