Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dołożenie ASR/ESP do Stilo

Featured Replies

Napisano

> Centralka abs 8.0 ma w wersji z ESP 46 pinów, a sam abs 26 pinów ale piszę to z tego co wyczytałem

> z elearna.

Tak są takie.

285956687-2067769148%5B1%5D.jpg

Są i z identycznym wtykiem jak i z samym ABS.

285956687-2121674467%5B1%5D.jpg285956687-2067769781%5B1%5D.jpg

post-28378-14352516351139_thumb.jpg

Napisano

Masz może numery tych pomp ?

Nie chciałbym drugi raz popełnić błędu i kupić "nie taką" smirk.gif

Chyba że przy tych nowszych pompach....dołożenie ASR/ESP nie jest już takie proste i oczywiste jak to opisał kolega na początku ? frown.gif

• 6 miesięcy później...
Napisano

W Bravo jest Bosch 8 i ma 26 pinów. Z tego co widzę, to w Stilo były 5.7 i 8 na końcu produkcji. 8 obsługuje Hill Holder, którego w Stilo nie było, a w Bravo jego obsługa została dodana i obsługuje on odczyty z czujnika wychylenia.

Generalnie 5.7 z 46 pinami była stosowana już w Punto FL w wersji z ESP. Tam dodatkowo był jeszcze jeden czujnik, który łączył się 3 przewodami bezpośrednio do centralki ESP i była funkcjonalność Hill Holder.

Jak więc widać, makarony bardzo dużo kombinowały. W Bravo się ustabilizowali.

Napisano

Przepraszam za off-topic, ale tak się zastanawiam jak Makarony panują nad tymi wszystkimi kombinacjami w warunkach produkcji wielkoseryjnej, nie do pominięcia też jest fakt, że każda taka zmiana generuje dodatkowe koszty - dokumentacja, zmiana technologii produkcji, przestawienie maszyn itp. Dobrze, że przy produkcji NB poszli po rozum do głowy.

• 2 tygodnie później...
Napisano

O dziwno koszty tego zabiegu są zaskakująco niskie. Ale roboty trochę przy tym jest więc gratuluje zapału smile.gif Gdyby ktoś potrzebował czujnik kąta skrętu oraz żyroskopowy to pisać pw...mam w dobrej cenie smile.gif

• 1 rok później...
Napisano

Witam Kolegów,

mam pytanko dotyczące instalacji ASR. Sytuacja wygląda następująco . Zgodnie z informacjami jakie były w temacie dotyczącym dołożeniu tempomatu udało mi się go uruchomić, a po modyfikacji mojej wtyczki ELM327 dodatkowo jest już aktywny także na desce.cool.gif

Jednak po rozpędzeniu do 80km/h włączyłem tempomat zwolniłem do 40 włączyłem 2 bieg i aktywowałem tempomat.

Zaczął zrywać przyczepność po czym widać było że jakiś system działa bo silnik redukował obroty po czym znów przyspieszał gazu. frown.gif

Teraz dodałem turbinę moment wzrósł o 100% grinser006.gif no i w tym wypadku ruszenie na mokrym jest dość trudne. crazy.gif

Wymieniłem zestaw klawiszy na konsoli z guzikami CITY i ASR.

Próbowałem go aktywować w MES ale wywaliło błąd ASR Failure i a z centralką ABS nie mozna się połączyć aby sprawdzić jaki mam błąd. confused.gif

Bardzo proszę o ewentualne sugestie co należy sprawdzić, aby zadziałało.

Dzięki z góry za pomoc:)

Napisano

> Wymieniłem zestaw klawiszy na konsoli z guzikami CITY i ASR.

Co ci dadzą klawisze jak centralka ABSu myślę, że nie ma funkcji ASR.

Widzę, że masz silnik 1.2 dziwne by było jakby do silnika jak nazywany jest tu na forum "od kosiarki" fabrycznie byłaby potrzebna montowania centralki z ASR.

Chyba że czegoś nie wiem?

Pozdrawiam

Napisano

> Widzę, że masz silnik 1.2 dziwne by było jakby do silnika jak nazywany jest tu na forum "od

> kosiarki" fabrycznie byłaby potrzebna montowania centralki z ASR.

> Chyba że czegoś nie wiem?

> Pozdrawiam

Mam " kosiarkę" i od nowości ma ASR.

Napisano

> Widzę, że masz silnik 1.2 dziwne by było jakby do silnika jak nazywany jest tu na forum "od

> kosiarki" fabrycznie byłaby potrzebna montowania centralki z ASR.

Silnik jest z turbiną i ma lepsze parametry niż Stilo z silnikiem 1,8.

> Chyba że czegoś nie wiem?

Opisałem zachowanie auta podczas włączania tempomatu dlatego sądziłem, iż ASR jest tylko trzeba go uaktywnić.

Pompę hamulcową mam taką jak tu jest opisane (nie mam żadnej naklejki), ale czarny dekiel dochodzi do wtyczki z kilkoma rzędami styków.

Napisano

> Mam " kosiarkę" i od nowości ma ASR.

Witaj czy twoja pompa hamulcowa wygląda tak jak ta załączona tutaj?

post-137537-14352525553451_thumb.jpg

Napisano

> Witaj czy twoja pompa hamulcowa wygląda tak jak ta załączona tutaj?

Nie zciągałem obudowy akumulatora ale wygląda na 99% na identyczną.

Napisano

> Nie zciągałem obudowy akumulatora ale wygląda na 99% na identyczną.

Dzięki za info, teraz to dopiero zacznę drążyć czemu to nie działa:(

• 2 lata później...
Napisano

Pytanie czy wymienić samą pompę hamulcową czy też serwo.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Napisano
Dnia 4.04.2012 o 23:19, morfeuszpb napisał:

Według naklejki ma ESP, jest to właśnie 8.0 i pewnie czujnik ciśnienia jest zintegrowany w środku.

Centralka abs 8.0 ma w wersji z ESP 46 pinów, a sam abs 26 pinów ale piszę to z tego co wyczytałem z elearna.

Wszystko co opisałem wcześniej tyczy się wersji 5.7 i zostało to praktycznie zrobione przeze mnie, natomiast przy 8.0 to w moim przypadku tylko teoria i wiedza z elearna więc w tym przypadku w 100% pewny nie jestem.

nad tematem ASR/ESP zastanawiałem się jakiś rok temu, ale szybciutko się poddałem. W moim niestety jest wąskie gniazdo, mam auto z końca produkcji, i prawdopodobnie trzeba by się porównywać osprzętem i konfiguracjami bardziej do bravo niż do stilo, a na ten temat informacji w necie było, jak na lekarstwo,

gratulacje autorowi wątku :oki:

Napisano
Pytanie czy wymienić samą pompę hamulcową czy też serwo.

Witam i ktoś odpowie na moje pytanie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.