Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bagażnik na dach - tańsze warianty.

Featured Replies

Napisano

Mam krótkie pytanie.

Czy używaliście bagażników tańszych producentów?

Wiem, że Thule i Mont Blanc są liderami, ale np. interesują mnie tacy producenci jak Atera, Auto Maxi czy Amos (krajowy produkt)

Zastanawiam się czy szukać używki np. Thule z metalowymi kwadratowymi belkami czy iść w coś nowego ww. firm ale nowe i belki aluminium. W niektórych przypadkach koszt zakupu zbliża się do Thule, więc nie wiem.

Napisano

Mam belki firmy CRUZ

Do nich jakieś polskie uchwyty na rowery, zrobiłem z tym bagażnikiem jakieś 1000km w zeszłym sezonie z rowerami - wszystko ok ok.gif

Napisano

Miałem jakieś Piccola i były trochę liche, ale zrobiły ok. 6000km z prędkościami autostradowymi i wszystko było OK.

Teraz mam Cruz dedykowane i te są już porządne i przy 180km/h box nie odpadł grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za opinie. W sieci krążą różne wypowiedzi użytkowników stąd moje pytanie.

Napisano

Mam automaxi, zwykłe, stalowe na relingi, zapinane na klucz. Używam z boxem. Od 3 lat zero problemów, zero oznak zużycia i zniszczenia wink.gif Z czystym sumieniem mogę polecić smile.gif

Napisano

od 6 lat mam coś polskiego producenta za grosze, jeździ i nic się nie dzieje... montowane bezpośrednio na dach

Napisano

> Dzięki wszystkim za opinie. W sieci krążą różne wypowiedzi użytkowników stąd moje pytanie.

bagazniki Taurus. polska firma produkowane w chinach. jakosc dobra cena przystepna.

Napisano

> bagazniki Taurus. polska firma produkowane w chinach. jakosc dobra cena przystepna.

A ja myślałem, że sami produkują w Mikołowie.

Co do jakości - też mi się wydawał dobry, dopóki razem z rowerami nie wylądował na trasie.

Winne np przeznaczone do szybkiego mocowania plastikowe gałki zamiast śrub z podkładkami, dociskające metal na mocowaniach belek. To nie miało prawa wytrzymać. Po zamocowaniu można było zrywać razem z dachem - wydawało się więc ok. Po przejechaniu 70-80km plastik się starł, czy poddał drganiom i po wszystkim .

Koszt w stosunku do oszczednosci na tańszym bagażniku niewspółmierny. I tak dobrze, że wysforowałem się do przodu, były dwa pasy , więc inne auta mogły przeszkodę ominąć, no i że sfrunął z dachu tak, że tylko 3 drobne ryski na aucie zostały .

Pewnie mają inne wersje, ale ta była gorsza niż mój stary bagażnik z malucha.

Napisano

pisze w oparciu o doswiadczenie z belkami i lapami na narty

tak mi mowil sprzedajacy m.in. przy zakupie lancuchow.

Napisano

> pisze w oparciu o doswiadczenie z belkami i lapami na narty

> tak mi mowil sprzedajacy m.in. przy zakupie lancuchow.

Czy masz belki mocowane na ścisk takimi gałeczkami, czy inaczej to jest rozwiązane?

Narty moim zdaniem daja mniejsze obciążenia niż rowery.

Moment działający na mocowania ze wzgledu na wysokośc rowerów jest dużo większy.

Więc może do nart są ok.

Napisano

w najbliższym czasie mają być belki w LIDLU

zakupiłem rok temu, użyłem raz jak dotąd

szkoda że nie ma rowka T a tak to ciężko mi powiedzieć czy są dobre czy złe, dla mnie chyba wystarcza

Napisano

> Mam krótkie pytanie.

> Czy używaliście bagażników tańszych producentów?

> Wiem, że Thule i Mont Blanc są liderami, ale np. interesują mnie tacy producenci jak Atera, Auto

> Maxi czy Amos (krajowy produkt)

> Zastanawiam się czy szukać używki np. Thule z metalowymi kwadratowymi belkami czy iść w coś nowego

> ww. firm ale nowe i belki aluminium. W niektórych przypadkach koszt zakupu zbliża się do

> Thule, więc nie wiem.

Weź dedykowane pod dane auto, by były dobrze spasowane ok.gif

Kiedyś kupiłem dedykowane Thule, używane i byłem bardzo zadowolony.

Teraz mam uniwersalne auto maxi i są problemy z dopasowaniem do dachu przy każdym montażu.

Napisano
  • Autor

> Weź dedykowane pod dane auto, by były dobrze spasowane

> Kiedyś kupiłem dedykowane Thule, używane i byłem bardzo zadowolony.

> Teraz mam uniwersalne auto maxi i są problemy z dopasowaniem do dachu przy każdym montażu.

Ogólnie to chciałem dokonać zakupu w jak najmniejszym budżecie. Ori do mojego auta sporadycznie można trafić a jak już są to się o nie zabijają.

Dziś kupiłem Thele używkę tylko, że belki czarne stalowe smile.gif

Napisano

> Mam belki firmy CRUZ

A kto jest ich przedstawicielem?

Bo sklepy z bagażnikami, które m.in. oferują belki CRUZ nie mają modelu dedykowanego do moich relingów, a nauczony smutnym doświadczeniem wezmę tylko taki, a jak nie to ASO...

Napisano

> A kto jest ich przedstawicielem?

> Bo sklepy z bagażnikami, które m.in. oferują belki CRUZ nie mają modelu dedykowanego do moich

> relingów, a nauczony smutnym doświadczeniem wezmę tylko taki, a jak nie to ASO...

Do mojego auta miałem wybór pomiedzy ASO, Thule i Cruz. Cruz był w "normalnych" pieniądzach - kupiłem go przez jakiś sklep internetowy z Wrocławia. Sprowadzili mi na zamówienie.

Istnieją w ogóle Cruza wg. katalogu na ich stronie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.