Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Swist i gwizd. Uszczelki wymienione i co dalej?

Featured Replies

Napisano

Cos mi ostatnio gwizdze wiatr przy szybkie jak ja sie minimalnie ruszy to troche przestaje. Wymusilem wymiane uszczelek na gwarancji i nadal gwizdze. Co dalej? Gdzie szukac? Moze mocowanie szyby sie poluznilo i nie dochodzi do konca? Ciezko to stwierdzic bo chowa sie dosc gleboko. A moze wlatuje gdzies indziej? Dopychanie szyby na bok podczas jazdy nie pomaga.

Poza tym Heniek z ASO wsiada i przy 60 mowi, ze jest ok pad.gif

Napisano

A przy jakiej prędkości ci śwista?

Napisano
  • Autor

> A przy jakiej prędkości ci śwista?

Od 80-90. Powyzej 120 to juz bardzo glosno. Kiedys na niemieckiej autostradzie i przy 180km/h bylo cicho nic nie swistalo. Od 3 miesiecy swiszcze caly czas.

Napisano

Jedz do ASO i zgłoś usterke.

Wsiądz do auta razem z kolesiem z ASO i niech słucha przy konkretnych predkościach

Napisano
  • Autor

> Jedz do ASO i zgłoś usterke.

> Wsiądz do auta razem z kolesiem z ASO i niech słucha przy konkretnych predkościach

Nie ma za bardzo jak bo przeciez nei bede po miescie 100km/h jezdzil. Czy to moze byc szyba?

Napisano

> Nie ma za bardzo jak bo przeciez nei bede po miescie 100km/h jezdzil. Czy to moze byc szyba?

jedź na s8 tongue.gif

Napisano

> Nie ma za bardzo jak bo przeciez nei bede po miescie 100km/h jezdzil.

Jedz na trase.

> Czy to moze byc szyba?

Szyba, uszczelka......

Napisano
  • Autor

> jedź na s8

Chyba tak bedzie trzeba zrobic bo po Modlinskiej nie ma jak zlosnik.gif Najgorsze sa takie usterki oslabiony.gif

Napisano

> Chyba tak bedzie trzeba zrobic bo po Modlinskiej nie ma jak Najgorsze sa takie usterki

Ktoś ostatnio miał podobny problem chyba z Aveo i okazało się, że coś źle są spasowane drzwi, czy źle osadzone na zawiasach ...

Napisano

> Nie ma za bardzo jak bo przeciez nei bede po miescie 100km/h jezdzil. Czy to moze byc szyba?

Może być szyba, coś nie tak z karoserią (np odstają drzwi lub się jakaś szczelina powiększyła) lub wygłuszeniem w karoserii.

Napisano

Po prostu trzeba dogiąć całą ramkę szyby na tzw "kolanie", tylko każdy się boi tego zrobić.

Napisano
  • Autor

> Po prostu trzeba dogiąć całą ramkę szyby na tzw "kolanie", tylko każdy się boi tego zrobić.

Co ciekawe szyba Jezdzi po gumowej uszczelce. Rana jest na dole w drzwiach. Moze najpierw I'm powiem żeby szyba wyżej podjezdzala.

Napisano

W V50 jak świstało to nie tykali się uszczelek, tylko poprawili tą listwę, poziomą która ma taką misiową uszczelkę i jak się szybę opuszcza to ona ją brudzi (wiedzą która? zlosnik.gif), no i przestało świstać - może nią trzeba się zając zlosnik.gif

Napisano

A drzwi spasowane OK?

Ja miałem świst po wymianie zamka (po włamie).

Jak dociągałem ręką ramkę drzwi - świst ustawał.

Podjechałem do warsztatu, dociągnęli na maksimum ramkę do karoserii - teraz mam znowu całkowitą ciszę...

Napisano
  • Autor

> A drzwi spasowane OK?

> Ja miałem świst po wymianie zamka (po włamie).

> Jak dociągałem ręką ramkę drzwi - świst ustawał.

> Podjechałem do warsztatu, dociągnęli na maksimum ramkę do karoserii - teraz mam znowu całkowitą

> ciszę...

Szarpalem i sie nie ruszają. Swist raczej pojawia sie w okolicach okna.

Napisano

> Cos mi ostatnio gwizdze wiatr przy szybkie jak ja sie minimalnie ruszy to troche przestaje.

> Wymusilem wymiane uszczelek na gwarancji i nadal gwizdze. Co dalej? Gdzie szukac? Moze

> mocowanie szyby sie poluznilo i nie dochodzi do konca? Ciezko to stwierdzic bo chowa sie dosc

> gleboko. A moze wlatuje gdzies indziej? Dopychanie szyby na bok podczas jazdy nie pomaga.

> Poza tym Heniek z ASO wsiada i przy 60 mowi, ze jest ok

u mnie gwizdała szczelina między drzwiami a lusterkiem wstecznych stronie pasażera. pomogła taśma izolacyjna w kolorze lakieru. nic nie widać i nic nie gwizda.

Napisano

pierwsze co się robi w takich wypadkach to okleja drzwi, okno taśmą i sprawdza czy jest poprawa...jeśli jest to po kolei zdejmuje się odcinki taśmy i szuka miejsca odpowiedzialnego za świst...

Napisano
  • Autor

> pierwsze co się robi w takich wypadkach to okleja drzwi, okno taśmą i sprawdza czy jest

> poprawa...jeśli jest to po kolei zdejmuje się odcinki taśmy i szuka miejsca odpowiedzialnego

> za świst...

No to im podpowiem.

Napisano

u mnie gwizdała szczelina między listwą plastikową na dachu, a rynienką w której jest zamontowana. Przenosiło się jakby na ramkę drzwi i wstępnie tam szukałem.

Napisano

> No to im podpowiem.

a nie szkoda ci czasu na ASO? szeroka taśma i samemu to zrobisz...

Napisano
  • Autor

> a nie szkoda ci czasu na ASO? szeroka taśma i samemu to zrobisz...

Zajmie mi to mnostwo czasu. Bo nigdy tych boczkow nei rozbieralem. Materialow w internecie raczej malo. A tak niech sie sami mecza.

Napisano

> Zajmie mi to mnostwo czasu. Bo nigdy tych boczkow nei rozbieralem. Materialow w internecie raczej

> malo. A tak niech sie sami mecza.

jakich boczków? tu chodzi tylko o oklejenie ramy drzwi (gdzie są szczeliny między drzwiami i karoserią) oraz szyby i lusterka i zobaczenie, czy jest poprawa...

Napisano
  • Autor

> jakich boczków? tu chodzi tylko o oklejenie ramy drzwi (gdzie są szczeliny między drzwiami i

> karoserią) oraz szyby i lusterka i zobaczenie, czy jest poprawa...

Ale zeby to poprawic trzeba bedzie trzeba na pewno cos rozbierac. zlosnik.gif

Napisano

> Ale zeby to poprawic trzeba bedzie trzeba na pewno cos rozbierac.

Na poprawę mozesz już jechać do serwisu. Ale będziesz mógł im od razu paluchem pokazać gdzie świszczy.

mar00ha

Napisano

> Ale zeby to poprawic trzeba bedzie trzeba na pewno cos rozbierac.

Nie. Po prostu oklej drzwi z zewnątrz taśmą (tą całą do okoła szczelinę pomiedzy drzwiami i karoserią) i jazda na szosę. Jak się poprawi to po kolei odklejasz jakiś odcinek taśmy i znowu w drogę. I tak po kolei szukasz miejsca świerszcza. waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Nie. Po prostu oklej drzwi z zewnątrz taśmą (tą całą do okoła szczelinę pomiedzy drzwiami i

> karoserią) i jazda na szosę. Jak się poprawi to po kolei odklejasz jakiś odcinek taśmy i znowu

> w drogę. I tak po kolei szukasz miejsca świerszcza.

Tak zrobie. ok.gif

Napisano

> Tak zrobie.

Tak samo oklej też szczeliny pomiędzy szybą oraz drzwiami i potestuj. I nie zapomnij dać znać czy udało się zlokalizować drania... zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.