Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaka trumnę dachową?

Featured Replies

Napisano

Dwojka dzieci. Dwa wózki (duzy i mały), do tego jakis bagaz i sie przestaną mieścic klamoty w bagazniku.

Jaka trumne kupic, zakladajac przede wszystkim trasy autostradowe z adekwatnymi predkosciami?

Napisano

> Dwojka dzieci. Dwa wózki (duzy i mały), do tego jakis bagaz i sie przestaną mieścic klamoty w

> bagazniku.

> Jaka trumne kupic, zakladajac przede wszystkim trasy autostradowe z adekwatnymi predkosciami?

dowolną jaka ci sie podoba ok.gif

thule przereklamowane i bywają problemy z częsciami

jak kupowałem boxa z PP (a nie z ABSu) to wszyscy sie pukali w głowę - ale jeździ od 9 lat , nic sie nie spsuło (znaczy siłowniki puściły - 40 zł za dwa i po problemie) nie połamał się ani nie rozleciał - a jest używany w lecie i w zimie

poza tym patrz, żeby był "foremny" - czyli kształt taki żeby graty się zmieściły a nie jakiśmegeopływowy

Napisano

Thule spiryt 720 od 6 lat i nic sie nie dziej...lato zima nonstop i nic...polecam...

Napisano

THULE megadrogie, inter cos tam nietanie

kupilem MCM, czarny podobny do THULE, jedynie co moge sie przyczepic, to ze sie nie rozciaga:)

Ale osobiscie dolozylbym na dnie takie usztywniacze alu podlogi

Dalem 670zl za pojemnosc 320l

Polecam wysokosc okolo 38-42cm, chociaz walizki wsadzic, a te plaskie todobre dla LANSU smile.gifi wszystko e reklamowkach z LIDLA smile.gif

Napisano
  • Autor

A da sie z tym jechac 160km/h?

Napisano

> A da sie z tym jechac 160km/h?

da się

ja za swoją płaciłem koło 300 zł przy cenach thula koło 1500

podłogę usztywniłem dwoma profilami alu bo na moje oko za słabo było - ale tez wożę czasem duuużo ponad zalecane max czyli 50 kg

Napisano

> Polecam wysokosc okolo 38-42cm, chociaz walizki wsadzic, a te plaskie todobre dla LANSU i wszystko

> e reklamowkach z LIDLA

Pakowanie walizek do boksa i dobieranie na zasadzie "im wyżej tym lepiej" uważam za - delikatnie mówiąc - mało roztropne.

Już same graty powodują znaczne podwyższenie środka ciężkości, a dokładać jeszcze walizami i wysokością?

No ale ja tam się nie znam :->

Napisano

> Pakowanie walizek do boksa

walizki to przesada , ale wózek czy inne graty dla młodych mogą nie wejść do aerothule oslabiony.gif

mój box mieści bez problemu cztery niebieskie torby z Ikei (z ubraniami dla każdego domownika) plus w "dziobie" jest miejsce na buty dla wszystkich

Napisano

> walizki to przesada , ale wózek czy inne graty dla młodych mogą nie wejść do aerothule

Co też jest mało roztropne z racji jego masy.

> mój box mieści bez problemu cztery niebieskie torby z Ikei (z ubraniami dla każdego domownika) plus

> w "dziobie" jest miejsce na buty dla wszystkich

Ja tam zawsze pakuję część gratów w "zrywki" - znakomicie wypełniają luźną przestrzeń bagażnika.

No ale ja pakuję samochód na ciasno, a nie że sypnę trochę gratów luzem i szlocham, że "łopanie, tysiunc litry bagażnika musi być z dzieciarem, bez tego sie nie da".

Napisano

> Dwojka dzieci. Dwa wózki (duzy i mały), do tego jakis bagaz i sie przestaną mieścic klamoty w

> bagazniku.

> Jaka trumne kupic, zakladajac przede wszystkim trasy autostradowe z adekwatnymi predkosciami?

Może zamiast boxa wyciągnij dzieci z wózków smile.gif

Napisano

> bagazniku.

jak najwiekszy zlosnik.gif Ja mam xtreme 600, 600 litrów pojemności zlosnik.gif Wszystko sie mieści. Cena w miarę i w miare wykonanie. Jeździłem z nim po autostradzie dosyć szybko i nic sie nie działo.

Napisano

> Może zamiast boxa wyciągnij dzieci z wózków

i co wtedy - bedą się darły w środku i spadnie komfort podróży oslabiony.gif

a tak to napisze, że box hałasuje hehe.gif

zlosnik.gif

Napisano

> Pakowanie walizek do boksa i dobieranie na zasadzie "im wyżej tym lepiej" uważam za - delikatnie

> mówiąc - mało roztropne.

> Już same graty powodują znaczne podwyższenie środka ciężkości, a dokładać jeszcze walizami i

> wysokością?

> No ale ja tam się nie znam :-

Walizka to nie 20kg

nie lubie reklamowek, koszula to koszula a nie scierka

Walizka nie jest wysoka, moja ma moze 22cm ale na nia mmozna kurtke wrzucic, kask na narty itp

Z BOXEM, nie jezdze wiecej niz 110kmh, nie driftuje wiec srodek ciezkosci jakos nie jest problemem.

Mam tez cos w rekalmowkach, buty np, jakos spowor, takie pierdoly co sie da poupychac:)

Napisano

> dowolną jaka ci sie podoba

> thule przereklamowane i bywają problemy z częsciami

> jak kupowałem boxa z PP (a nie z ABSu) to wszyscy sie pukali w głowę - ale jeździ od 9 lat , nic

> sie nie spsuło (znaczy siłowniki puściły - 40 zł za dwa i po problemie) nie połamał się ani

> nie rozleciał - a jest używany w lecie i w zimie

> poza tym patrz, żeby był "foremny" - czyli kształt taki żeby graty się zmieściły a nie

> jakiśmegeopływowy

kolega pisze o prędkościach autostradowych - tu kształt ma znaczenie. W tym roku pokonywałem trasę do włoch, raz z interpackiem, powrót z thule (chyba atlantic). Różnica w głośności przy większych prędkościach kolosalna. Nie twierdzę, że wszystko poza "markowymi" to szmelc, ale osobiście przekonałem się o różnicy i nie zamierzam ponownie pakować się w jakiś wynalazek. Ale oczywiście każdy wybiera według własnych potrzeb.

Napisano

> bagazniku.

Mam coś takiego: Interpack Tornado i mogę jak najbardziej polecić. Dosyć pakowny, wózek (gondola ) jeździł na urlop w boxie, do tego rzeczy w reklamówkach ewentualnie mniejsze i miękkie torby. Prędkości... Moje poprzednie autko powyżej 150 nie jechało czy to z boxem czy bez zlosnik.gif Za to wzrostu hałasu w środku czy super większego spalania też nie zauważyłem.

Napisano

> Mam coś takiego: Interpack Tornado i mogę jak najbardziej polecić. Dosyć pakowny, wózek (gondola )

> jeździł na urlop w boxie, do tego rzeczy w reklamówkach ewentualnie mniejsze i miękkie torby.

> Prędkości... Moje poprzednie autko powyżej 150 nie jechało czy to z boxem czy bez Za to

> wzrostu hałasu w środku czy super większego spalania też nie zauważyłem.

Również polecam, za te pieniążki to dobry wybór. Kupiłem i sobie chwalę !

Napisano

> kolega pisze o prędkościach autostradowych - tu kształt ma znaczenie. W tym roku pokonywałem trasę

> do włoch, raz z interpackiem, powrót z thule (chyba atlantic). Różnica w głośności przy

> większych prędkościach kolosalna. Nie twierdzę, że wszystko poza "markowymi" to szmelc, ale

> osobiście przekonałem się o różnicy i nie zamierzam ponownie pakować się w jakiś wynalazek.

> Ale oczywiście każdy wybiera według własnych potrzeb.

Dokładnie mam takie samo wrażenie, z jakimś noname na autostradzien przy prędkości 120-140 auto mi skręcać nie chciało i hałas spory. Teraz mam thule atlantis (2 model od dołu) auto jedzie jak bez boxa na dachu i hałas też sporo mniejszy, większość znawców twierdzi że thule to kasa w błoto, ja wiem swoje i jak kogoś stać na thule to nie ma sensu oszczędzać kilku stówek na jakiś wynalazek. Thule co by nie mówić wygląda również sporo lepiej o reszty..

Napisano

2 lata temu kupiłem dokładnie taki

do środka 4 pary nart, kije, 4 pary butów, 4 kaski i jeszcze sporo miejsca zostało do zagospodarowania czyli kurtki, spodnie narciarskie a jeszcze dało się upchnąć inne pierdoły...

wcześniej pożyczałem od znajomego thula 320litrowego i niestety kasków nie udało mi się już zmieścić frown.gif

porównując mój tani z tym thulem stwierdzam że thule wygrywa sposobem montazu do belek, wygodne i szybkie rozwiązanie. ale za to trzeba zapłacić. przy używalności przeze mnie boxu 1 góra 2 razy w roku stwierdziłem że mogę się pobawić standardowym mocowaniem U

jeśli chodzi o prędkość, stabilność auta czy spalanie nie zauważyłem różnicy między nimi, za to za kazdym razem jak jadę z pełnym boxem mam wrażenie że przy ostrym hamowaniu box mnie wyprzedzi 270635636-JUMP2.gif

Napisano

Thule ocean 100 lub nowszy pacific.

360 litrów, pękaty, pakowny, krótki - w sam raz na bambetle i wózki...

Przy szybkiej jeździe raczej dobrze mieć sprawdzone rozwiązania i mocne boxy...

Napisano

> 2 lata temu kupiłem dokładnie taki

> do środka 4 pary nart, kije, 4 pary butów, 4 kaski i jeszcze sporo miejsca zostało do

> zagospodarowania czyli kurtki, spodnie narciarskie a jeszcze dało się upchnąć inne pierdoły...

> wcześniej pożyczałem od znajomego thula 320litrowego i niestety kasków nie udało mi się już

> zmieścić

> porównując mój tani z tym thulem stwierdzam że thule wygrywa sposobem montazu do belek, wygodne i

> szybkie rozwiązanie. ale za to trzeba zapłacić. przy używalności przeze mnie boxu 1 góra 2

> razy w roku stwierdziłem że mogę się pobawić standardowym mocowaniem U

> jeśli chodzi o prędkość, stabilność auta czy spalanie nie zauważyłem różnicy między nimi, za to za

> kazdym razem jak jadę z pełnym boxem mam wrażenie że przy ostrym hamowaniu box mnie wyprzedzi

wszystko spoko ale jak to wygląda crazy.gif

box_dachowy_bagaznik_easy_430_junior_430_cubik_bagazniki_lodz_3.jpg

moj atlantis na taki samym aucie:

286080522-box.jpg

ale fakt, 4 par nart butów i kasków nie da rady zapakować

ale przełożenie z jednego auta na drugie to 2 minuty...

post-16913-14352516747567_thumb.jpg

Napisano

> ale przełożenie z jednego auta na drugie to 2 minuty...

mam taki nie zmieniam samochodu ma każdej granicy więc argument czasu przekładania nie wchodzi w rachubę

ale cena przy okazyjnym używaniu już ma znaczenie cool.gif

Napisano

> mam taki nie zmieniam samochodu ma każdej granicy więc argument czasu przekładania nie wchodzi w

> rachubę

co kto potrzebuje ok.gif dla mnie ma to znaczenie, tak jak i względy estetyczne zlosnik.gif

> ale cena przy okazyjnym używaniu już ma znaczenie

cena zawsze ma znaczenie, box kupuje się na lata i wg mnie jeśli jest możliwość finansowa to warto kupić coś lepszego

Napisano

az korci napisac, ze na DO 6 dni z dwojka dzieci i JEDNYM (sprytnym) wozkiem jestem w stanie sie spakowac do lanosa z bagaznikiem bodaj 250 litrow (minus kolo zapasowe) grinser006.gif

Owszem, w przypadku wyjazdow na narty sanki juz nie wejda grinser006.gif

Napisano

> co kto potrzebuje dla mnie ma to znaczenie, tak jak i względy estetyczne

ok.gif

> cena zawsze ma znaczenie, box kupuje się na lata i wg mnie jeśli jest możliwość finansowa to warto

> kupić coś lepszego

mając możliwości nie widzę potrzeby przepłacania - za swój zapłaciłem 1/4 ceny thula i nie widzę za co miałbym płacić pozostałe 3/4 - używając go 2-3 miesiące w lecie i miesiąc w zimie nie zauważyłem żadnych wad czy usterek

Napisano

> wszystko spoko ale jak to wygląda

niewiem.gif normalnie, jak box dachowy. A jak nakleję napis "THULE" to będzie już ładny i będzie szpan przed Ryśkiem na dzielni hahaha.gif to jest TYLKO kawałek plastiku służącego do przewozu bagażu przecież. Takie pudło w produkcji kosztuje śmieszne małe pieniądze pewnie, a sprzedawane jest z kilkukrotną jak nie dziesiętną przebitką jak w przypadku takiego Thule'a. Może i są ładniejsze, ale bez przesady. Ja siedzę w samochodzie i go nie widzę, a to jak wygląda to tak jak wyżej napisałem: że to chyba tylko dla Ryśków biglaugh.gif On ma być praktyczny a jeśli dodatkowo jest i ładny to powinno to być tylko dodatkiem do całości a nie wyznacznikiem w przypadku wyboru i kupna - no chyba że mówimy o tych samych cenach.

Za swojego zapłaciłem mniej niż 700zł, gdybym za Thule'a 420 litrowego miał zapłacić powiedzmy 200zł więcej to bym dał, ale nie 1400zł czy jeszcze więcej (nie chce mi się sprawdzać ceny)

> moj atlantis na taki samym aucie:

> ale fakt, 4 par nart butów i kasków nie da rady zapakować

> ale przełożenie z jednego auta na drugie to 2 minuty...

oooo takiego od zanjomego pożyczałem, szybki montaż do belek, ale i tak jak zakładam i ściągam raz czy dwa razy w roku to przeżyje te 3 minuty dłużej na przymocowanie do belek.

Napisano

> normalnie, jak box dachowy

jeśli nie widzisz różnicy, to w sumie Cie rozumie oslabiony.gifzlosnik.gif

nie widać dokładnie na fotach Twojego boxu czy jest matowy czy chropowaty (wygląda na chropowaty) w zimie przeważnie jest starszny syf na drogach, potem doczyszczenie takiego boxa jest sporo trudniejsze

edit. spradziłem ceny i thule faktycznie coś podrożał i cena trochę odstrasza, jakieś 250zł więcej niż płaciłem 1,5roku temu

Napisano

> jeśli nie widzisz różnicy, to w sumie Cie rozumie

> nie widać dokładnie na fotach Twojego boxu czy jest matowy czy chropowaty (wygląda na chropowaty) w

> zimie przeważnie jest starszny syf na drogach, potem doczyszczenie takiego boxa jest sporo

> trudniejsze

Jest matowy i lekko chropowaty, mam go już 2 lata i 2 zimy ze mną przejeździł po polskich i austriackich drogach. Brudy z drogi się go nie trzymają w przciwieństwie do rozbitych much smile.gif ale z nimi radzi sobie w 2 minuty myjka ciśnieniowa. Nie ma problemu z myciem.

Gdyby nie te muchy to bym go nawet nie pryskał bo nie było z czego

Napisano

> Pakowanie walizek do boksa i dobieranie na zasadzie "im wyżej tym lepiej" uważam za - delikatnie

> mówiąc - mało roztropne.

> Już same graty powodują znaczne podwyższenie środka ciężkości, a dokładać jeszcze walizami i

> wysokością?

> No ale ja tam się nie znam :-

bez przesady

przeciez to nie PF126p gdzie zalozenie "galeryjki" na dach i upiecie do tego walizek powodowalo, ze samochod stawal sie naprawde bardzo wywrotny

dobry box jest akurat tak wyprofilowany, ze jednak troche dociska auto troche

poza tym jak auto zaladowane z kompletem pasezerow to czesto ma mocno obnizony srodek ciezkosci wink.gif

Ja tym przy jezdzie z boxem nie zauwazylem zmian zachowan auta, ktore chociazby wystepuja przy postawieniu rowerow na dach

Napisano

jesli tylko portfel pozwala: bierz Thule

chociazby dla systemu mocowan ok.gif

jak jazda po autostradach to bierz zdecydowanie cos oplywowego z w miare plaskim dziobem i dyfuzorami z tylu

wiem, ze funkcjonalnosc sie zmniejsza przez to, ale bedzie zdecydowanie ciszej i mniejsze zuzycie paliwa

aby byl zdatny do wypraw narciarskich wez taki z dlugoscia wewnatrz min. 180 cm

Napisano
  • Autor

> jesli tylko portfel pozwala: bierz Thule

> chociazby dla systemu mocowan

> jak jazda po autostradach to bierz zdecydowanie cos oplywowego z w miare plaskim dziobem i

> dyfuzorami z tylu

Ktore modele Thule polecisz?

> wiem, ze funkcjonalnosc sie zmniejsza przez to, ale bedzie zdecydowanie ciszej i mniejsze zuzycie

> paliwa

> aby byl zdatny do wypraw narciarskich wez taki z dlugoscia wewnatrz min. 180 cm

Musze jeszcze sprawdzic jakiej dlugosci wejdzie do Octavii HB i kombi

Napisano
  • Autor

> Thule ocean 100 lub nowszy pacific.

> 360 litrów, pękaty, pakowny, krótki - w sam raz na bambetle i wózki...

> Przy szybkiej jeździe raczej dobrze mieć sprawdzone rozwiązania i mocne boxy...

A te podstawowe modele Thule sa "mocnymi" rozwiazaniami?

Napisano

> Ktore modele Thule polecisz?

sam nie mam Thule tylko jego podrobke

ale znajomy ma Thule najwyzszy model, ale juz go nie robia

mysle, ze wybierz w swoim budzecie

te ktore koledzy prezentuja (Ocean?) wydaja sie ciutke pekate

> Musze jeszcze sprawdzic jakiej dlugosci wejdzie do Octavii HB i kombi

jak to "do" ?

chyba nie zamierzasz wkladac do srodka

i nie boj sie, moj box mialem swobodnie na Punto i klapa sie otwierala

jesli to nie jest jakis model XXL to wejdzie Ci na wiekszosc samochodow od klasy B w gore

tylko jest pytanie jak bardzo bedzie wystawal nad przednia szyba

Napisano
  • Autor

> sam nie mam Thule tylko jego podrobke

> ale znajomy ma Thule najwyzszy model, ale juz go nie robia

> mysle, ze wybierz w swoim budzecie

> te ktore koledzy prezentuja (Ocean?) wydaja sie ciutke pekate

Atlantis chyba bedzie lepszya opcja

> jak to "do" ?

> chyba nie zamierzasz wkladac do srodka

> i nie boj sie, moj box mialem swobodnie na Punto i klapa sie otwierala

chcialbym zeby sie klapa otwierala

Napisano

> Atlantis chyba bedzie lepszya opcja

> chcialbym zeby sie klapa otwierala

atlantis'a już nie produkują, następcą jest thule motion, ma trochę inne kształy i ma otwieranie na dwie strony (atlantis tego nie miał, ale był trochę tańszy)

Napisano
  • Autor

> atlantis'a już nie produkują, następcą jest thule motion, ma trochę inne kształy i ma otwieranie na

> dwie strony (atlantis tego nie miał, ale był trochę tańszy)

Gdzieniegdzie sa jeszcze Atlantisy, ale MOtion tez moze byc;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.