Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wgnieciony próg

Featured Replies

Napisano

przytarcie progiem o jakis kraweznik, kamien co spowodowało wgniecenie progu - bez zrobienia dziury, podłoga całaa tylko zewnetrzna czesc progu wgieła sie do srodka jest do wymiany czy da sie naprawic bez wymiany całego progu.

czy na przegladzie podbija badanie techniczne z takim wgieciem ?

Napisano

> przytarcie progiem o jakis kraweznik, kamien co spowodowało wgniecenie progu - bez zrobienia

> dziury, podłoga całaa tylko zewnetrzna czesc progu wgieła sie do srodka jest do wymiany czy

> da sie naprawic bez wymiany całego progu.

> czy na przegladzie podbija badanie techniczne z takim wgieciem ?

Jezdzilem z takim progiem 3 lata i tak sprzedalem. Na przegladach nikt nie pytal, a kupujący tez zbytnio nie zwrocil uwagi.

Napisano

ja jezdze od 5 lat tak zlosnik.gif podmalowany tylko, żeby po wierzchu nie rdzewiał i tyle ok.gif blacharz powiedzial ze lepiej nie ruszac wink.gif

Napisano

Diagnosta raczej nie będzie w to wnikał.

Jeśli nie jest lakier zdarty do blachy to można tak zostawić.

Cokolwiek dotkniesz powstaje ryzyko rdzy, najlepiej byłoby przygrzać się do niego od zewnątrz(najlepiej to byłoby go wypchnąć od wewnątrz, ale pewnie się nie da), wyciągnąć, zabezpieczyć antykorozyjnie, wyszpachlować i polakierować.

Oczywiście można wyciąć fragment i wstawić reperaturke, ale wtedy jest jeszcze większe ryzyko rdzy.

Pozdrawiam BAS

Napisano

U mnie w Lagunie było wycinanie dziurki technologicznej od wewnątrz, wypychanie, szpachlowanie, malowanie i załatanie dziurki technologicznej.

Po zimie na razie nic rudego nie wyszło.

Napisano

> przytarcie progiem o jakis kraweznik, kamien co spowodowało wgniecenie progu - bez zrobienia

> dziury, podłoga całaa tylko zewnetrzna czesc progu wgieła sie do srodka jest do wymiany czy

Da się zrobić bez wymiany, są różne metody.

Myślę że nie będzie problemu jak nie ma dziury

Napisano

escuze moi ale nie masz wiekszych problemów?

to tylko auto.

Napisano

Też mam takie wgniecenie. Gdzieś kiedyś musiałem na krawężniku "zdziałać". Blacharz troszkę to wyciągnął jakimś magicznym sposobem, ale generalnie jeżdżę z tym od 2 albo 3 lat bez negatywnych konsekwencji. Na przeglądzie nikt się nie czepiał, mimo, że prosiłem o bardzo dokładne przeglądnięcie auta (skoro płacę to niech i ja z tego coś mam)...

Napisano

Próg to wielowarstwowa konstrukcja. Zrobiłeś sobie wgniota tylko w poszyciu. Zobacz ile samochodów "nie ma progów" z powodu rudej i się nie łamią.

Najprościej nic nie robić, a jak chcesz podnieść estetykę to szpachla i lakier.

kiedyś miałem tak w nexii - sporo szpachli, kilka warstw, na to lakier.

Przez 10 lat tak potem jeździłem i nic nie pękało.

Napisano

> Mam tak od 3 lat... Nikt sie nie czepial

Na moim tak jest od piętnastu hehe.gif

Ojciec się dał nowym przejechać mamie, a mama po krawężniku - znak obcowania mamy z autem widoczny po dziś dzień hehe.gif

Napisano

> rozumiem ze jak wgniecienie ma jakies 50-60 cm to badanie przejdzie

Nie ma żadnego znaczenia jakiej jest wielkości. To, co widzisz nie jest elementem konstrukcyjnym, tylko poszyciem zewnętrznym. Tak samo nie powinno przejść auto z np. wgnieceniem na drzwiach.

Napisano

W mojej zacnej Felicii wgiął się próg gdy podczas podnoszenia samochodu lewarkiem lewarek się wysunął i samochód opadł. Powstało wgniecenie i obtarcie ale jakoś przestałem na to zwracać uwagę, a samo "skaleczenie" nie rdzewieje.

Jak zależy CI na wyglądzie to możesz coś z tym zrobić, blacharze mają na to jakieś sposoby, a jak nie jesteś przesadnym estetą to zostaw, nic się nie powinno stać, a i diagnosta się nie przyczepi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.