Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Swap 700 -->900

Featured Replies

Napisano

Witam ! Wkońcu nadeszła pora na wymianę mojego bonda 007 na coś innego i nadarzyła się okazja na 900. Teraz mam parę pytań technicznych co mam , a co potrzebuje jeszcze załatwić.

A więc mam: Kompletny silnik z wszystkimi wężykami itp. , skrzynia biegów, półosie , komputer , i cały zwój kabli.I teraz pytania : Chłodnica - zostaje z 700 czy won ? , Zbiornik paliwa - wystarczy wpakować do niego pompe , czy trzeba cały zbiornik nowy ? , Zwrotnice, wachacze - zostają z 700? i wydech z 700 czy inny ? Ewentualnie jakieś wskazówki ? porady? Byłbym wdzięczny smile.gif ps. Tylko nie mówicie że lepiej odrazu wsadzić 1.1 albo 1.2 , bo na to nie mam $$ a ten motor dostałem praktycznie za free...

Napisano

W 700 pompa jest membranowa a nie elektryczna, więc zbiornik raczej nie podejdzie.

Napisano

jak tj 903 na gaźniku (rocznik chyba do 93 jak dobrze pamietam) to bak zostaje, jak 899 SPI na wtrysku to bak trzeba zmienic, zwrotnice zostaja i cale zawieszenie, potrzebujesz linki biegow i kosz jeszcze, łapy silnika, altek, rozrusznik

Napisano
  • Autor

> jak tj 903 na gaźniku (rocznik chyba do 93 jak dobrze pamietam) to bak zostaje, jak 899 SPI na

> wtrysku to bak trzeba zmienic, zwrotnice zostaja i cale zawieszenie, potrzebujesz linki biegow

> i kosz jeszcze, łapy silnika, altek, rozrusznik

linki biegow, kosz , łapy silnika, altek, rozrusznik : to wszystko jest razem ze silnikiem. A silnik jest SPI więc bak do wymiany ? Bo gdzieś obiło mi się o uszy że można tylko pompę do baku od 700 wpakować...

Napisano

Niestety nie da rady - w 704 jest w baku mniejszy otwór (tylko na wskaźnik paliwa i węże a w 899 jest większy bo czujnik poziomu jest w zestawie z wkładem pompy

Napisano

Swapujac z agenta na np 1.2 8V można dać zewnętrzną 3 barową pompę z poloneza trucka i wszystko śmiga bez wymiany przewodów i baku, ciekawe czy nie była by za mocna do 899 ?

Napisano

> Niestety nie da rady - w 704 jest w baku mniejszy otwór (tylko na wskaźnik paliwa i węże a w 899

> jest większy bo czujnik poziomu jest w zestawie z wkładem pompy

Można chyba zamontować zewnętrzną pompę paliwa... ?

Napisano
  • Autor

> Można chyba zamontować zewnętrzną pompę paliwa... ?

No właśnie ?! Da się tak ?

Napisano

> śmiga bez wymiany przewodów i baku, ciekawe czy nie była by za mocna do 899 ?

Mocna CHYBA nie powinna być bo przecież masz regulator ciśnienia paliwa tak czy siak. Stockowa pompa z 899 też nie ładuje 1barem w zespół wtryskowy przeca

Pamiętaj jeszcze o wydechu, dolocie,sprzęgle i chłodzeniu razem ze zbiorniczkiem. 700kowa chłodnia jest mniejsza jeśli dobrze pamiętam.

Możliwe że też linka sprzęgła/licznika będzie inna.

Jeszcze przypomniało mi się o podstawce pod kompa i kabelku do podlączenia pompy paliwa.

Napisano

> No właśnie ?! Da się tak ?

Można. W starych oplach tak było, w niektórych Vag'ach.

Są dostępne, aczkolwiek z tego co pamiętam to zawsze były

ciut droższe od wpuszczanych w bak.

Napisano

> Możliwe że też linka sprzęgła/licznika będzie inna.

Linka sprzęgła na pewno. Licznikową stosowałem z powodzeniem do 900.

Napisano
  • Autor

> Mocna CHYBA nie powinna być bo przecież masz regulator ciśnienia paliwa tak czy siak. Stockowa

> pompa z 899 też nie ładuje 1barem w zespół wtryskowy przeca

> Pamiętaj jeszcze o wydechu

no właśnie wydech od którego miejsca ? kolektor i kat. jest na silniku. Końcowe mają chyba wszystkie cento taki sam ?! a środkowy ?

, dolocie,sprzęgle i chłodzeniu razem ze zbiorniczkiem. 700kowa chłodnia

> jest mniejsza jeśli dobrze pamiętam.

> Możliwe że też linka sprzęgła

mam do kompletu...

/licznika będzie inna.

> Jeszcze przypomniało mi się o podstawce pod kompa i kabelku do podlączenia pompy paliwa.

Czyli wychodzi mi na to , że jedyne co musze dokupić to zbiornik paliwa z pompą , albo pompa zewnetrzna (?!) i chłodnica - z takich grubszych spraw.

aaaaaaaaa , i jeszcze jedno ważne pytanie : Gdzie wpiąć sygnał dla obrotomierza ? (mam licznik sportingowy)

Napisano

> Gdzie wpiąć sygnał dla obrotomierza ? (mam licznik

> sportingowy)

Trzeci pin od dołu w dolnej białej wtyczce (pod czerwoną),

pin 23 w kompie lub prościej styk 85 przekaźnika pompy paliwa.

Napisano
  • Autor

Jeszcze jedna sprawa sie urodziła... Przyjrzałem się komputerowi z tego mojego silnika. i ma oznaczenie IAW 16F.3B i pisze na nim Punto1.1 spi. Podobno tak to auto jeździło ?! I druga sprawa to jest to wersja z imobilajzerem , a nie mam ani stacyjki ani kluczyka... Da sie to jakoś obejść ? Czy prościej inny komp bez imobilajzera ?

Napisano

> Jeszcze jedna sprawa sie urodziła... Przyjrzałem się komputerowi z tego mojego silnika. i ma

> oznaczenie IAW 16F.3B i pisze na nim Punto1.1 spi. Podobno tak to auto jeździło ?!

I bedzie jezdzic ok.gif

I druga

> sprawa to jest to wersja z imobilajzerem , a nie mam ani stacyjki ani kluczyka... Da sie to

> jakoś obejść ? Czy prościej inny komp bez imobilajzera ?

Prosciej zdecydowanie albo odkodowac tego kompa ok.gif

Napisano

czy jest immo czy nie to dowiesz się dopiero przy próbie uruchomienia

Napisano
  • Autor

> czy jest immo czy nie to dowiesz się dopiero przy próbie uruchomienia

immo jest na 100%. A jest ktoś z centomaniaków co da rade odkodować tego kompa ? Albo może ma ktoś na odsprzedanie kompa do 899 ?

Napisano
  • Autor

> huba z monsterstodoły kasuje IMMO

a jakiś namiar ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.