Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Outlander 2,5 bena i 10 miesięcy postoju.....

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie-samochód stał 10 miesięcy, akumulator do wyrzucenia oczywiście, przeszedł nowy, mała dolewka oleju i benzyny 10l i zapalił.

Ale obroty świrują równo, check się nie świeci,gaśnie normalnie, automat działa poprawnie, pozostaje pytanie bo przejechał już >500km.

ECU padło?-objawy, nierówne wolne obroty(mega), brak checka i raczej nie pełna moc.

Silnik 2,5l benzyna N/A.

W Aso pod kompa termin dopiero w poniedziałek.

Zaadaptuje się cała elektronika sama, czy raczej nie.

Checka brak,gaśnie normalnie,cały bak beny świeżej.

Auto tak stało odkąd właściciel zmarł. confused.gif

Napisano

Przepal go porządnie. miałem tak niedawno z nissanem stał 2 lata iidentyczne objawy. najpierw wyjeździłem stare 2 letnie paliwo z dwoma uzdatniaczami bo wtryski cos kulawo działały. Potem drugi bak i było nieco lepiej na komputerze brak zastrzeżeń po prostu trzeba dac autu czas

Napisano

Adaptacja komputera, przepalenie katalizatora, wyczyszczenie wtrysków.

Czyli po prostu jedź na autostradę i porządnie go "przepal" wink.gif Jeżeli po 100 km objawy nie znikną, to wtedy trzeba jechać na diagnostykę.

Napisano

A masz pewność że przed postawieniem autko działało poprawnie?

Wartałoby jednak zmienić olej, filtr powietrza, świece, filtr paliwa. Może nawet postarać się o całkowite oczyszczenie zbiornika paliwa.

Bardzo wiele może zależeć od układu ładowania. Nie napisałeś czy auto stało w wilgoci, czy w bdb warunkach.

Być może głupi zaśniedziały styk gdzieś może robi robotę. Jakiś durny nieszczelny wężyk podciśnienia. W tym głównie bym szukał.

Napisano

> A masz pewność że przed postawieniem autko działało poprawnie?

> Wartałoby jednak zmienić olej, filtr powietrza, świece, filtr paliwa. Może nawet postarać się o

> całkowite oczyszczenie zbiornika paliwa.

> Bardzo wiele może zależeć od układu ładowania. Nie napisałeś czy auto stało w wilgoci, czy w bdb

> warunkach.

> Być może głupi zaśniedziały styk gdzieś może robi robotę. Jakiś durny nieszczelny wężyk

> podciśnienia. W tym głównie bym szukał.

Chyba troche przesadzasz...

Auta stoja na stocku czasami dluzej i nic im nie jest...

Przepalic i zobaczyc co sie bedzie dzialook.gif

Napisano
  • Autor

To ,,nówka'' prawie jest 22kkm, po 1 przeglądzie. ok.gif

Stał w nieogrzewanym garażu.

Jutro go przegonię jeszcze.

Napisano

> To ,,nówka'' prawie jest 22kkm, po 1 przeglądzie.

> Stał w nieogrzewanym garażu.

> Jutro go przegonię jeszcze.

ii 2,5 ??, chyba 2,4 albo 2,0 , wydaje mi sie ze zalanie auta paliwem premium + dodatek do czyszczenia wtryskow i kilkaset kilometrów dynamicznej jazdy najlepiej na autostradzie itd problem rozwiaze sie sam

Napisano
  • Autor

Nie patrzyłem w dowód-2,4l/2008r ok.gif

Tak właśnie mam zamiar zrobić ok.gif

Bo dla mnie to elektronika-jeżeli wyjąłem aku z napięciem 7,8v oslabiony.gif + ew zapieczone wtryskiwacze,przepustnica reaguje prawidłowo ok.gif, podobnie jak wszystkie elektroniczne/elektryczne bajery.Przy but.gif 70/30 trasa średnie spalanie mierzone pod korek wyszło 18,8l Pb 95/komp 18,1l-tyle to pali? Bo mocy nie czuć specjalnie-ale końcówka wydechu nie okopcona,czyli przepala tyle icon_eek.gif

Napisano

> Nie patrzyłem w dowód-2,4l/2008r

> Tak właśnie mam zamiar zrobić

> Bo dla mnie to elektronika-jeżeli wyjąłem aku z napięciem 7,8v + ew zapieczone

> wtryskiwacze,przepustnica reaguje prawidłowo , podobnie jak wszystkie

> elektroniczne/elektryczne bajery.Przy 70/30 trasa średnie spalanie mierzone pod korek wyszło

> 18,8l Pb 95/komp 18,1l-tyle to pali? Bo mocy nie czuć specjalnie-ale końcówka wydechu nie

> okopcona,czyli przepala tyle

18 to mozliwe ale tylko w miescie przy duzym bucie ,przy normalnej jezdziebedziesz mial ok 12 litrow w miescie i do 8-10 przy trasie

Napisano

> .Przy 70/30 trasa średnie spalanie mierzone pod korek wyszło

> 18,8l Pb 95/komp 18,1l-tyle to pali? Bo mocy nie czuć specjalnie-ale końcówka wydechu nie

to coś za dużo Ci pali

u mnie jakieś 19 litrów łyka fał ósemka 4.7 przy dynamicznej jeździe po Warszawie

Napisano

> Nie patrzyłem w dowód-2,4l/2008r

> Tak właśnie mam zamiar zrobić

> Bo dla mnie to elektronika-jeżeli wyjąłem aku z napięciem 7,8v + ew zapieczone

> wtryskiwacze,przepustnica reaguje prawidłowo , podobnie jak wszystkie

> elektroniczne/elektryczne bajery.Przy 70/30 trasa średnie spalanie mierzone pod korek wyszło

nie chcesz sprzedać , albo zamienić na Diesla 270751858-jezyk.gif , jaka skrzynia cvt czy manual ??

Napisano
  • Autor

CVT 4x4;ale to nie mój grinser006.gif,miałem go tylko ,,naprawić'' , co się udało smile.gif-jałowe trzyma równe,lepiej się zbiera.

Dzięki za porady ok.gif

Dużo palił bo gaz w podłodze b. często wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.