Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brava umarła.....

Featured Replies

Napisano

aku ładowałem całą noc - rozrusznik kręci jak głupi, pompa podaje paliwo, a nie pali jędza shocked.gif

wczoraj dopiero gdzieś po 200 metrach na sznurku udało się zołzę ruszyć, ale z rury kolorowe jarmarki wylatywały i chodził najpierw chyba na jednym cylindrze 893goodvibes.gif

dziś zepchnąłem padline pod żywopłot i poczekam chyba do wiosny zlosnik.gif

ok, żarty na bok - wiem, że jest słaba kompresja na 1 cyl. - prawdopodobnie popychacze się blokują - też sądzicie, że dlatego nie zapala ? cool.gif

Napisano

> aku ładowałem całą noc - rozrusznik kręci jak głupi, pompa podaje paliwo, a nie pali jędza

> wczoraj dopiero gdzieś po 200 metrach na sznurku udało się zołzę ruszyć, ale z rury kolorowe

> jarmarki wylatywały i chodził najpierw chyba na jednym cylindrze

ja też tak miałem 3 dni temu naładowany akumulator (kręciłem około 30 razy) wykręciłem świece iskra że konie zabija i nie zapali,sąsiad szarpnął mnie 0koło 40 m i zapaliła normalnie i potem już paliła normalnie ,ja myślę że to paliwo zamarzło

Napisano

> aku ładowałem całą noc - rozrusznik kręci jak głupi, pompa podaje paliwo, a nie pali jędza

> wczoraj dopiero gdzieś po 200 metrach na sznurku udało się zołzę ruszyć, ale z rury kolorowe

> jarmarki wylatywały i chodził najpierw chyba na jednym cylindrze

> dziś zepchnąłem padline pod żywopłot i poczekam chyba do wiosny

> ok, żarty na bok - wiem, że jest słaba kompresja na 1 cyl. - prawdopodobnie popychacze się blokują

> - też sądzicie, że dlatego nie zapala ?

W zimie cuda się dzieją. Co do kompresji zrób głowice na wiosnę. Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> W zimie cuda się dzieją. Co do kompresji zrób głowice na wiosnę. Pozdrawiam

a tymczasem zadzwonię do PZU po lawetę - może jakiegoś zastępczaka dadzo devil.gif

Napisano
  • Autor

> ja też tak miałem 3 dni temu naładowany akumulator (kręciłem około 30 razy) wykręciłem świece

> iskra że konie zabija i nie zapali,sąsiad szarpnął mnie 0koło 40 m i zapaliła normalnie i

> potem już paliła normalnie ,ja myślę że to paliwo zamarzło

też możliwe....co lać, żeby nie zamarzało ?

Napisano

> - też sądzicie, że dlatego nie zapala ?

Słaby aku - zapłonów nie było - zalałes silnik i tyle

Jak piłujesz dłużej przy rozruchu - to raz na jakiś czas rób odpalanie z pedałem w podłodze

Wbrew pozorom zalać można silnik nie tylko latem

Napisano

Ja z zalewaniem mam problemy głównie zimą i tak o to jeżeli po odpaleniu na dużym mrozie chcę od razu ruszyć to w 99% przypadków silnik gaśnie i następnym razem odpalę go dopiero po godzinie. Dlatego po uruchomieniu daję minutę-dwie silnikowi na odtajenie smile.gif

Napisano
  • Autor

> Słaby aku - zapłonów nie było - zalałes silnik i tyle

> Jak piłujesz dłużej przy rozruchu - to raz na jakiś czas rób odpalanie z pedałem w podłodze

> Wbrew pozorom zalać można silnik nie tylko latem

ale jak kompresja słaba, popychacze blokują, to nawet dobry aku nie da rady - na kablach kręci super, a i tak nie odpala...

następna awaria - pedał sprzęgła w podłodze został blush.gif

Napisano

> ja też tak miałem 3 dni temu naładowany akumulator (kręciłem około 30 razy) wykręciłem świece

> iskra że konie zabija i nie zapali,sąsiad szarpnął mnie 0koło 40 m i zapaliła normalnie i

> potem już paliła normalnie ,ja myślę że to paliwo zamarzło

Ja to samo miałem- dzień wcześniej aku słaby, kręciłem długo i pewnie zalałem, następnego dnia aku świeży, kreci równo, paliwa nie czuć - to wniosek ze paliwo nie dociera, coś zalało się dzień wcześniej, coś się skropliło i zamarzło, trzeba czekać na cieplejszy dzień i przepalić, nic nie zrobisz.

Napisano

> Ja to samo miałem- dzień wcześniej aku słaby, kręciłem długo i pewnie zalałem, następnego dnia aku

> świeży, kreci równo, paliwa nie czuć - to wniosek ze paliwo nie dociera, coś zalało się dzień

> wcześniej, coś się skropliło i zamarzło, trzeba czekać na cieplejszy dzień i przepalić, nic

> nie zrobisz.

Niestety i mnie to dziś spotkało...... frown.gif

Poszedłem na spokojnie do garażu.....i spotkała mnie niemiła niespodzianka.... oslabiony.gif

Nie spodobał mi się już fakt,że centralny już tylko z klucza od kierowcy się otworzył...

Ale niestety......1h walki.......odpalanie "na krótko" od Audi-cy i lipa... oslabiony.gif

Po 20 minutach prób odpalenia "na krótko" od Audi pierwsze włączyło się radio...wcale o to nie proszone, z czasem immobilizer i centralny zamek....i na tym koniec icon_rolleyes.gif

Najzabawniejszy jest fakt,że przy próbach odpalenia bez włączonych świateł mam pół baku,a na włączonych światłach poniżej Empty...:]

Tak więc chyba paliwo też zamarzło.....

Napisano

> Niestety i mnie to dziś spotkało......

> Poszedłem na spokojnie do garażu.....i spotkała mnie niemiła niespodzianka....

> Nie spodobał mi się już fakt,że centralny już tylko z klucza od kierowcy się otworzył...

> Ale niestety......1h walki.......odpalanie "na krótko" od Audi-cy i lipa...

> Tak więc chyba paliwo też zamarzło.....

yikes.gif Kuź.a jak czytam te wasze posty to strach mnie ogarnia zlosnik.gif, mój bydlak z najlepszym silnikiem na świecie zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif(1,4 12v) stał nie ruszany od piatku(03.02.12r) dziś wsiadłem i odpalił z kopa bez problemów a stoi cały czas pod chmurką,

niewiem.gif on jakiś inny jest czy co hmm.gif

Napisano

> też możliwe....co lać, żeby nie zamarzało ?

Dzisiaj kumpel podpowiedział mi,żebym 100ml dykty wlał do baku......powinno wtedy rozmrozić.....

Napisano

> Dzisiaj kumpel podpowiedział mi,żebym 100ml dykty wlał do baku......powinno wtedy rozmrozić.....

Taaak , jeśli go jeszcze wepchniesz do ciepłego garażu wink.gif

Dolewa się wcześniej , żeby związał wodę w paliwie i wtedy to działa .

Napisano
  • Autor

u mnie jakby chciał zagadać - śmierdzi paliwem, ale zabiłem aku, więc ładowanie mnie czeka...

p.s. ładował się 9h - na początku pokazywał 12,3V, teraz po naładowaniu 13,78V

Napisano
  • Autor

a u mnie zaświeciła się lampka ABS yikes.gifzlosnik.gif

ale ja nie mam ABSu !!!! cool.gif

Napisano
  • Autor

> Dzisiaj kumpel podpowiedział mi,żebym 100ml dykty wlał do baku......powinno wtedy rozmrozić.....

tylko, dykta teraz nie jest taka jak kiedyś - teraz masz Denaturax, albo inny szajs.....

Napisano

> u mnie jakby chciał zagadać - śmierdzi paliwem, ale zabiłem aku, więc ładowanie mnie czeka...

> p.s. ładował się 9h - na początku pokazywał 12,3V, teraz po naładowaniu 13,78V

Aż jestem ciekaw efektów ładowania mojego aku....

Dziś podejmuję działania skierowane właśnie na to.... grinser006.gif

Napisano

> u mnie jakby chciał zagadać - śmierdzi paliwem, ale zabiłem aku, więc ładowanie mnie czeka...

> p.s. ładował się 9h - na początku pokazywał 12,3V, teraz po naładowaniu 13,78V

Jak paliwo jest bo śmierdzi to weź ty wykręć świece i je osusz, pewnie masz całe zalane paliwem. Ja tez tak miałem po tych mrozach gdy próbowałem ją odpalić. Trochę szmatką osuszyłem i potem długo ale jakby cylinder po cylindrze odpiła. Dla spokoju kupiłem nówki świece i je podmieniłem. Tamte już w cylindrach się w miarę oczyściły.

Dobrze rozgrzałem auto i pokręciłem na obrotach 6500 żeby katalizator oczyścić. Potem na światłach ścignąłem się obok z kolesiem w Seacie IBIZA - do trzeciego biegu - szliśmy równo. Na następnych światłach pogadałem z nim. Miał 1.6, a ja mu powiedziałem że mam 1.2 - zdziwił się mocno że tak ciągnie. smile.gif

Napisano

> Jak paliwo jest bo śmierdzi to weź ty wykręć świece i je osusz, pewnie masz całe zalane paliwem. Ja

> tez tak miałem po tych mrozach gdy próbowałem ją odpalić. Trochę szmatką osuszyłem i potem

> długo ale jakby cylinder po cylindrze odpiła. Dla spokoju kupiłem nówki świece i je

> podmieniłem. Tamte już w cylindrach się w miarę oczyściły.

> Dobrze rozgrzałem auto i pokręciłem na obrotach 6500 żeby katalizator oczyścić. Potem na światłach

> ścignąłem się obok z kolesiem w Seacie IBIZA - do trzeciego biegu - szliśmy równo. Na

> następnych światłach pogadałem z nim. Miał 1.6, a ja mu powiedziałem że mam 1.2 - zdziwił się

> mocno że tak ciągnie.

Kurde.....może i ja przegląd świec zrobię..... hmm.gif

Od przybytku podobno głowa nie boli....,ale co zrobić z tym zamarzniętym paliwem...... hmm.gif

Napisano
  • Autor

tak, świeco to podstawa - jak tylko gorączka minie, to wyjdę i osuszę 893goodvibes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.