Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki akumulator?

Featured Replies

Napisano

> Przed padem (wywołanym pozostawieniem zapalonej lampki przez kilka dni) pqalił bez problemu przez

> kilka lat i zim.

Tutaj jest burek zakopany ok.gif Doprowadziłeś do całkowitego rozładowania akumulatora, więc ten po prostu padł. We wrześniu zrobiłem to samo zlosnik.gif Zostawiłem w bagażniku włączoną lampkę halogenową 55W (taka do zapalniczki). Wyssała wszystko z akumulatora (kilkuletniego) 89Ah. Nawet kontrolki nie zajarzyły. Podłączenie do prostownika i ładowanie małym prądem przez długi czas - nie przyniosło rezultatu.

Napisano

> Tutaj jest burek zakopany Doprowadziłeś do całkowitego rozładowania akumulatora, więc ten po

> prostu padł.

To była fabryczna 60tka. Wstawiłem na jej miejsce 72 i było jak ok, ale tylko do zimy. Postawiłem pod prostownik i akus ciagnął jak nic.

Potem miałem już tylko małe zgodne z fabrycznymi i problemów nie było.

Napisano

> To była fabryczna 60tka. Wstawiłem na jej miejsce 72 i było jak ok, ale tylko do zimy. Postawiłem

> pod prostownik i akus ciagnął jak nic.

> Potem miałem już tylko małe zgodne z fabrycznymi i problemów nie było.

Tym razem ja się poddaję zlosnik.gif. To co piszesz, jest wbrew logice....zostało w tym wątku już wielokrotnie wyjaśnione.

Napisano

> Tym razem ja się poddaję . To co piszesz, jest wbrew logice....zostało w tym wątku już wielokrotnie

> wyjaśnione.

zostaje tylko jedna możliwość: felerny akumulator

Napisano

> To co wymieniłeś plus konieczność doładowywania zimą. Akus 72Ah wstawiony zamiast 60 czy 64Ah w

> 1.7D.

Jeśli to auto nie doładowywało 72Ah to nie doładowywałoby również 60Ah

Z tym, że 72Ah wymagał rzadszego doładowywania i miał mniejsze szanse na głębokie rozładowanie

Chyba, że ten 72Ah był niesprawny. A jeśli był sprawny to z mniejszym byłoby jeszcze gorzej, bo problem niedoładowania nijak nie wynikał z pojemności akumulatora, lecz z ujemnego bilansu lub zbyt częstych rozruchów w stosunku do jazdy.

Napisano

> Jeśli to auto nie doładowywało 72Ah to nie doładowywałoby również 60Ah

A jednak

> Z tym, że 72Ah wymagał rzadszego doładowywania i miał mniejsze szanse na głębokie rozładowanie

> Chyba, że ten 72Ah był niesprawny. A jeśli był sprawny to z mniejszym byłoby jeszcze gorzej, bo

> problem niedoładowania nijak nie wynikał z pojemności akumulatora, lecz z ujemnego bilansu lub

> zbyt częstych rozruchów w stosunku do jazdy.

Tak czy inaczej, wymieniałem już ze 3 akumulatory zawsze na fabryczne pojemności i problemów nie było.

Napisano

> Tym razem ja się poddaję . To co piszesz, jest wbrew logice....zostało w tym wątku już wielokrotnie

> wyjaśnione.

Powiedziane, nie wyjaśnione. To, ze większy akumulator kręci nie oznacza, ze jest w pełni naładowany i niezasiarczony. być może przy jazdach 5km do pracy dłużej wytrzyma właśnie ten mniejszy, co u mnie ma miejsce.

Napisano

> zostaje tylko jedna możliwość: felerny akumulator

Jest to możliwe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.