Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

potrzebny patent na wlew paliwa

Featured Replies

Napisano

mam problem jak to zrobić cieknie paliwo z korka

kupiłem nawet nowy korek ale to i tak nic nie dało c skręcam w prawo to sie bena rozlewa pomocy confused.gif

Napisano

> mam problem jak to zrobić cieknie paliwo z korka

> kupiłem nawet nowy korek ale to i tak nic nie dało c skręcam w prawo to sie bena rozlewa pomocy

czy to na pewno wina korka (skoro po wymianie nic się nie zmieniło)

może sprawdź czy nie jest pęknięty wąż wlewu albo najbliższe okolice

Napisano

> kupiłem nawet nowy korek ale to i tak nic nie dało c skręcam w prawo to sie bena rozlewa pomocy

w prawo?? a nie w lewo?? ale nawet jak masz mniej pwaliwa??

Napisano
  • Autor

> w prawo?? a nie w lewo?? ale nawet jak masz mniej pwaliwa??

sorki w lewo jak mam dużo paliwa i to cieknie po lakierze wypływa góra jak otworze klapke to jest tam wszystko mokre

Napisano

Mam to samo - wydaje mi się że są szyny te plastikowe w których się obraca korek wyrobione i poprostu słabo go dociska przy zamknięciu - jest luz na uszczelce korka. I wtedy nieważnie czy korek stary czy nowy - cieknąć będzie. Będę próbował tunin gować korek tak, żeby dać grubsze uszczelki, a jak nie pomoże to trzeba bedzie zmienic ten plastikowyt wlew

Napisano
  • Autor

> Mam to samo - wydaje mi się że są szyny te plastikowe w których się obraca korek wyrobione i

> poprostu słabo go dociska przy zamknięciu - jest luz na uszczelce korka. I wtedy nieważnie czy

> korek stary czy nowy - cieknąć będzie. Będę próbował tunin gować korek tak, żeby dać grubsze

> uszczelki, a jak nie pomoże to trzeba bedzie zmienic ten plastikowyt wlew

myślałem cos takiego dać ale to troche roboty blacharskiej

http://allegro.pl/wlew-paliwa-korek-fk-jom-wlew-chrom-z-blacha-i2103546658.html

Napisano

Miałem tak jak kupiłem sobie korek z kluczykiem

myslałem że wlaśnie może cos z wlewem jest nie tak

ale póżniej wróciłem do starego korka i po problemie

Napisano

U mnie nawet jak kupiłem nowy korek, to dalej ciekło. Okazało się że mocno zmęczony jest rant wlewu. Nie wiem czy czasem na tym rancie nie powinna być guma. Ja rant wlewu obłożyłem czarnym silikonem i mam spokój.

Napisano

Miałem podobny problem, tylko że u mnie był nie oryginalny korek i przy dużej ilości paliwa przeciekało, po zmianie korka nie na nowy( tylko jakąś używkę fiatowską ) problem znikł

Napisano

olej te sportowewlewy paliwa. bierzesz kupujesz nowy wlew z seja, troche roboty by dopasowac i nic cieknie ale musi byc nowy. ja miałem sparco ale i tak były problem bo musisz nuszczelnic polaczenie metalowe silikonem i nawet najdroższe po kilku tygodniach puchły

Napisano

A może odpowietrzenie baku jest nie halo, u mnie w cienkim jak zalałem powyżej powyżej połowy zbiornika to ciśnienie wywalało mi bene z pod zakrętki jak było mniej to ok wszystko. Ale nic z tym nie robiłem jeździłem z tym tak jak było

Napisano
  • Autor

> A może odpowietrzenie baku jest nie halo, u mnie w cienkim jak zalałem powyżej powyżej połowy

> zbiornika to ciśnienie wywalało mi bene z pod zakrętki jak było mniej to ok wszystko. Ale nic

> z tym nie robiłem jeździłem z tym tak jak było

No i tu jest sprawa jasna zdemontowany węgiel aktywny a rurka zaślepiona 270751858-jezyk.gif

• 4 miesiące później...
Napisano

Gdy zatankuję do pełna do wylewa mi się paliwo przez korek wlewu paliwa. Problem polega na tym, że ciśnienie w baku wywala paliwo przez korek. Po odkręceniu korka paliwo jest dosłownie przy samym wlewie. Dzieje się tak nie tylko w czasie jazdy, również jak stał parę dni. Gdy paliwa jest mniej to nic się złego nie dzieje. Który zawór jest odpowiedzialny za to ciśnienie:

1. zawór przy pochłaniaczu par??

2. zawór przy zbiorniku, dalej przewody idą do pochłaniacza par??

3. zawór przy wlewie paliwa??

4. co innego??

Niby w mądrej książce jest napisane że odpowiada za wzrost ciśnienia ten zawór przy wlewie. Sprawdzałem go i albo mam odwrotnie zamontowany po przepuszcza powietrze z zewnątrz albo działa na zasadzie że do pewnego ciśnienia blokuje a po max wzroście ciśnienia po prostu pęka. Może ktoś pomóc??

Rady w stylu "nie tankuj do pełna" możecie sobie darować smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.