Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Konserwacja podwozia

Featured Replies

Napisano

szybkie, konkretne pytanie:

- czy istnieją przeciwwskazania aby robić przy takiej temperaturze konserwację podwozia?

Napisano

> szybkie, konkretne pytanie:

> - czy istnieją przeciwwskazania aby robić przy takiej temperaturze konserwację podwozia?

Jesli masz cieply garaz, to nie

Napisano
  • Autor

> Jesli masz cieply garaz, to nie

warsztat, chcę to zlecić - tylko nie wiem właśnie czy nie poczekać na cieplejsze dni hmm.gif

Napisano

> warsztat, chcę to zlecić - tylko nie wiem właśnie czy nie poczekać na cieplejsze dni

Jesli auto zaraz po konserwacji nie postoi 1-2 dni w cieplutkim garazu, to nie ma zbytnio sensu. Juz lepiej bedzie poczekac

Napisano
  • Autor

> Jesli auto zaraz po konserwacji nie postoi 1-2 dni w cieplutkim garazu, to nie ma zbytnio sensu.

> Juz lepiej bedzie poczekac

ok to poczekam ok.gif

Napisano

> - czy istnieją przeciwwskazania aby robić przy takiej temperaturze konserwację podwozia?

Jeśli jest możliwość solidnego umycia podwozia, zrobienia konserwacji w ogrzewanym pomieszczeniu i jest czas na wyschnięcie to poza tym nic nie stoi na przeszkodzie.

Napisano

witam

konserwacji nie robi się w takich temp czerwona.gif

nie będzie dobrze trzymać - to tak samo jakbyś wziął gumę do żucia i przykleił do zimnego metalu - będzie trzymać ? wink.gif

potrzebne jest min. 15-20C...

Napisano

ciekawe to co piszesz, na dobrą sprawę w takie pory nie powinnno się robić napraw blacharskich zlosnik.gifzlosnik.gif

Lata wstecz wymieniałem progi zewnętrzne i poszycie zewnętrzne progów w polonezie. W ciągu dnia na warsztacie wypryskane elementy, auto do następnego dnia na warsztacie postało. Jakoś nic nie odpadało, trzymało się ok.gif

Napisano

na opakowaniach pisze minimum 8 w plusie. Sprawdzone że 3 dni jak jest ponad 10 stopni po zakonserowaniu to potem trzyma się dlużej i nie odpada. W taki mróz nie ma sensu ani nie umyjesz dobrze karcherem ani nic

Napisano

Zawsze, jak konserwowałem jakieś podwozie to musiałem je najpierw umyć. Porządne umycie podwozia to przeważnie jakaś wyspecjalizowana myjnia, gdzie przewracają Ci auto na bok i robią to porządnymi urządzeniami i środkami chemicznymi. Po takim myciu musisz się przelecieć z autkiem parę km, żeby dosuszyć podwozie, a w takich warunkach to raczej trudne.

Być może warsztat konserwujący mógłby umyć Ci podwozie, ale wątpię, czy zrobiłby to porządnie... zresztą, takie mycie to masa wody, którą potem ciężko wybrać z kanału, więc raczej zrobi to byle jak.

Tak jak poprzednicy, polecam przeczekanie wink.gif

Napisano

Zależy, co to za konserwacja. Ja muszę oszczędzać, więc lublina jesienią zakonserwowałem bez mycia podwozia, preparatem, który mi tylko zalega. I muszę przyznać, że - przynajmniej jak na razie - daje radę. ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.