Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po przeglądzie :(((

Featured Replies

Napisano

Pan Diagnosta wykrył "skorodowane przewody hamulcowe z tyłu" czym zmartwił mnie straszliwe.

Czy one biegną przez cały samochód?

Wiecie może ile za taką usługę się płaci?

Ile trwa taka naprawa?

Podpowiecie? 893goodvibes.gif

Napisano

normalna rzecz w tych samochodach... to nie będzie droga usługa . przewody biegną pod całym autem aż do pompy z przodu .

Napisano
  • Autor

> normalna rzecz w tych samochodach... to nie będzie droga usługa . przewody biegną pod całym autem

> aż do pompy z przodu .

A nie wiesz ile to może kosztować bo mechanik nie wiedział?

Napisano

By było prościej jeden przewód wymieniałem w 2 kawałkach stosując złączkę. Przewód był kupowany na metry, a wymiana przy okazji wizyty w warsztacie blacharskim. W okolicach przedniej belki powinno być fabryczne złącze przewodów(tak mi się wydaje).

Napisano

tak jest.. ja robiłem sobie sam w domu w garażu z tym:) a mechanik myśle ze więcej niż 200 zł nie krzyknie smile.gif

Napisano

> normalna rzecz w tych samochodach... to nie będzie droga usługa . przewody biegną pod całym autem

> aż do pompy z przodu .

Tyle, że trzeba zrzucić bak, żeby ogarnąć te przewody z tyłu. Ja robiłem sam i same materiały nie przekroczyły 100zł za całe auto. Robota prosta i przyjemna wink.gif

Napisano

> Tyle, że trzeba zrzucić bak, żeby ogarnąć te przewody z tyłu

Po bożemu może tak, ale mechanicy mają swoje sposoby.

Mnie rok temu gość z wziął coś pod 140 za wymianę tylnych sztywnych właśnie ze złączkami w połowie auta, bo ciął tam, gdzie było zdrowe.

Napisano

> Tyle, że trzeba zrzucić bak, żeby ogarnąć te przewody z tyłu.

Bez przesady. Zrzucałeś bak?

Napisano

> Pan Diagnosta wykrył "skorodowane przewody hamulcowe z tyłu" czym zmartwił mnie straszliwe.

To normalna rzecz w tym modelu... Aż dziw, że dopiero teraz...

Tylko wymień od razu wszystkie a nie tylko skorodowane sekcje, bo to bez sensu...

> Wiecie może ile za taką usługę się płaci?

Robiłem sam więc mnie to kosztowało ca 100...

> Ile trwa taka naprawa?

2-3h

Napisano
  • Autor

Pozdziękowania dla wszystkich za podpowiedzi

Auto już u mechanika ma ogarnąć temat

Pozdrawiam,

Napisano

> Bez przesady. Zrzucałeś bak?

Nie wyobrażam sobie wykręcania przewodów z regulatora z założonym bakiem. A bak zrzucałem z innego powodu więc przewody robiłem przy okazji

Napisano

> Nie wyobrażam sobie wykręcania przewodów z regulatora z założonym bakiem. A bak zrzucałem z innego

> powodu więc przewody robiłem przy okazji

Da radę bez problemu. Jakieś dwa miesiące temu chciałem wymontować u siebie korektor w celu przesmarowania go dokładnie. Przy okazji wymieniłem dwa przewody z korektora do wężyków tylnych. Zbiornika nie ruszałem.

Napisano

Wiec lepiej mają ci którzy mają poliftowe BBM gdzie nie ma już regularora na belce tylko w pompie ABS zlosnik.gif

Napisano

> Wiec lepiej mają ci którzy mają poliftowe BBM gdzie nie ma już regularora na belce tylko w pompie

> ABS

Mam polifta, nie mam ABS i mam regulator a właściwie rozdzielacz bo dźwigni żadnej do belki nie ma

Napisano

> Mam polifta, nie mam ABS i mam regulator a właściwie rozdzielacz bo dźwigni żadnej do belki nie ma

Dlatego napisałem że polifty z ABS wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.