Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

temperatura xenonu?

Featured Replies

Napisano

Na alledrogo wybór żarówek xenonowych jest duży jak i xenon kitów typu HDI itp... ale nie o to chodzi...

Jaka barwa światła jest zbliżona najbardziej do fabrycznie montowanych? 4300 6000 8000 12000 K

Która barwa najmniej męczy oczy?

Napisano

> Na alledrogo wybór żarówek xenonowych jest duży jak i xenon kitów typu HDI itp... ale nie o to

> chodzi...

> Jaka barwa światła jest zbliżona najbardziej do fabrycznie montowanych? 4300 6000 8000 12000 K

> Która barwa najmniej męczy oczy?

4300K, fabryczne żarówki mają coś koło 3200K, więc 4300K będą białe, nie niebieskawe ok.gif

Napisano

> Na alledrogo wybór żarówek xenonowych jest duży jak i xenon kitów typu HDI itp... ale nie o to

> chodzi...

> Jaka barwa światła jest zbliżona najbardziej do fabrycznie montowanych? 4300 6000 8000 12000 K

> Która barwa najmniej męczy oczy?

Z tego co mi wiadomo, to na początku samochodów z ksenonami montowano 4300K, a obecnie montuje się 6000K.

Napisano

> 4300K, fabryczne żarówki mają coś koło 3200K, więc >4300K będą białe, nie niebieskawe

Halogeny maja 3200k.

Napisano

> Z tego co mi wiadomo, to na początku samochodów z ksenonami montowano 4300K, a obecnie montuje się

> 6000K.

I nadal montuje sie 4300k.

Napisano

> Z tego co mi wiadomo, to na początku samochodów z ksenonami montowano 4300K, a obecnie montuje się

> 6000K.

Chyba w zenonach z Allegro.

Napisano

Większość zenowiczów używa 6000 i 8000 żeby był lans, ale fabryczny ksenon ma chyba mniej niż 4300.

Napisano

> Większość zenowiczów używa 6000 i 8000 żeby był lans, ale fabryczny ksenon ma chyba mniej niż 4300.

Fabryczny ma 4300, ale w jakims czasopismie wyczytalem ze niektorzy producenci montuja juz 6000 K.

Tekst jeden

Tekst drugi

Gotowe zdjecia

Napisano

> Jaka barwa światła jest zbliżona najbardziej do fabrycznie montowanych?

Tylko i wyłącznie 4300 K, taką temperaturę mają fabryczne i tylko takie mają sens. Chyba że chcesz mieć bardziej "nebeszkie" i przy okazji nic nie widzieć na mokrym wink.gif

Napisano

> I nadal montuje sie 4300k.

Ponoć Paat B6 miał 5000k i patrząc na jego lampy, może to być prawda.

Napisano

> Ponoć Paat B6 miał 5000k i patrząc na jego lampy, może to być prawda.

Ponoć...

Napisano

> Ponoć...

Wiesz, nie badałem tego, ale patrząc po barwie to tak może być. Ale moim zdaniem 5000k jest zupełnie ok. ok.gif

Napisano

Najbardzije zbliżone do zwykłej żarówki to 4300 i 5000 , ja posiadam 4300 i nie żałuję ...

tabela.jpg

Napisano

> Najbardzije zbliżone do zwykłej żarówki to 4300 i 5000 , ja posiadam 4300 i nie żałuję ...

Jeśli mowa o HIDzie, to będziesz żałował, jak się pewien Pan dopatrzy w pewnym przypadku.

Napisano

Mam allegrowe zestawy od jakis 4 lat w 3 autach starszych i nowszych z soczewka , bez soczewki i jakos nikt nigdy sie " niedopatrzyl" spineyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.