Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pytanie o fabryczne immobilisery.

Featured Replies

Napisano

witka!

czy uszkodzenie fabrycznego immobilisera[takiego zintegrowanego z ECU] podczas jazdy moze skutkowac naglym unieruchomieniem silnika?

pytam bo ostatnio podczas jazdy zapalila mi sie kontrolka immo.auto nadal jechalo ale zastanawia mnie czy to przypadek czy producent tak konstruuje ten uklad aby auto nie rozkraczylo sie przez to np.na srodku autostrady.

Napisano

W najbardziej Lexusowym samochodzie jak wyjmiesz kluczyk z samochodu podczas gdy pojazd jest uruchomiony, to pojazd zaczyna piszczeć i pojawia się napis "key not detected". Ale możesz tak jechać dłuższy czas i silnik nie zgaśnie. Za to jak już zgasisz to zapalić potem się nie da jak przekonała się moja żona która odpaliła samochód, następnie zaniosła kluczyk spowrotem do domu a potem pojechała do pracy ignorując piszczenie i napis.

Napisano

> Może.

Układ musi być tak skonstruowany, żeby nie było możliwe unieruchomienie samochodu z powodu uszkodzenia modułu immobilisera! Przede wszystkim zaniku impulsów z kluczyka, itp. Oczywiście uszkodzenie jakiegoś tranzystorka w ECU nie może zostać wykluczone, tak samo jak każde inne uszkodzenie elektryczne czy mechaniczne unieruchamiające samochód.

Napisano

> Układ musi być tak skonstruowany, żeby nie było możliwe unieruchomienie samochodu z powodu

> uszkodzenia modułu immobilisera! Przede wszystkim zaniku impulsów z kluczyka, itp. Oczywiście

> uszkodzenie jakiegoś tranzystorka w ECU nie może zostać wykluczone, tak samo jak każde inne

> uszkodzenie elektryczne czy mechaniczne unieruchamiające samochód.

Opel najwidoczniej o tym nie wie hehe.gif Combo potrafiło zgasnąć w trakcie jazdy, winien był immobilizer.

Napisano

U mnie zapalenie się symbolu immo wskazuje też słabą baterię w pilocie, może ten trop sprawdź też... hmm.gif

Napisano

> jak przekonała się moja żona która odpaliła samochód, następnie zaniosła kluczyk spowrotem do

> domu a potem pojechała do pracy ignorując piszczenie i napis.

Napisz proszę, że to żart...

Napisano

> Napisz proszę, że to żart...

żona "made in USA"

Napisano

> żona "made in USA"

i dodaj że takie możliwości

exclusive only in lexus zlosnik.gif

Napisano

> i dodaj że takie możliwości

> exclusive only in lexus

Etam.

W plebejskim reno też.

Napisano

> Opel najwidoczniej o tym nie wie Combo potrafiło zgasnąć w trakcie jazdy, winien był immobilizer.

Ale nie unieruchamiający na zasadzie "zanik sygnału z kluczyka".

Napisano
  • Autor

> U mnie zapalenie się symbolu immo wskazuje też słabą baterię w pilocie, może ten trop sprawdź

> też...

podmiana baterii nic nie dala. rozlaczylem kostke od antenki immo i popsikalem jakims preparatem przewodzacym prad.na razie dziala-ale slyszalem ze immo to slaba strona P12 no.gif

Napisano

> Etam.

> W plebejskim reno też.

W Skodzie też lizak.gif

Napisano

Witam serdecznie.

> Układ musi być tak skonstruowany, żeby nie było możliwe unieruchomienie samochodu z powodu

> uszkodzenia modułu immobilisera! Przede wszystkim zaniku impulsów z kluczyka, itp...

Ostatnio diagnozowałem taki immobilizer i dawał sygnał (impuls wymiany danych z IMMO krótszy niż 0,5s.) tylko w momencie włożenia kluczyka. Później milczał jak grób. Można było nawet wyjąć baterię a silnik dalej pracował.

Auto japońskie.

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.