Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do oglądaczy i tych co ze zdjęcia historię auta znają

Featured Replies

Napisano

Jest sobie takie auto:

http://otomoto.pl/chevrolet-aveo-klimatyzacja-lpg-C23188292.html

No i spodobało sie mojej mulher.gif. Powiedziała chodźmy, zobaczmy, kupmy. Czy wprawne oko fachowców z AK powie czy coś z autem może być nie tak? Już mam swoje typy ale umówię się ze sprzedającym to się przekonam jeszcze na własne oczy.

Napisano

2 letnie auto i już dwóch właścicieli , dziwne .....

Nie pochwalam ocen samochodów ze zdjęć i na temat spasowania elementów nie ma co mówić.

Ale , właśnie jest jedno ale .... Pytanie do posiadaczy CHEVROLETA.

Czy zacieki lakieru na progach i elementach nadkola tylnego to normalne ???

Napisano

> Czy zacieki lakieru na progach i elementach nadkola tylnego to normalne ???

ty widzisz zacieki a ja artefakty kompresji JPEG smile.gif

Zdjęcia do bani - samochód trzeba po prostu obejrzeć.

i nie oszczędzaj kasy - kup elektroniczny czujnik grubości lakieru - z nim nic się nie ukryje.

Napisano

> ty widzisz zacieki a ja artefakty kompresji JPEG

> Zdjęcia do bani - samochód trzeba po prostu obejrzeć.

> i nie oszczędzaj kasy - kup elektroniczny czujnik grubości lakieru - z nim nic się nie ukryje.

całkiem możliwe smile.gif dlatego zawsze mówie ,że ze zdjęć niewiele się da wywnioskować spineyes.gif

Napisano

Ale fakt ze pierwszy wlasciciel pozbyl sie auta po 3kkm, jest dosc podejrzany.

Napisano

Jest parę znaków zapytania:

1. Auto powinno być na gwarancji a nie jest, bo pan przyoszczędził i założył instalację KME, zamiast BRC w ASO no.gif

2. Pewnie nie ma żadnego przeglądu w ASO, więc przebieg nie do potwierdzenia - sprawdzić.

3. Do sprawdzenia za ile kupił samochód od I wł. - będzie mniej więcej wiadomo, czy kupił rozbite (tanio) czy pełnowartościowe (drogo)

4. Fabryka dawała opony Continental (auta z Żerania) lub Hankook (z Korei) - po co wymieniał prawie nowe opony (auto miało 10kkm przebiegu jeśli to co pisze jest prawdą) na nowe?

5. Zimówki są w złym rozmiarze, ale to szczegół hehe.gif

6. ESP oczywiście nie ma

7. "na bęzynie" facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> 2 letnie auto i już dwóch właścicieli , dziwne .....

> Nie pochwalam ocen samochodów ze zdjęć i na temat spasowania elementów nie ma co mówić.

> Ale , właśnie jest jedno ale .... Pytanie do posiadaczy CHEVROLETA.

> Czy zacieki lakieru na progach i elementach nadkola tylnego to normalne ???

chyba tak wink.gif bo widziałem taki zaciek na kumpla aveo I odbieranym razem ze mną z salonu, 2 lata później zacieku nie było bo łada wjechała jego pracownikowi w ten element zlosnik.gif

Napisano

> Jest parę znaków zapytania:

Dokładnie tak.

"Auto z przebiegiem 3150 km kupiłem od 1-go właściciela ,który zakupił go w Polsce w Salonie Chevroleta w Warszawie ul.Rudnickiego i tam też go serwisował."

O jakim "serwisowaniu" może być mowa przy przebiegu 3 kkm ?? Aż tak bardzo wadliwy egzemplarz ??

Co skłania do sprzedaży samochodu po zrobieniu +/- 2 miesięcznego przebiegu ? Nie przypadkiem "całka" ?

Co powoduje, że w nowym aucie trzeba nabijać klimę ? Czyżby czynnik uciekł w związku z uszkodzeniami powypadkowymi ?

Czemu na tylnej klapie jest naklejka Nexteam, czyli salonu z ul. Modlińskiej, jak auto było kupione w salonie przy ul. Rudnickiego ?

Najbardziej prawdopodobne wydaje mi się, że obecny właściciel kupił auto po "całce", przy okazji naprawy go "doposażył" a teraz chce sprzedać.

Dodatkowo - zdjęcia robione na mokrym aucie, dla efektu błyszczącego lakieru.

Napisano

> O jakim "serwisowaniu" może być mowa przy przebiegu 3 kkm ?? Aż tak bardzo wadliwy egzemplarz ??

> Co skłania do sprzedaży samochodu po zrobieniu +/- 2 miesięcznego przebiegu ? Nie przypadkiem

> "całka" ?

Napiszę tak, znam takie auto, które trzeba serwisować co ok. 2000km, bo mija rok i nadchodzi czas zmiany oleju i filtrów zlosnik.gif

Napisano

> Napiszę tak, znam takie auto, które trzeba serwisować co ok. 2000km, bo mija rok i nadchodzi czas

> zmiany oleju i filtrów

Mojej żony było po roku w serwisie przy przebiegu 6 kkm.

Napisano

> Mojej żony było po roku w serwisie przy przebiegu 6 kkm.

Mojej samochód nie ma jeszcze 6000 nalotu, a już 2,5 roku nim jeździ rotfl.gif

Napisano

> Dokładnie tak.

> "Auto z przebiegiem 3150 km kupiłem od 1-go właściciela ,który zakupił go w Polsce w Salonie

> Chevroleta w Warszawie ul.Rudnickiego i tam też go serwisował."

> O jakim "serwisowaniu" może być mowa przy przebiegu 3 kkm ?? Aż tak bardzo wadliwy egzemplarz ??

> Co skłania do sprzedaży samochodu po zrobieniu +/- 2 miesięcznego przebiegu ?

O czym Ty mowisz? Co rok trzeba zmienic olej i filtr - to juz jest powod by serwisowac. Zalozmy ze zrobil te 3kkm przez 1,5 roku... Sądzisz ze nie trzeba bylo byc w serwisie ani razu???

Bo Ty robisz 3kkm miesiecznie, to od razu myslisz ze inni tez?? Ja robie miesiecznie 6kkm od paru lat i co z tego..

Napisano

> Prywatnym autem ?

Sluzbowym 6kkm. Prywatnym 1kkm dodatkowo.

A ten ktos mogl zrobic 3kkm przez rok albo półtora.. jak moj ś.p.dziadek co sprzedawal 5-letni samochod z przebiegiem 12kkm...

Napisano
  • Autor

Będę sprawdzę czy to jakiś "ulep" czy cacko. Zastanawiające są te naklejki na klapie, rozmiary opon, przebiegi, pozbywanie się auta o takim przebiegu i wieku.

No ale u mnie pod blokiem stoi Uno bodaj z 97r. i ma 23tys. zrobione tylko tłumnik przerdzewiały od stania, al e właściciel jeździ tylko na działkę oddaloną o 5km.

Napisano

> 5. Zimówki są w złym rozmiarze, ale to szczegół

A jaki powinien tam być? Bo w opisie jest inny niz na zdjęciu...

Napisano

> A jaki powinien tam być? Bo w opisie jest inny niz na zdjęciu...

No właśnie, na zdjęciu są OK, rozmiar z opisu byłby za mały.

Ale przyznam, bardziej zastanawia mnie wymiana fabrycznych letnich opon na nowe przy tym przebiegu...

Napisano

> No właśnie, na zdjęciu są OK, rozmiar z opisu byłby za mały.

> Ale przyznam, bardziej zastanawia mnie wymiana fabrycznych letnich opon na nowe przy tym

> przebiegu...

Wiesz, alloysy nie oryginalne to może kupił do nich większe opony... niewiem.gif

ALE:

cytat z filmu RONIN "jak są jakieś wątpliwości... to nie ma żadnych wątpliwości" wink.gif

Napisano

> Wiesz, alloysy nie oryginalne to może kupił do nich większe opony...

185/60R14 - rozmiar fabryczny w tej wersji.

BTW. ogłoszenie zniknęło hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.