Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wybuchła przednia żarówka mijania...

Featured Replies

Napisano

dokładnie, jak w temacie...uslyszalem dżwiek jakby ktoś strzelał z papierowej torebki a potem zgasła żarówka...Szkło rozsypało się w drobny mak i zalega w lampie.Pytanie moje brzmi...jak wymontować lampę z samochodu ( czy trzeba odkręcać zderzak i gdzie) i jakie sposoby na usunięcie tego pokruszonego szkła przychodzą Wam do głowy... mi przychodzi tylko jeden - płukanie lampy w wodzie dsstylowanej z dodatkiem lekkiego detergentu ( płukalem tak już lampy w Pandzie, z kurzu i wyszło idealnie).

Pokruszona bańka żarówki niby nie przeszkadza w eksploatacji bo wlozylem druga zarowke i jest ok, ale widac to golym okiem i beznadziejnie to wygląda...

Pozdrawiam i z gory dzieki za sugestie:)

Napisano
  • Autor

> odkurzaczem nie da rady ?

mysle ze nie da bo przykurzył sie rowniez odblysnik...Widocznie w momencie wybuchu nastąpił podmuch gazu z zarówki:) A poza tym to chyba odkurzacz nie dojdzie do miejsc gdzie odblysnik styka się z kloszem lampy...tak mysle ( chyba ze jakis precyzyjny odkurzacz z cienka rurką)

Napisano

> dokładnie, jak w temacie...uslyszalem dżwiek jakby ktoś strzelał z papierowej torebki a potem

> zgasła żarówka...Szkło rozsypało się w drobny mak i zalega w lampie.Pytanie moje brzmi...jak

> wymontować lampę z samochodu ( czy trzeba odkręcać zderzak i gdzie) i jakie sposoby na

> usunięcie tego pokruszonego szkła przychodzą Wam do głowy... mi przychodzi tylko jeden -

> płukanie lampy w wodzie dsstylowanej z dodatkiem lekkiego detergentu ( płukalem tak już lampy

> w Pandzie, z kurzu i wyszło idealnie).

> Pokruszona bańka żarówki niby nie przeszkadza w eksploatacji bo wlozylem druga zarowke i jest ok,

> ale widac to golym okiem i beznadziejnie to wygląda...

> Pozdrawiam i z gory dzieki za sugestie:)

Trzeba ściągnąć zderzak by wyciągnąć lampę.

Napisano

Jakbyś się decydował na demontaż to tutaj ładnie jest pokazany demontaż lamp ok.gif

Napisano

Ciekawe czy BC nie zgłasza błędu postojówek na takich lampach,

rozwiązanie wydaje mi się miłe dla oka smile.gif

Napisano

> Ciekawe czy BC nie zgłasza błędu postojówek na takich lampach,

> rozwiązanie wydaje mi się miłe dla oka

Nie - takie lampy mają wbudowane moduły likwidujące takie błędy.

Jednak wolałbym dołożyć i zamiast dayline kupić dLite - dlite mają homologację na światła dzienne ok.gif

Problem w tym, że ogólnie to te lampy to szajs - miałem w corsie dayline i zaczęły się topić od samego słońca sick.gif

Napisano

> Nie - takie lampy mają wbudowane moduły likwidujące takie błędy.

Ten moduł, to 1 żarówka.

Napisano

nie wiem dlaczego ale jakoś te lampy mi nie leżą

Napisano

> Ten moduł, to 1 żarówka.

No tak - zapomniałem, że dla stilo to wystarczy zlosnik.gif

Bywają też takie, które mają "pudełka" z rezystorami - zależy od marki zlosnik.gif

Napisano

> Jednak wolałbym dołożyć i zamiast dayline kupić dLite - dlite mają homologację na światła dzienne

A niby to od kiedy ? DRL z klosza to sobie można w buty wsadzić bo nie ma w kodeksie drogowym tak oznakowaniego oświetlenia.

Napisano

> A niby to od kiedy ? DRL z klosza to sobie można w buty wsadzić bo nie ma w kodeksie drogowym tak

> oznakowaniego oświetlenia.

No chwila, a to co fabrycznie daje ostatnio Audi czy BMW? Tam jest

to w kloszu i w różne kształty to jest "wygięte" jak się patrzy z daleka...

Napisano

> No chwila, a to co fabrycznie daje ostatnio Audi czy BMW? Tam jest

> to w kloszu i w różne kształty to jest "wygięte" jak się patrzy z daleka...

RL + A02

Napisano

> A niby to od kiedy ? DRL z klosza to sobie można w buty wsadzić bo nie ma w kodeksie drogowym tak

> oznakowaniego oświetlenia.

A kto powiedział, że mają homologację DRL - drl to żadna homologacja wink.gif

Te mają homologację RL na światła dzienne i A02 na pozycyjne ok.gif - bez problemu dopuszczone do ruchu.

"Homologację DRL" mogą mieć co najwyżej DayLine a te faktycznie można sobie w buty wsadzić ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.