Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kobyłki

Featured Replies

Napisano

Szukam kobyłek pod samochód i widzę, że na Allegro jest mnóstwo podstawek blokowanych na ząbek zamiast na sworzeń. Ktoś korzystał z takich wynalazków? Mam lekkie obawy przed zakupem ale nie widzę sensownej alternatywy w dobrej cenie.

Są jeszcze zwykłe trójnogi ale wyglądają niesamowicie tandetnie i są dla mnie za niskie :-(

Coś takiego chcę kupić (tylko na 3 tony):

286003822-KOBY%A3KI6T.jpg

Napisano

Ja takich używam jak na zdjęciu, na początku z lekką obawą, ale teraz juz spoko. Fajne są.

Napisano

Mam identyczne od paru lat (kupione w Makro) - używam raczej rzadko. Nie połamały się, utrzymują (niezbyt ciężkie) auta a zmienić wysokość da się jedną ręką (spróbuj to zrobić ze sworzniowatymi wink.gif). Nic więcej od nich nie wymagam...

Napisano
  • Autor

> Ja takich używam jak na zdjęciu, na początku z lekką obawą, ale teraz juz spoko. Fajne są.

Dziękuję za rozwianie obaw. Pora zamówić :-)

Napisano

Była niedawno dyskusja dosyć spora na ten temat. Użyj wyszukiwarki jakbyś miał jeszcze jakieś wątpliwości.

Rozwodzono się od kobyłek za 20 zł z tesko czy innego lidla po te droższe. wink.gif

Napisano

mam troche inny problem, mam wyznaczone 4 miejsca w okolicy progow do podnoszenia auta. Jeśli podnosze auto żabką to w miejscu wyznaczonym ale jesli chciałbym wstawić kobyłke to co podeprzeć, żeby niczego w aucie nie uszkodzić?

Napisano

Mam na ząbek i bardzo sobie chwalę. Weź takie, które podniosą wysoko auto - czasem się przydaje jak się musisz pod auto położyć.

Napisano
  • Autor

> Była niedawno dyskusja dosyć spora na ten temat. Użyj wyszukiwarki jakbyś miał jeszcze jakieś

> wątpliwości.

> Rozwodzono się od kobyłek za 20 zł z tesko czy innego lidla po te droższe.

O żabach znalazłem ale o kobyłkach nie mogę :-/

Napisano
  • Autor

> Mam na ząbek i bardzo sobie chwalę. Weź takie, które podniosą wysoko auto - czasem się przydaje jak

> się musisz pod auto położyć.

Muszę wziąć wysokie bo przed podniesieniem mam 35cm. Dlatego 3 tonowych szukam, widziałem jeszcze szóstki ale one już minimalną wysokośc mają taką jak ja prześwit więc jednak będą troche za duże :-/

Napisano

Ja bym szukał z przetyczką, w tych na ząbek dość często urywają się bolczyki od rączki/ząbka

Napisano

Ale kobyłek nie używasz przy minimalnym prześwicie, tylko po podniesieniu auta, więc robią robotę.

Napisano

> O żabach znalazłem ale o kobyłkach nie mogę :-/

Kurcze, przegrzebałem szukajkę i też nie mogę znaleźć. Pamiętam, że była ostra dyskusja odnośnie wyższości droższych nad tańszymi itp.

Ja osobiście mam takie z przetyczką do 2 t. Używałem wielokrotnie i wszystko było w porządku. Co do tych z ząbkami to niestety ale nie mam doświadczeń.

Napisano

> Szukam kobyłek pod samochód i widzę, że na Allegro jest mnóstwo podstawek blokowanych na ząbek

> zamiast na sworzeń. Ktoś korzystał z takich wynalazków? Mam lekkie obawy przed zakupem ale nie

> widzę sensownej alternatywy w dobrej cenie.

> Są jeszcze zwykłe trójnogi ale wyglądają niesamowicie tandetnie i są dla mnie za niskie :-(

> Coś takiego chcę kupić (tylko na 3 tony):

polecam cos w tym stylu kobyłki

zwroc uwage ze posiadaja dodatkowe zabezpieczenie w postaci przetyczki.

Napisano
  • Autor

> Ale kobyłek nie używasz przy minimalnym prześwicie, tylko po podniesieniu auta, więc robią robotę.

Tak ale chcę mieć na tyle uniwersalne żebym mógł je wpakować i pod osobówkę i pod busa. Jak coś pod spodem chcę robić to 40 cm spokojnie mi starcza. Kobyłki w sumie tylko do rzeczy związanych z zawieszeniem potrzebuję bo reszte (co prawda niezbyt wygodnie) mogę robić jak samochód na kołach stoi.

Przy grubszych pracach zawsze mogę się przejechać na kanał do sąsiada albo na podjazd w okolicy :-)

Do tego dochodzi ograniczenie wysokością garażu. Samochód ma 2 metry, mocowania od drzwi garażowych są na jakiś 2,30 więc i tak nie za dużo podniosę.

Napisano
  • Autor

> polecam cos w tym stylu kobyłki

> zwroc uwage ze posiadaja dodatkowe zabezpieczenie w postaci przetyczki.

O, te są fajne :-)

Napisano

> mam troche inny problem, mam wyznaczone 4 miejsca w okolicy progow do podnoszenia auta. Jeśli

> podnosze auto żabką to w miejscu wyznaczonym ale jesli chciałbym wstawić kobyłke to co

> podeprzeć, żeby niczego w aucie nie uszkodzić?

ja podstawiam pod mocowanie wahacza do karoserii/wahacz

Napisano

ja mam takie

klik

raz ze 3tonowe dwa ze maja przetyczke, nigdy za duzo zabezpieczen, ostatnio wymienialem dzieki nim cala tylna belke zawieszenia, daly rade bez problemu, a samochod stal stabilnie mimo ze dosc mocno szarpalem przy odkrecaniu zapieczonych srub, polecam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.