Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G]Astra do oceny warto/nie warto?

Featured Replies

Napisano

Witajcie Panowie

Trafiłem na takie oto ogłoszenie: http://allegro.pl/show_item.php?item=2271906347

Czy warta jest ta oferta uwagi? Cena jest w porządku?

Na co zwrócic uwage przy zakupie poza ogólnymi przykazaniami "zakupowymi?

Jak sprawuje się ten silnik?

Auto prezentuje się dość atrakcyjnie mam jego nr VIN. Prawdopodobnie pochodzi z okolic Kłobucka i mam trochę cykora że mogło oglądać świat spod wody smile.gif

Czy w mocy bedzie wyczuwalna roznica z moja fka z 71 kucami?

Napisano

Sprzedający handlarz, osobiście wolę osoby prywatne. Sam widok wypucowanego silnika i świecących się plastików przyprawia mnie o mdłości. Wiem, bo sam niedawno szukałem auta.

Na pierwszy rzut oka wygląda nieźle, jak krajowe to mając VIN próbuj sprawdzić w ASO.

Napisano
  • Autor

> Sprzedający handlarz,

Na dodatek z warsztatem od blacharki smile.gif Co wzbudza we mnie pewne podejrzenia...

W rozmowie, auto rzekomo nie bite.

Napisano

> W rozmowie, auto rzekomo nie bite.

Na fotach widać ,że była malowana ( przód ). Wersja Riviera, a na lewych drzwiach brak znaczka R i listwa drzwi z wersji ECO4. Lampy przednie ciemne - albo fanaberia poprzedniego właściciela, albo mus był wymienić w związku z naprawą. Na przednim wzmocnieniu brak tabliczki, ale to nie reguła - jedne maja inne nie.

Oględziny tylko z miernikiem.

Napisano

Przód robiony na bank. Bardzo dokładnie obejrzyj.

4 lata samochód, z tego 2 lata z gazem i 23000 km hahaha.gif

Napisano

No cóż,

Nie wiem skąd ta cena no.gif

ale w tamtym roku kupowałem Astrę z tym samym silnikiem tylko że kombi (takie same wyposażenie - nawet radio te samo 270635636-JUMP2.gif), pełny serwis Aso 102kkm z 2007r - bez gazu za 16700zł

Silnik jest ok. ok.gif jak nie jesteś fanem szybkiej jazdy, łańcuch też ma swoje zalety - po zakupie nie musiałem ponosić tzw. "wymian koniecznych". ogromny PLUS to zużycie paliwa - średnio 6l/100

Napisano

ręczna robota czy takie wersje się zdarzają confused.gif

Mam na myśli tzw. chrom

Napisano

> ręczna robota czy takie wersje się zdarzają

> Mam na myśli tzw. chrom

Ręczna robota facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

Za taką cenę, to chyba lepiej kupić Astrę H - powinno starczyć na taką z końca 2006 r.

Napisano
  • Autor

Dzięki za info Panowie.

Porozglądam się dalej, mam czas więc wolę na spokojnie znaleźć pewniejszą sztukę.

Napisano

to auto jeszcze pół roku temu było za 18 tys tylko że w stanie do "naprawy", wiem bo sam się zastanawiałem zeby je kupić i sobie zrobic ale przekalkulowałem i było to nieopłacalne, byłowalone z przodu i z tyłu-niegroźnie no ale było

Napisano
  • Autor

Poprzedniego klepaka sobie darowałem. Dzięki za spostrzeżenia.

Co natomiast sądzicie o tym egzemplarzu? http://otomoto.pl/opel-astra-twin-sport-C23864178.html

Czy rzeczywiście może mieć tak mały przebieg i czy w oku specjalistów można mieć do czegoś uwagi sadząc po zdjęciach?

Napisano

> przepraszam za głupie pytanie ale czy to nie powinno mieć klimatyzacji?

nie grinser006.gif przecież to Gliwicka wersja... klima nie była w standardzie oslabiony.gif

Napisano

Twin Sport - taka usportowiona wersja grinser006.gif

k.

Napisano

> Twin Sport - taka usportowiona wersja

> k.

Sprzedający dorzucił od siebie "S" i Twinport zrobiło się TwinSport 270635636-JUMP2.gif

Chwyt marketingowy?

Napisano
  • Autor

Mozna ewentualnie dorzucic klime do tego auta? Jaki mniej wiecej bylby koszt takiej zabawy?

Napisano

> Mozna ewentualnie dorzucic klime do tego auta? Jaki mniej wiecej bylby koszt takiej zabawy?

nieopłacalny

Napisano

> nie przecież to Gliwicka wersja... klima nie była w standardzie

fakt facepalm%5B1%5D.gif W gliwickich nawet maty wygłuszającej pod maską poskąpili...a wykonanie na poziomie przedszkolaka z plastikowym śrubokrętem zlosnik.gif

Napisano

> fakt W gliwickich nawet maty wygłuszającej pod maską poskąpili...a wykonanie na poziomie

> przedszkolaka z plastikowym śrubokrętem

Nie tylko w gliwickich, mam w domu 2 astry G wyprodukowane w DE i mat też nie ma.

Napisano

> wykonanie na poziomie

> przedszkolaka z plastikowym śrubokrętem

Przesadzasz. Patrząc na naprawy (i wydatki) w ciągu prawie 100kkm stwierdzam, że to jednak solidny pojazd.

k.

Napisano

> Przesadzasz. Patrząc na naprawy (i wydatki) w ciągu prawie 100kkm stwierdzam, że to jednak solidny

> pojazd.

> k.

mam przejechane 180 tys. Wydatki na naprawy - znikome. Praktycznie tylko sama eksploatacja.

Mam na myśli nie awaryjnośc tylko jakość wykonania, spasowania itp. Trzeszczace plastiki, ich spasowanie, jakość fabrycznego lakieru.

Na awaryjność nie mogę narzakać

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.