Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mini test: 2d coupe czy 4d hatch = HI-unday Veloster

Featured Replies

Napisano

imag0527j.jpg

Tradycyjny design zostal wywrocony do gory nogamihmm.gif - 2 d coupe z jednej strony, 4d hatch z drugiej001.gif[...] zupelnie jak Mr Jekyll i Mr Hyde, dwu dzwiowe zadziorne coupe i maly hatchfood.gif[...]

[...] wraz z nie wysoka cena calosc to czesc nowej filozofii zwanej - "new thinking" zlosnik.gif[...]

imag0523g.jpg

Hi-ynday

Pamietam lata Excel, 100,000 km gwarancjipanic.gif[...] sial panike wsrod konkurencji. Wkrotce okazalo sie, ze przy 100,001 km wlaczal sie specjalny system i ... auto sie rozsypywalozlosnik.gif[...]

Kto byl w Korea to wie, ze kraj nie ma wiele do zaoferownia (brak naturalnych mineralow)hmm.gif, masa ludapanic.gif[...], oprocz wlasnie jednego - ludzihmm.gif.

Rynek pracy jest gorzej niz wyscig szczurow, wraz z wiekiem mlodsi podrzna ci gardlozlosnik.gif, aleold.gif to wszystko z drugiej strony sprawilo, ze z kazda generacja produkty Made in Korea staja sie coraz lepsze.

Goldstar, potem Luckyzlosnik.gif, w koncu powstalo LG ... (a ktos madry z marketingu potem wymyslil - Life's Goodzlosnik.gifshhh.gif[...]

Podobnie z Hyundaiwaytogo.gif, Toyota, VeeDub drzapanic.gif ... czy rzeczywiscie uzasadnione?hmm.gifniewiem.gif

Wyglad

Po ostatniej przygodzie z i45 (Mini test: Camry killer czyli 2012 Hyundai i45/Sonata -MK -3/2012), do salonu przyciagnela mnie i40, tak i40 odkad Subaru zaczelo klepac Camry, pardon Liberty to mysle, ze nie warto tam wydawac $$$palacz.gif[...]

Od pewnego czasu podobal mi sie Veloster [...] wiec czas go wyprobowaczlosnik.gif[...]

Fluidic sculpture jest widoczny [...]

imag0540d.jpg

[...] chociaz, dzis w zasadzie trudno odroznic ktory model jest ktoryhmm.gif - kazdy przod identyczny hmm.gif - przynajmniej te z "nowego 270747800-sex.gif" - lizak.gif[...] (na gorze mamy i30, Velo, Accentlizak.gif - a gdzies z tylu czai sie stary brzydal zlosnik.gif).

imag0520u.jpg

Bok mi sie podobahmm.gif - ma sztal klinahmm.gif

imag0521f.jpg

Bardziej przypomina coupe niz hatchhmm.gif[...]waytogo.gif

Druga stronahmm.gif - dalej widac coupe, ale bardziej hatch. hmm.gif[...]

imag0539d.jpg

Z ikonka_photo2.gif chyba Alfa Romeo miala kiedys podobne klamki (szkoda tylko, ze Q nie ta samazlosnik.gif)[...]

Tyl w zasadzie mozna pomylic z przodemzlosnik.gif

imag0532c.jpg

Sh..t!klnie.gif - to mi sie podobawaytogo.gif[...]

Jak zawsze gusty sa jak d...yzlosnik.gif, jednym sie mulher.gif podoba, innym nieskromny.gif[...]

Wsiadamy do srodka[...]

imag0502c.jpg

drive.gif wersja bazowabuu.gif, ale za 1/3 sredniej rocznej pensji - lista wyposazenia jest 001.gif imponujaca:

18inch alu kola, duzy na oko 7" LCD na ktorym da sie ogaldac TV (30.GIF Samsung Galaxyzlosnik.gif), Bluetooth z streaming z iPad/iPad, calosc polaczone z dosc dobrym (jak na ta ceneold.gif) sytemem audio - ba jest nawet Subwoofer i ampwaytogo.gif (zeby mloda generacja mogla ogluchnaczlosnik.gif)[...]. Do tego dochadza LED swiatla dzienne (ukradzone z Audishhh.gif), swiatla wyczuwajace zmierzch, system monitorowania cisnienia opon, cruise control, tylna camera, wstawki z psedu skory, i IMVHO dosc ladne, uporzadkowane wnetrze.

Jest jakies inne auto, ktore to oferuje w sugerowanej cenie detalicznej $23,990 ( 81,774.05 PLN) hmm.gif.

Nie mafoch.gif[...]

Kierownica drive.gif - wiem to moj fetish zlosnik.gifwink.gif jest nie zlaok.gif. Troche mnie przytlacza ilosc funkcji - ale w zasadzie to dzis normalnehmm.gif.

imag0507b.jpg

Wole jednak tradycyjna kierownice Toyota lub Ford, mniej rzeczy z kierownicy, a cruise control tradycyjny w dzwigniwaytogo.gif - IMVHO kwestia gustufly.gif[...]

imag0515i.jpg

Jakosc plastiku tam gdzie widzimy jest IMVHO dobra, dosc miekki w dotyku (porownalbym go z moim BMWhmm.gif), ba moze inaczej jest miekszy niz ten w BMW, calkiem przyjemny w dotyku270747800-sex.gif, nawet tam gdzie ludzkie oko za czesto nie siegahmm.gif[...]

Zeby nie byc roczarowanym takze dobrym postepem producentow aut, to nie moze byc rrozczarowaniazlosnik.gif.

Tam gdzie ludzkie oko nie widzizlosnik.gif plastik jest dalej kiepskiganja.gif - wystarczy otworzyc schowekzlosnik.gif i popatrzyc sick.gif

imag0512t.jpg

Z drugiej strony, srebne wstawki dodaja IMVHO urokuwaytogo.gif[...]

imag0510h.jpg

imag0508l.jpg

imag0513mm.jpg

Z calosci nie pasuje mi lewarekniewiem.gif, sam nie wiem dlaczego, ten ksztalt ...270747800-sex.gif270747800-sex.gif270747800-sex.gif wibratorazlosnik.gif[...], chociaz calkiem niezle to sie w dloni trzyma oink.gif270747800-sex.gif[...]

imag0514g.jpg

Zanim zajmie sie miejsce za kierownica, wydawalo mi sie, ze trzeba miec rece malpy aby go dosiegnacpad.gif... ale okazalo sie, ze normalne lapki jak moje starczajacfaniaczek.gif[...]

imag0504j.jpg

Przy 6 stopach miejsca z przodu jest wystarczajaco, nie mialem problemu z dobraniem odpowiedniej pozycji, chociaz w wersji bieda brak elektrycznego siedzenianono.gif[...] i sie ciut trzeba spocic, zeby to dopasowachmm.gif[...]

Zainspirowal mnie bagaznikzlosnik.gif[...]

Prawie 1/2 dachu sie otwierazlosnik.gif[...]

imag0519h.jpg

imag0518c.jpg

imag0517i.jpg

Z jednej strony typowy dla hatch - bagaznik gleboki i maly, z drugiej strony jak mi sie dach nad glowa otwiera jak siedze z tyluzlosnik.gif - to oczekiwalem czegos wiecej.

W kazdym razie wozka dzieciecego tam nie wlozyzlosnik.gif - bo i nie takie jest przeznaczenie autalizak.gif[...]

Silnik i wraenia z drive.gif

Pod maska 1.6l, 103kW i 166Nm, czyli coupe to to jest, ale nie sportowezlosnik.gif[...]

imag0525v.jpg\

Coz, pojemnosc przeraza zlosnik.gif, ale czego spodziewac sie po 2 i 1/2 butelkach 600ml Cokeganja.gif?

250px-Vanilla_Coke_Wiki.jpg

Czyli wszystko wyglada zachecajaco, oprocz silnikahmm.gif[...]

A jak jest naprawde?lizak.gif[...]

Zrobilismy razem moze 47 km, wiec powiedzmy sobie szczerze, to sa wrazenia - i to pierwsze , aleold.gif[...]

Siedzi sie dosc nisko, i mimo, ze nie mialem problemu ze znalezieniem pozycji, czulem sie dosc skrempowany, ze zaraz przywale glowa w dach893goodvibes.gif[...]

Siedzenia kubelkowe, dosc IMVHO twarde, przejezdzanie przez prob powodowalo, ze skakalem i d... bolalabuu.gif[...]

Ilosc miejsca na nogi - zadziwiajaco duzawaytogo.gif, a chociaz nie wiadomo jaby probowac glowa dachu nie chce uderzyczlosnik.gif[...]

Jedno jest pewne, Veloster drive.gif lepiej niz to wynika z dwoch butelek Coca-Colazlosnik.gif[...] Hyundai zmienia charakterystyke zawieszenia i skrzyni biegow na Oz, hmm.gif, sam ocenia, ze amortyzatory sa ok 15-20% twardsze w zaleznosci od modelu.waytogo.gif

Elektryczne sterowanie kierownicy IMVHO jest rewelacyjne. Ci co uwazaja, ze "nie czuc" auta, po prostu sie myla033102bebe_1_prv.gif[...], nie zaleznie jak go chaja.gif nie udalo sie go wytracic z rownowagi (tak spalilem gumyshhh.gif) ale dalej jechal tam gdzie chcialem.

Co za bydlak! zlosnik.gif[...]

Skrzynie biegow, zywcem wzieta z VeeDub - czyli dwa sprzegla, w "mode sport" dajaca troche radosci z drive.gifok.gif[...]

imag0534mh.jpg

Moc - tam gdzie pojawia sie problem - a dokladnie jej brakbuu.gif...[...]

Ale nic straconegoyay.gif - mozna juz zamowic Veloster Turbo.waytogo.gif[...]

Podsumowujac

- Czy kupil bym Veloster? hmm.gif

- Niefoch.gif

- Czy kupilbym Veloster Turbocfaniaczek.gif?

- Mozliwelizak.gif, nie wiem jeszczeniewiem.gif[...]

-Co bym kupil?zlosnik.gif?

-Jak narazie bezapelacyjnie czytajac tylko testy Toyota 86, w sugerowanej cenie detalicznej $29,990 (102,117.30 PLN) jest faworytem893goodvibes.gif[...]

Toyota-86-static-track-625x381.jpg

Pismaki twierdza, ze jezdzi jak Porsche (dla ubogichzlosnik.gif), TRD juz szykyje pelno kit-owwaytogo.gif, wiec powinna byc zabawa dla 20 latkowzlosnik.gif[...]

A Hultaj Velosterhmm.gif:

Zawaytogo.gif:

- dodatkowe drzwi w coupeok.gif

- zachowanie na drodze,ok.gif

- dwu sprzeglowa skrszynia biegow waytogo.gif

- wyposazenie,

- cena,

Czyli "bang for your bucksok.gif"

Przeciwno.gif:

- ktos ukradl jeden drzwii od hatchzlosnik.gifwink.gif[...]

- ilosc miejsca z tylupad.gif,

imag0541g.jpg

- widocznosc przy cofaniu,

(na plus cameraok.gif)

imag0536o.jpg

-co za klnie.gif wredny ksiegowy daje do autachaja.gif 7" dotykowy display a brak w nim navigacjiangryfire.gifnono.gif,

imag0535h.jpg

- silnik o dwoch (i 1/2) butelkach Coke, ktory po prostu nie paduje do sportowego Coupe = brak mocynono.gifbuu.gifpad.gifno.gif[...]

- brak pelnowymiarowego kola zapasowegozlosnik.gif (c'mon w moich warunkachuzbroj_zlo.gif????!!!),

imag0528y.jpg

Szybki text i ikonka_photo2.gif by Ozi.

Napisano

Przeciąć wzdłuż, i wraz z wersją LHD można złożyć normalne 2d coupe, lub 4d hatch... zlosnik.gif

Napisano

> Jak zawsze gusty sa jak d...y, jednym sie podoba, innym nie[...]

> Wsiadamy do srodka[...]

> wersja bazowa, ale za 1/3 sredniej rocznej pensji - lista wyposazenia jest imponujaca:

Szkoda, ze u nas bedzie kosztowal blizej 3 srednich rocznych pensji grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Przeciąć wzdłuż, i wraz z wersją LHD można złożyć normalne 2d coupe, lub 4d hatch...

Podobno ma byc pelna wersja 5dniewiem.gif[...] Gdzies to czytalemhmm.gif[...]

Napisano

Jeździ u nas trochę tego, w wypożyczalniach na razie się nie pojawia. Wnętrze jak z Tuscona którym wlaśnie się toczę. Samochód mi się podoba, taka Hyundai'owa próbna wejścia do segmentu VW GTI.

Napisano

> taka Hyundai'owa próbna wejścia do segmentu VW GTI.

tylko o silniku zapomnieli i na szybkensa będą teraz domontowywać grinser006.gif

Napisano

jako milosnik i uzytkownik coupe stwierdzam ze jak dla mnie Veloster jest bez sensu. Ani ladny, ani jak coupe - zeby nie wiem co nikt mnie nie przekona ze to wyglada jak coupe, silniki i co za tym idzie niespecjalne a cena juz wysoka.

Napisano

> tylko o silniku zapomnieli i na szybkensa będą teraz domontowywać

Ten turbo jest zupełnie przyzwoity - 201 KM z 1.6l.

Napisano

Najtańszy za 83.500zł

cennik

Napisano

> Ten turbo jest zupełnie przyzwoity - 201 KM z 1.6l.

tak, ale na początek dali słabiutki 1.6.

W ogóle to koreańcy jeśli chodzi o silniki to słabiutko do teraz

Napisano
  • Autor

> tak, ale na początek dali słabiutki 1.6.

> W ogóle to koreańcy jeśli chodzi o silniki to słabiutko do teraz

Czy ja wiemhmm.gif? Jezdzilem dzis i40 ( u mnie jest tylko SW), 2.4l GDI po maska, imponujaco to to na papierze nie wygladapad.gif[...] ale nawet toczy.

Ba powiedizalbym, ze toczy sie lepiej niz Velosterzlosnik.gif, a mowimy o innej masie.

i30 ma 1.8l w wersji bieda ( w starym bylo 2.0l) - 110kW @ 6500 rpm.

Nie wiem dlaczego nie mogli tego 1.8l wlozyc do Velohmm.gif[...]

Hyundai3-i40-Tourer-Active-engine-view-600.jpg

Hyundai6-i40-Tourer-Active-back-view-600.jpg

Hyundai5-i40-Tourer-Active-front-end-night-shot-600.jpg

Napisano

jednak jak porównujesz te 2.4 do jakiegoś 1.4T lub tam 1.6T, to ona słabo wypada. Mając turbo w silniku specyfika jazdy jest zupełnie inna (i odczucia).

To samo w diesel - tu jest tylko 1.6 (chyba) i maks 136 koni. Przy takim aucie jest to ok, ale konkurencja ma lepsze no.gifok.gif

Napisano

> Najtańszy za 83.500zł

> cennik

Biorac pod uwage, ze pensja brutto sie za auto nie zaplaci, to za wiele sie nie pomylilem grinser006.gif

Napisano

> tak, ale na początek dali słabiutki 1.6.

To dość typowa strategia przy wprowadzaniu samochodu który tworzy nową podkategorię - najpierw trzeba zobaczyć czy się sprzedaje z słabym silnikiem a potem dać coś więcej.

> W ogóle to koreańcy jeśli chodzi o silniki to słabiutko do teraz

Mam przeciwne wrażenie - nowy V8 Hyundai'a jest rewelacyjny. 5L, 430 KM.

Napisano

> Mam przeciwne wrażenie - nowy V8 Hyundai'a jest rewelacyjny. 5L, 430 KM.

piszę o naszych wsiowych warunkach, a nie usa ok.gif

Napisano

Ladne auto, ale belka z tylu, kiepski silnik i w PL no sorry 85k to idziesz po sirokoko z lepszym silnikiem albo astre 3d. Czy bym kupil? Tak ale za 55k a nie za 85k. A tak jednego na ulicy widzialem. Widac skupili sie na innych rynkach. EU z taka cena nie zawojuja.

Napisano
  • Autor

[...] Widac skupili sie na innych rynkach. EU z taka cena nie zawojuja.

schodza jak nie wiem, dzis jak z facetem rozmiwialem to tylko w przez weekend 7 opchnal, a salon z tych malychlizak.gif.

Wysyp tego na ulicach widze w maju zeszlo 389 sztukhmm.gif, drugi byl Merc E Class Coupe - 356 sztuk sprzedanych w majuzlosnik.gif[...]

Ale podejrzewam, ze T 86 wykosi Velozlosnik.gif[...]

Napisano
  • Autor

> jednak jak porównujesz te 2.4 do jakiegoś 1.4T lub tam 1.6T, to ona słabo wypada. Mając turbo w

> silniku specyfika jazdy jest zupełnie inna (i odczucia).

lepsza czy gorszazlosnik.gif?

> To samo w diesel - tu jest tylko 1.6 (chyba) i maks 136 koni. Przy takim aucie jest to ok, ale

> konkurencja ma lepsze

Diesel nawet nie jezdzilem - fujfoch.gif - z reszta, zadnego jeszcze nie sprzedalizlosnik.gif, dwa auta na demozlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> tylko o silniku zapomnieli i na szybkensa będą teraz domontowywać

Pierwsze opinie o tym 1.6T sa dosc zachecajacehmm.gif, z reszta zaczeli w Hot Wheels investowaczlosnik.gif, wiec pewnie i sprzedaz ruszyhmm.gif[...]

Napisano

> lepsza czy gorsza?

koledze pewnie chodzilo o to ze jak jedzie spokojnie to "ojej ale fajnie ciagnie a to tylko xxx KM". Szkoda ze zapomnial ze jak sie przydepnie to jest wtedy "co jest?, ja mu w deskie a on teraz niewiele wiecej niz jak bylo lajtowo"

choc nalezy przyznac ze w przypadku benzyn to jest jeszcze jak cie moge, stosunek demonizowanego "momentu" do max. mocy jest jakotaki jeszcze, diesle maja znacznie gorzej

tez wole wymierajacy gatunek wolnych ssakow

Napisano

Sama prawda. ok.gif

Napisano
  • Autor

[...]

>Szkoda ze zapomnial ze jak sie przydepnie to jest wtedy "co jest?, ja mu w deskie a on

> teraz niewiele wiecej niz jak bylo lajtowo"

IMVHO pojemnosc, pardon downsizingpad.gifpad.gif[...]

4.0l I6 Falcon z Turbo, z 200kW robi sie 270kW i to czucwaytogo.gif[...] Turbo dziury brak, bo nawet jak jest to jest niewyczuwalnalizak.gif

> choc nalezy przyznac ze w przypadku benzyn to jest jeszcze jak cie moge, stosunek demonizowanego

> "momentu" do max. mocy jest jakotaki jeszcze, diesle maja znacznie gorzej

Diesel jest nazwyany powszechnie "5sec delay car" hmm.gif, od kiedy flota zrobila sie czesciowo Diesel, 4 wypadki, wszystkie praktycznie w ten sam sposob, uderzenie w bok (mysli ze ucieknie, a tu pad.gif)[...]

> tez wole wymierajacy gatunek wolnych ssakow

Podejrzewam, ze jeszcze dlugo nie umrze, kwestia bedzie ceny i zakupu, oraz jak bardze pseudo zielone rzady ci chaja.gifpad.gif[...]

Napisano

> Sama prawda.

Sam pomysl na samochod nie jst glupi. Ale litosci nie za taka kasa. Generalnie IMO KIA/Hyundai oszaleli z cenami ostatnio.

Napisano
  • Autor

[...] Ale litosci nie za taka kasa. Generalnie IMO KIA/Hyundai

> oszaleli z cenami ostatnio.

Inaczej, wlasnie google wyplulo, ze T 86 w PL to 129,900 PLN. U mnie to $29,990 - obie ceny sugerowanehmm.gif[...] - czyli 102,695.99 PLN, masz prawie 30 k PLN roznicyhmm.gif lub 30% drozej - jak wolisz.

Patrzac na sprzedaz w PL, na HP - w PL nie ma rynku na takie auta (pytanie czy jest rynek w ogole na nowe autaniewiem.gif) - wiec i cena musi byc odpowiednio innahmm.gif czytaj drozszalizak.gif[...]

Q Kia i Hyundai rosnie z roku na rok - to i cena musi rosnachmm.gif[...] a ile ludzi kupi Veloster w PL?hmm.gif Sorzeda sie chociaz 100 sztuk na miesiachmm.gif? Chyba nie...

Patrze na PL sprzedaz za 4/2012 i wielu modeli nie znam, ale pierwsze pseudo sportowe auto jakie widze to ... VW CClizak.gif - pozycja 82 001.gif[...]

Position Model Aprril 2012

1 Skoda Octavia 1,659

2 Skoda Fabia 1,035

3 Opel Astra 758

4 Ford Focus 725

5 Nissan Qashqai 630

6 Dacia Duster 621

7 Toyota Yaris 539

8 Kia Sportage 517

9 Fiat Panda 469

10 Chevrolet Aveo 454

11 VW Golf 439

12 Opel Corsa 417

13 Toyota Avensis 407

14 Renault Megane 381

15 Fiat Ducato 376

16 Fiat Punto 370

17 Ford Fiesta 347

18 Hyundai ix35 347

19 Renault Clio 346

20 Hyundai i30 332

21 Peugeot Partner 325

22 Opel Insignia 322

23 Renault Master 321

24 VW Passat 309

25 Ford Mondeo 295

26 Honda Civic 281

27 Kia Venga 276

28 Citroen Berlingo 261

29 VW Tiguan 247

30 Chevrolet Cruze 236

31 Toyota Auris 232

32 Kia Cee'd 230

33 Chevrolet Spark 229

34 Peugeot 3008 226

35 Skoda Roomster 223

36 VW Caddy 220

37 VW Polo 219

38 Mercedes Sprinter 214

39 Peugeot Boxer 208

40 Skoda Superb 208

41 Peugeot 308 200

42 Citroen C3 198

43 Nissan Micra 198

44 Dacia Logan 195

45 Hyundai i10 189

46 Citroen C4 183

47 Skoda Yeti 182

48 Dacia Sandero 169

49 Hyundai i20 166

50 Peugeot 508 164

51 Fiat Fiorino 162

52 Nissan Juke 159

53 Suzuki Swift 154

54 Iveco Daily 147

55 Ford Transit 145

56 Fiat Doblo 143

57 Volvo XC60 140

58 BMW X3 139

59 Peugeot 208 132

60 VW Jetta 131

61 Chevrolet Orlando 130

62 Fiat Bravo 120

63 Suzuki SX4 119

64 Mazda CX-5 115

65 Nissan Note 112

66 Renault Trafic 112

67 BMW 5 Series 111

68 Mitsubishi ASX 109

69 Hyundai ix20 109

70 Seat Leon 108

71 VW Transporter 106

72 Hyundai H-1 105

73 Honda CR-V 102

74 Alfa Romeo Giulietta 101

75 Fiat 500 99

76 Citroen Jumper 98

77 Mitsubishi Colt 95

78 Renault Kangoo 95

79 Toyota Corolla 88

80 Mercedes C-Class 88

81 Renault Laguna 88

82 VW CC 88hmm.gifidea.gif

83 Kia Picanto 86

84 Honda Accord 81

85 Renault Fluence 80

86 Mitsubishi Lancer 78

87 Subaru Forester 77

88 Opel Zafira 77

89 Citroen C4 Picasso 75

90 Citroen C5 75

91 Audi Q5 73

92 Audi Q3 73

93 Toyota RAV4 72

94 VW Crafter 72

95 Ford S-Max 72

96 Toyota Corolla Verso 70

97 Suzuki Grand Vitara 69

98 Mercedes E-Class 69

99 Mini 68

100 Hyundai i40 67

Napisano
  • Autor

> Patrze na PL sprzedaz za 4/2012 i wielu modeli nie znam, ale pierwsze pseudo sportowe auto jakie

> widze to ... VW CC - pozycja 82 [...]

No to popatrz jeszcze raz, bo moim zdaniem choćby pierwsza czwórka sprzedaży to między innymi hot-hatche, które zdecydowanie bardziej są autem "pseudo-sportowym" niż Veloster, który ani nie wygląda jak auto sportowe, ani nie jeździ jak auto sportowe wink.gif

> Position Model Aprril 2012

> 1 Skoda Octavia 1,659

> 2 Skoda Fabia 1,035

> 3 Opel Astra 758

> 4 Ford Focus 725

Napisano

> VW CC - pozycja 82 [...]

err

vw-passat-cc-image.jpg

on jest tak sportowy ze o hoho hohohoho hohoho zlosnik.gif

reszte juz Yarek napisal

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.