Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

funkcjonowanie i sposób obsługi klienta w ASO

Featured Replies

Napisano

Witam,

Mam pytanie dla bywalców ASO

Czy u Was w ASO to normalne, że jak składacie zgłoszenie usterki i jej usunięcie w ramach gwarancji to czas oczekiwania to od 1 - 2 miesięcy?

Czy jak dzwonicie do aso żeby dowiedzieć się kiedy przyjdzie część i auto będzie naprawione to uzyskujecie info że pod koniec tygodnia... i tak przez 2 tygodnie w kółko

Bo po moich dotychczasowych wizytach w aso seata zgłupiałem i nie wiem już czy to taki PL standard czy ewenement i trafiłem na wybitnych fachofcuf ?

Napisano

> Witam,

> Mam pytanie dla bywalców ASO

> Czy u Was w ASO to normalne, że jak składacie zgłoszenie usterki i jej usunięcie w ramach gwarancji

> to czas oczekiwania to od 1 - 2 miesięcy?

> Czy jak dzwonicie do aso żeby dowiedzieć się kiedy przyjdzie część i auto będzie naprawione to

> uzyskujecie info że pod koniec tygodnia... i tak przez 2 tygodnie w kółko

> Bo po moich dotychczasowych wizytach w aso seata zgłupiałem i nie wiem już czy to taki PL standard

> czy ewenement i trafiłem na wybitnych fachofcuf ?

moja skoda stoi w ASO od 5 grudnia

Napisano

Co prawda nie mam dużego doświadczenia w naprawach gwarancyjnych, bo mój samochód przez 3 lata gwarancji nie wymagał większych napraw, ale nigdy nie spotkałem się z takim podejściem.

Jak na przeglądzie uznali, że amortyzator jest do wymiany, to zadzwonili, czy samochód może zostać do jutra, bo amortyzator przyjdzie jutro rano. Przyszedł, wymienili, samochód odebrałem.

Jak w ramach innego przeglądu zgłaszałem stukanie zawieszenia z tyłu i sugerowałem tuleje tylnej belki, to wymienili od razu podczas przeglądu (chociaż trochę się przedłużyło bo było z tym trochę roboty)

Poza tym kilka razy umawiałem się na usunięcie stukania z deski rozdzielczej czy niekontaktującego podświetlenia pokręteł i zawsze wszystko było robione szybko i sprawnie.

Ale może ja się nie znam, bo to tylko Fiat zlosnik.gif

Napisano

Seat Warszawa - Zglosilem uwage do wykonanej pare miesiecy wczesniej uslugi. Umowilem sie telefonicznie na dany termin - jakies 3/4 dni po telefonie w celu zobaczenia / naprawienia .

Podjechalem , panowie zobaczyli co trzeba , zawolali mnie zebym oblukal , ze wszystko jest OK. i po usludze. ok.gif

Fakt, ze byla to pierdoła , która ewentualnie bardzo niewiele nadwyrezylaby fundusze serwisu.

Jak chcesz to zadzwon do Aso Warszawa- Maran i dowiedz sie jak to u nich wyglada - Ogolnie serwis jest bardzo chwalony.

Napisano

zgłoszone terkotanie wyciszające się po wciśnięciu sprzęgła...

sprawdzenie...okazało się do wymiany komplet sprzęgła wraz z dwumasem...

umówienie się na konkretny dzień...rano samochód zostawiony a wieczorem odebrany...

z innymi pierdołami też tak było...

radio nawaliło...po wymianie maili radio zamówione i wymienione w przeciągu umówionej wizyty - 1-2h...

i tak z każdą rzeczą, która była zgłaszana poza sprawami przeglądowymi...

aso toyota

także to chyba nie standard...

chyba, że czekasz na jakąś wyjątkowo rzadką część a w magazynie, z którego idzie wysyłają cały czas złą część...

Napisano

> Witam,

> Mam pytanie dla bywalców ASO

> Czy u Was w ASO to normalne, że jak składacie zgłoszenie usterki i jej usunięcie w ramach gwarancji

> to czas oczekiwania to od 1 - 2 miesięcy?

Nie nigdy tak nie miałem. Albo część była od ręki lub za 2-3 dni, albo w przypadku dużego i rzadko zamawianego podzespołu oczekiwanie trwało 4-5 tygodni ale to raczej wyjątkowa sytuacja. Tyle tylko, że w tym ostatnim przypadku eksploatowałem normalnie swój samochód i spokojnie czekałem na informację, że część dotarła i że można umawiać się na wizytę w ASO.

> Czy jak dzwonicie do aso żeby dowiedzieć się kiedy przyjdzie część i auto będzie naprawione to

> uzyskujecie info że pod koniec tygodnia... i tak przez 2 tygodnie w kółko

Terminy były dotrzymywane. Zdarzyło się, że przedłużyło się o 2-3 dni ale informacja była konkretna a ja mając samochód zastępczy nie odczuwałem tego zbyt dotkliwie.

Napisano

Serwis fiat, alfa, lancia w Szczecinie załatwia proste sprawy od ręki. Można podjechać z marszu na diagnozę i części z reguły są już na drugi-trzeci dzień. Grubsze sprawy typu pęknięta szyba trwają tydzień od chwili zrobienia dokumentacji dla producenta. Z terminami nie ma problemów.

Napisano

chopie na slunsku mieszkasz, ASO seata masz z 10 dookoła - jedź do normalnego a dziadów olej wink.gif

Napisano

> Co prawda nie mam dużego doświadczenia w naprawach gwarancyjnych, bo mój samochód przez 3 lata

> gwarancji nie wymagał większych napraw, ale nigdy nie spotkałem się z takim podejściem.

> Jak na przeglądzie uznali, że amortyzator jest do wymiany, to zadzwonili, czy samochód może zostać

> do jutra, bo amortyzator przyjdzie jutro rano. Przyszedł, wymienili, samochód odebrałem.

> Jak w ramach innego przeglądu zgłaszałem stukanie zawieszenia z tyłu i sugerowałem tuleje tylnej

> belki, to wymienili od razu podczas przeglądu (chociaż trochę się przedłużyło bo było z tym

> trochę roboty)

> Poza tym kilka razy umawiałem się na usunięcie stukania z deski rozdzielczej czy niekontaktującego

> podświetlenia pokręteł i zawsze wszystko było robione szybko i sprawnie.

> Ale może ja się nie znam, bo to tylko Fiat

co ci stukało w tej desce? bo mnie też cos tryka po prawej stronie, ale ja to się boje, że to od gazu...

Napisano
  • Autor

> chopie na slunsku mieszkasz, ASO seata masz z 10 dookoła - jedź do normalnego a dziadów olej

święte słowa, ale jest jedno ale...

w tychach czekam na wszystko jak w opisie... w nieskończoność i mają klienta głęboko w d..

katowice.... partacze że strach im auto dać

gliwice... wymiana oleju+filtr... 700zł (w totka jeszcze nie wygrałem)

czechowice-dz.... oddali po przeglądzie popsute auto w dodatku w ramach przeglądu nie sprawdzili hamulców

jakaś masakra, czy ja mam za wysokie oczekiwania oczekując fachowców jak już płace w miarę duże $$$ czy jakość pod marką seat jest na tak "bardzo wysokim" poziomie

ps. te egzotyczne części na które się czeka 2 miesiące to mieszek zmiany biegów oraz szyba facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> ps. te egzotyczne części na które się czeka 2 miesiące to mieszek zmiany biegów oraz szyba

To południowcy. Może mają sjestę albo strajkują. Swego czasu w największe upały padła u nas włoska pompa klimy. Dowiedzieliśmy my się że za dwa tygodnie to oni sprawdzą, na kiedy będą mogli zamówić. Efektem tego znaleźliśmy zakład, które przewinął pompę i nieco poprawił jej konstrukcje. Chodzi do tej pory. Więc być może nie jest to wina ASO tylko tych leni z południa.

Napisano

Ja na usunięcie usterki gwarancyjnej w skodzie czekałem ok 1 miesiąca łącznie z naprawą owej usterki (powtórne lakierowanie zderzaka - łuszczył się lakier). Jeżeli chodzi o sprawy mechaniczne, to wadliwe elementy wymieniali mi od ręki jeżeli mieli na miejscu, a potem już proces gwarancyjny mnie nie interesował. Faktem jest, że były to drobne rzeczy, jakieś zamki bagażnika itp. rzeczy.

Oni wysyłają jakieś zapytanie do centrali i muszą czekać frown.gif

Zastrzeżeń nie miałem nigdy co do czasu naprawy, ale może dlatego że to firma i od jakichś 5 lat wydaliśmy u nich już parę ładnych złotych na nowe auta smile.gif

Napisano

> co ci stukało w tej desce? bo mnie też cos tryka po prawej stronie, ale ja to się boje, że to od

> gazu...

okazało się że to fabrycznie kiepskie mocowanie poszycia prawego przedniego słupka. Odpinał się z jakiegoś zatrzasku i łapał luzy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.