Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Radio AD 182H i mp3

Featured Replies

Napisano

Posiadam AD182H, które jak wiadomo ma sterowanie CD. Pytanie brzmi, czy tego typu przejściówka wystarczy do podłączenia odtwarzacza mp3? Gdzieś czytałem, że w radiu musi być AUX, ale jeśli jest sterowanie CD to nie wystarczy?

Napisano

Radio POZWOLI się przełączyć na AUX po zmostkowaniu 2 pinów w tej niebieskiej wtyczce. Kup, podłącz i zobacz czy się przełącza (przyciskiem Source). Jak nie, to powiem Ci, które piny musisz zmostkować. palacz.gif

Napisano

> Radio POZWOLI się przełączyć na AUX po zmostkowaniu 2 pinów w tej niebieskiej wtyczce. Kup, podłącz

> i zobacz czy się przełącza (przyciskiem Source). Jak nie, to powiem Ci, które piny musisz

> zmostkować.

O! To ja tu wypytuję o CD i inne zmieniarki a tu można taki myk zrobić?

Czemu nie pisaliście cfaniaczek.gif Już kupuję przelotkę i podpinam mp3-kę cool.gif

Napisano

285825560-2158953454.jpg

tam widać że już są jakieś dwa piny zmostkowane tylko nie wiadomo czy dobre jak to u chińczyków ;D

post-150434-14352515831216_thumb.jpg

Napisano

> O! To ja tu wypytuję o CD i inne zmieniarki a tu można taki myk zrobić?

> Czemu nie pisaliście Już kupuję przelotkę i podpinam mp3-kę

Ja miałem ten diwajs i jednak wybrałem zmieniarkę. Zmiana utworów działała z kierownicy i w ogóle lepiej było grinser006.gif Jak miałem podpiętą mp3kę Pentagrama to głośność na mp3 nie mogła przekroczyć połowy skali bo zaczynały się trzaski jak ze zdartej płyty. Jak podpinałem telefony Nokia to podobnie za to Sorry Ericsson mógł naparzać na maxa i grało ładnie zlosnik.gif W pozostałych przypadkach- dla mnie był za cicho palacz.gif Nie mam pojęcia skąd ta zależność wynikała.

Napisano

> Ja miałem ten diwajs i jednak wybrałem zmieniarkę. Zmiana utworów działała z kierownicy i w ogóle

> lepiej było Jak miałem podpiętą mp3kę Pentagrama to głośność na mp3 nie mogła przekroczyć

> połowy skali bo zaczynały się trzaski jak ze zdartej płyty. Jak podpinałem telefony Nokia to

> podobnie za to Sorry Ericsson mógł naparzać na maxa i grało ładnie W pozostałych przypadkach-

> dla mnie był za cicho Nie mam pojęcia skąd ta zależność wynikała.

Z czułości wejścia liniowego w radiu. Miałeś po prostu przester bo wyjście słuchawkowe to jednak nie liniowe...

Napisano

> Z czułości wejścia liniowego w radiu. Miałeś po prostu przester bo wyjście słuchawkowe to jednak

> nie liniowe...

Cokolwiek by to znaczyło... Uprzedzam, że takie coś może wystąpić przy podpięciu odtwarzacza. palacz.gif

Napisano

> Posiadam AD182H, które jak wiadomo ma sterowanie CD. Pytanie brzmi, czy tego typu przejściówka

> wystarczy do podłączenia odtwarzacza mp3? Gdzieś czytałem, że w radiu musi być AUX, ale jeśli

> jest sterowanie CD to nie wystarczy?

Ja mam kaseciaka i używam takiej przejściówki jak poniżej zlosnik.gif Podpinam telefon i mam zestaw głośnomówiący, radio, mp3 i co kolwiek co ma wyjście na mini jacka zlosnik.gif

radom_adapter.jpg

Napisano
  • Autor

> lepiej było Jak miałem podpiętą mp3kę Pentagrama to głośność na mp3 nie mogła przekroczyć

> połowy skali bo zaczynały się trzaski jak ze zdartej płyty. Jak podpinałem telefony Nokia to

> podobnie za to Sorry Ericsson mógł naparzać na maxa i grało ładnie W pozostałych przypadkach-

> dla mnie był za cicho Nie mam pojęcia skąd ta zależność wynikała.

Każdy słucha na innej głośności, u mnie zawsze radio gra i na skali mam 4 lub 5, bardzo rzadko 6. Wystarczy do dobrego odbioru z mp3?

Napisano

> Ja mam kaseciaka i używam takiej przejściówki jak poniżej Podpinam telefon i mam zestaw

> głośnomówiący, radio, mp3 i co kolwiek co ma wyjście na mini jacka

i gadasz do klapki po kasecie ? gdzie mikrofon ? 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Posiadam AD182H, które jak wiadomo ma sterowanie CD. Pytanie brzmi, czy tego typu przejściówka

> wystarczy do podłączenia odtwarzacza mp3? Gdzieś czytałem, że w radiu musi być AUX, ale jeśli

> jest sterowanie CD to nie wystarczy?

sa emulatory zmieniarek - na karcie SD robisz folderki CD01, CD02 ..itd w kazdym do 100 utworow

podpinasz skrzyneczke jako zmieniarke - wkladasz kate i bam - radio widzi zmieniarke - dalej normalnie

IMHO najlepsze (nienajtansze frown.gif ) rozwiazanie problemu MP3 - zadne transmitery, kabelki, przejsciowki

nic sie nie plata, a jak ktos ma sterowanie w kierze to juz wogole musi miec smile.gif

Napisano

> i gadasz do klapki po kasecie ? gdzie mikrofon ?

W telefunie smile.gif

Napisano

> IMHO najlepsze (nienajtansze ) rozwiazanie problemu MP3 -

IMHO najlepsze (niestety nie naładniejsze) jest wstawienie radia niefabrycznego z obsługą mp3 (w dzisiejszych czasach chyba każde)

> nic sie nie plata, a jak ktos ma sterowanie w kierze to juz wogole musi miec

Nadal do zrobienia, ale albo dodatkowy koszt albo trochę roboty przy tym jest.

Napisano
  • Autor

> Ja miałem ten diwajs i jednak wybrałem zmieniarkę. Zmiana utworów działała z kierownicy i w ogóle

Fabryczna zmieniarka grundig czyta nagrywane płyty?

Napisano

> Fabryczna zmieniarka grundig czyta nagrywane płyty?

Tak, czyta. Tylko, że audio. I czasami zdarza jej się "przeskoczyć" na wybojach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.